Çerkezköy ‘Aydınlık bir gelecek’ için okuyacak

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin ilçedeki 10 bin öğrenciye 100 bin kitap okuma amacıyla düzenlediği Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor projesinin tanıtımı HFZ Anadolu Lisesi’nde yapıldı

Çerkezköy ‘Aydınlık bir gelecek’ için okuyacak
04 Aralık 2012 Salı 08:49

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından, ilçedeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmek, okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek amacıyla düzenlenen ‘Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor’ adlı projenin geniş kapsamlı tanıtımı Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla yapıldı. H.F.Z. Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, çocuk kitapları yazarı Sevim Ak, Okul İdarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
18 KİTAP OKUNACAK
27 Kasım 2012-20 Nisan 2013 tarihleri arasında devam edecek projeye 7-14 yaş arası öğrenciler katılacak. Öğrenciler, proje kapsamında toplam 18 kitabı dönüşümlü olarak okuyacak. Proje süresinin sonunda öğrenciler okudukları kitaplardan sınava girecek. Yarışmaya katılan öğrencilere Katılım Belgesinin yanı sıra, 1. Gruptan 1., 2. ve 3. Notebook bilgisayar, 2. Grup 1.2. ve 3. öğrencilere Notebook bilgisayar, 2. Grup 4., 5. ve 6. öğrencilere Netbook bilgisayar, 2. Grup 7., 8., 9. ve 10. öğrencilere küçük altın hediye edilecek. 2. Gruptan ilk 120’ye giren öğrenciler geziye götürülecek.
PROJE İVME KAZANACAK
Programda ilk konuşmayı Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli yaptı. Konuşmasında, projenden beklentilerini katılımcılarla paylaşan Ahmet Gayretli, öğrencilere aydınlık gelecek yolunda başarılar dilerken, bu projenin başlangıç olduğunu vurgulayarak, “Bu bizim için bir başlangıç. Projemiz daha büyük ivme kazanıp hızlanacak” dedi. Projeyle birlikte, öğrencilerin aileleri ve kardeşlerine de okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini söyleyen Gayretli, “Bu da bizim için başka bir önemli nokta. Sizler gönüllü olduktan sonra bizler de bu orduyu büyütmek için çalışacağız” diye konuştu. Gayretli son olarak, projede emeği geçen ve projeye destek veren herkese saygı ve sevgilerini iletti. Gayretli’nin ardından kürsüye Belediye Başkanı Ali Ertem geldi.
YÜKSELMENİN BİRİNCİ ŞARTI OKUMAKTIR
Konuşmasının başında, düzenlenen projenin en anlamlı projelerden biri olduğunu dile getiren Ertem, emeği geçenlere şükranlarını sunarken, okumanın, bir millet için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bunu ne kadar anlatsak az kalır. Okuma düzeyi bir millet için ilerleme düzeyinin göstergesidir. Sanayi, ticaret gelişse bile muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın birinci şartı okumaktır. Bunu ihmal etmemek gerekir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de, geleceğin teminatı olarak gördüğü gençlere birinci tavsiyesi budur” dedi. BİZİM YAPAMADIĞIMIZI SİZ YAPIN Kendi neslinin bu görevi yerine getirdiğini, ancak, Türkiye’de kitap okuma seviyesinin Avrupa ülkelerine oranla çok geride olduğunu hatırlatan Ertem, “Demek ki biz görevimizi tam olarak yerine getirememişiz. Bizim yapamadığımızı siz yapın. Çünkü okuma alışkanlığını bu dönemde kazanacaksınız” şeklinde konuştu.
KİTAP OKUMAYA AĞIRLIKVERİN
Ertem, günümüzde, internet ve bilgisayar kullanımının, kitap okuma alışkanlığı önündeki en büyük engeller olduğunu da dile getirirken, öğrencilerden bu konuda özen göstermelerini ve kitap okumaya ağırlık vermelerini istedikten sonra, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Ertem son olarak, öğrencilerin okuduğu kitapları, doğudaki illere gönderme teklifinde bulunduktan sonra konuşmasını sonlandırdı.
BAŞKAN TEREDDÜT ETMEDEN KABUL ETTİ
Ertem’in ardından bir konuşma yapan Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, projeyi aşamasındayken, kitapları nasıl temin edeceklerini düşünürken, Başkan Ertem’in kendilerine hiç düşünmeden yardım ettiğini dile getirdi. TÜM OKULLARA YAYMAYI PLANLADIK Kitap okuma projesinin ilk olarak Atatürk İlköğretim Okulu’nda başladığını hatırlatan Akman, kendilerinin bu projeyi genişleterek tüm okullara yaymayı planladıklarını belirterek, “Bu kapsamda okullara 200’e yakın kitap dağıtıyoruz. Bu sayede tüm öğrenciler kitaplara rahatlıkla ulaşabilecek” dedi ve bu yıl başarılı olmaları halinde projenin önümüzdeki yıllarda devam edeceğini söyledi.
YARIŞMA YA DA GÖREV OLARAK ALGILAMAYIN
Proje kapsamında öğrencilere dağıtılan kitapların yazarlarından Sevim Ak, yaptığı konuşmada, “Proje, çok güzel bir proje. Kitap seçimleri de çok iyi. Öğrencilerimiz bu açıdan da çok şanslı. Bunu bir yarışma ya da görev olarak algılamadan, kitaplarınızı zevkle okuyun. Ben projeden heyecan duydum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
KİTAPLA BİRLİKTE FARKLI DÜNYALAR TANIMA ŞANSINIZ VAR
Kitap okurken geçen zamanın televizyon ve bilgisayar başında geçirilen zamandan çok daha değerli olduğuna vurgu yapan Ak, “Kitap okurken, herkesin kendini bulduğu noktalar olacaktır. Sizden faklı olan kişileri anlama şansınız da oluyor. Kitap okuyarak bilmediğimiz dünyalara da giriyoruz” diye konuştu.
KİTAPLARI İMZALADI
Ak, konuşmasının ardından, öğrencilerin kitaplarını imzalarken, öğrenciler yazarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Programın sonunda, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli tarafından Yazar Sevim Ak’a çiçek takdim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.