Çerkezköy Belediyesi Bulgaristan'a da kucak açtı

Yaptığı sosyal etkinlikler ve aktiviteler ile bölge hakının sorunlarına duyarlı olmaya çalışan Çerkezköy Belediyesi, Bulgarsitan'ın Deli Orman Bölgesindeki soydaşlarımıza da kucak açtı.

Çerkezköy Belediyesi Bulgaristan'a da kucak açtı
17 Ağustos 2007 Cuma 08:30

Deli Orman Bölgesi Şummu iline bağlı Kliment (Enberler) Köyü'nde düzenelenen şenliklere son 10 yıldır aralıksız katılan ve burada düzenlenen şenliklere ayrı bir renk ve hava katan Çerkezköy Belediyesi, bu yıl da şenliklere iştirak ederek, buradaki soydaşlarımızın sevinçlerine ortak olacak.

TOPLU SÜNNET DÜZENLENİYOR

Çerkezköy Belediyesi'nin maddi ve manevi desteği ile Bulgaristan'ın Deli Orman Bölgesi'nde toplu sünnet düzenlediklerini belirten Çerkezköy Belediyesi Veteriner Hekimi Şevket Halimoğlu, "Bu yıl 10.'su düzenlenen Bulgaristan'ın Deli Orman Bölgesi Şumnu ili Kliment Köyü Toplu Sünnet Şöleni'ni yine biz düzenliyoruz. 10 yıldır bu toplu sünnet şölenini Çerkezköy Belediyesi'nin maddi ve manevi katkıları ile ben organize ediyorum. Bu sene ise bu şölenin 10.'sunu düzenlemek üzere Bulgaristan'a gidiyoruz. Düzenlenen bu şölende her yıl Deli Orman Bölgesi'nde yaşayan Müslüman Türk soydaşlarımızın 100'ün üzerindeki çocuğu sünnet oluyor.

MASRAFLAR ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ'NDEN

10 yıldır her sene aralıksız olarak devam eden bu toplu sünnet şöleni tamamen ücretsiz ve özellikle son 4 yıldır maddi manevi tüm masraflar Çerkezköy Belediyesi'ne ait. Çocukları ise yine Belediyemizin doktoru Ali Çolak ve İstanbul'dan başka bir doktor arkadaşımız olan Dr. Fikret Özgür gerçekleştiriyor. Büyük bir şölen havası içerisinde geçen toplu sünnetlerde, sünnet olan çocuklarımıza ayrıca hediyeler veriliyor.

Çerkezköy Belediye Başkanımız Sayın Ali Ertem bu şölene maddi manevi tamamen destek veriyor. Kendisine bu yüzden orada yaşayan soydaşlarımız adına çok teşekkür ediyoruz. Şölene organize eden kişi olarak ben, doktorlarımız Ali Çolak ve Fikret Özgür, Belediye Meclis Üyelerimiz Abdulgani Yüce, Kenan Demir ve M. Salih Yüzbaş ile iş adamlarımız Hasan Karaca, Ünsal Erciyas ile Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Gümüş te katılıyorlar.

OSMANLI'DAN MİRAS GELENEKLER DE SAHNELENİYOR

Yüzlerce kişinin katıldığı ve tam bir şölen havası içerisinde geçen toplu sünnet şöleninde ayrıca Osmanlı'dan kalan gelenekler de sahnelenerek şölene farklı bir hava katılıyor. Osmanlı geleneklerinde yer alan at yarışları ve karakucak güreşlerinin de yapıldığı şölenler bugünden itibaren başlıyor ve Cuma, Cumartesi, Pazar günleri olmak üzere 3 gün sürüyor. Şölenler de geceleri de yerel sanatçılar tarafından konserler de veriliyor.

Karakucak güreşleri ile at yarışlarını ise Kliment Köyü (Türkçe adı ile Enberler köyü) Muhtarlığı düzenleyerek finanse ediyor. Çerkezköy Belediyesi'nin maddi manevi desteklediği bu şölene ayrıca iş adamlarımız olan Hasan Karaca ve Ünsal Erciyas'da maddi manevi destekte bulunuyorlar.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Orada yaşayan soydaşlarımıza destek olmak ve onlara hep birlikte olduğumuzu göstermek amacı ile organize ettiğimiz bu şölene özellikle Belediye Başkanımız Sayın Ali Ertem çok büyük destek oluyor. İş adamlarımızdan Ünsal Erciyas ile Hasan Karaca'da kendi paylarına düşen maddi ve manevi desteği veriyorlar ve şölen boyunca da yanımızda oluyorlar.

Ayrıca Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Gümüş ile Meclis Üyelerimiz Abdulgani Yüce, Kenan Demir ve M. Salih Yüzbaş bizimle birlikte olarak desteklerini esirgemiyorlar. Soydaşlarımız için düzenlenen bu şölende başta Belediye Başkanımız Sayın Ali Ertem olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.