Çerkezköy basını doğasına sahip çıkıyor

Çerkezköy’de faaliyet gösteren basın kuruluşları, Çerkezköy ve Silivri arasına yapılması planlanan kömürlü termik santrale yol açmak amacı ile Çerkezköy Ambardere Mevkii’nde ağaçların kesilmeye başlanmasının ardından talana dur demek ve ormanlarına sahip çıkmak adına, talanın yapıldığı bölgede bir araya gelerek ortak basın bildirisi okudu

Çerkezköy basını doğasına sahip çıkıyor
15 Haziran 2017 Perşembe 15:28

AMBARDERE’DE TOPLANILDI
Çerkezköy’de faliyet gösteren Çerkezköy Gazetesi, Çerkezköy Haber Gazetesi, Marmara Haber Gazetesi, Çerkezköy Havadis Gazetesi, Radyo Haber ve T Haber TV, Çerkezköy ve Silivri arasına yapılması planlanan kömürlü termik santrale yol açmak amacı ile Çerkezköy Ambardere Mevkii’nde ağaçların kesilmeye başlanmasının ardından talana dur demek ve ormanlarına sahip çıkmak adına talanın yapıldığı bölgede bir araya gelerek ortak basın bildirisi okudu. Ormanlara sahip çıkmak için gerçekleştirilen bu etkinliğe Çerkezköy’de faaliyet gösteren bütün basın kuruluşları katılırken, Çerkezköy Bakış Gazetesi’nin katılım göstermemesi dikkat çekti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da basın mensuplarını yalnız bırakmazken bildiriyi, basın mensupları adına Çerkezköy Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Uğur Can Avcılar okudu. Ortak basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:
‘ORMANIN YOK OLMASI, YAŞAMIN YOK OLMASIDIR’
‘‘İnsan yaşamının temel öğesi olan temiz hava, su ve toprak ormanlar tarafından üretilmektedir. Ormanın yok olması, yaşamın yok olmasıdır. Ekolojik ve çevre sorunlarıyla sürekli boğuşan dünyamızda, geçen yüzyılda sanayi ve teknoloji hızla gelişirken, doğal kaynaklar da aynı hızla sömürüldü. Sürekli olarak gündemi işgal eden, ormanlara ve tüm doğal kaynaklara yapılan saldırı ve yok ediliş süreci kuraklığı, yer altı ve yer üstü su kaynaklarının yok oluşunu, erozyonu, toprak kaymasını, selleri, toprakların verimsiz ve çorak hale gelmesini de beraberinde getirdi.
‘ORMANLAR RANTA KURBAN EDİLİYOR’
Ülkemizde uzun yıllardan bu yana yoğun bir ormansızlaşma yaşanıyor. Anayasal koruma altındaki ormanlarımızın Anayasa’ya aykırı çıkarılan mevzuatlar ile tahrip edildiği, Anayasa’da sınırları çizilmiş, kamu yararı adına sınırlı olarak verilebilecek izinler için ne kadar hoyratça davranıldığı ve ranta kurban edildiği açıkça görülmektedir. Ülkemizde orman azalmalarının % 56’sı yasal düzenlemelerden kaynaklanmıştır. 1950’lerden bu yana 1.5 milyon hektardan fazla ormanlık alan bu nedenle artık orman değildir. Orman alanlarının amaç dışı kullanımı ile büyük tahribatların ortaya çıktığı ve ekosistemin zarar gördüğü uygulamalar da sürmektedir.
‘AMBARDERE’DE AĞAÇLAR KESİLİYOR, ORMANLAR KATLEDİLİYOR’
Bugün ise Silivri ve Çerkezköy arasına yapılması planlanan kömürlü termik santralin yolunu açmak amacıyla ilçemiz Ambardere Mevkii’nde bulunan ağaçlar kesilmeye, ormanlar katledilmeye başlanmıştır. Çerkezköy’ün basın emekçileri olarak bizler; orman ve çevreye duyarlı ve korumacı her türlü davranış biçiminin, ülkemiz ve dünya insanlarının yaşadıkları yere sahip çıkma bilincinin, çabaların geniş kapsamlı ve kalıcı kılınmasını amaçlamaktayız. Çocuklarımızın; yeşili yağmalanmış, toprakları verimsizleşmiş, suları kirli, havası solunamayacak kadar zehirlenmiş, yaban hayvanları azalmış, kuşları, böcekleri ve balıkları yaşam savaşı veren, iklim koşulları alt üst olmuş bir dünyada yaşamayı hak etmediklerine inanmaktayız.
‘HALKI, ORMANLARA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ’
Ülkemizin ve dünyamızın yaşadığı büyük deprem, sel, çığ felaketlerinin boyutlarının bu denli şiddetli olmasının nedenlerinin başında orman ve çevre koşullarının bugüne dek göz ardı edilmesinin yattığını düşünmekteyiz. Bu yüzden bizler, Çerkezköy basını olarak, ilçemizin ve ülkemizin taşına, toprağına, havasına, suyuna, ormanlarına sahip çıkıyor ve tüm halkı ormanlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ormanlara kıymayın efendiler!’’
BAŞKAN AKAY TEŞEKKÜR ETTİ
Ortak basın bildirisinin okunmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bu duyarlı davranışlarından dolayı Çerkezköy basınına teşekkür ederek ‘‘Ağaçların katledilmesi yapılması planlanan kömürlü termik santralin hazırlığıdır. Bu siyasi bir mesele değildir. İstanbul’da, Silivri’de iktidar partisi milletvekilleri dahi termik santral istemediklerini dile getiriyor. Bizler, Çerkezköy halkı olarak bu talana dur demeli, termik santral istemediğimizi yüksek sesle söylemeliyiz.’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.