Çerkezköy Belediyesi Nisan 1. Oturum yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı

Çerkezköy Belediyesi Nisan 1. Oturum yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
02 Nisan 2021 Cuma 20:53

Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda toplanan Çerkezköy Belediye Meclisi’nde ilk olarak Çerkezköy Belediyesi’nin 2020 yılı Faaliyet Raporu Meclis Üyelerine sunuldu ve yapılan müzakerelerin ardından oy çokluğu ile kabul edildi.  Ardından Denetim Komisyonu Raporunun Meclise sunulmasından sonra Belediye Meclisi Başkan Vekili ve Meclis İkinci Başkan Vekili seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Meclis 1. Başkan Vekilliğine Cengiz Memiş, 2. Başkan vekilliğine Şahin Yılmaz seçildiler.
  ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELİKLERİNE SEÇİMLER YAPILDI
  Meclis Başkan Vekilliği seçiminin ardından yapılan Divan katip Üyeliği seçimlerinde Bulut Becerik ve Dilek Köksal Meclis Divan Katibi olurken, Encümen Üyeliklerine Erdal Zengin, Dilek Köksal ve İbrahim Çekçi seçildiler. Encümen Üyelerinin belli olmasının ardından yapılan seçimlerde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na Adem İçli, Mikail Çelik, Gökay Keleşoğlu, Beytullah Coşkun, Kemal Buzkuş, Plan ve Bütçe Komisyonu’na Neziha Temur, Hüseyin Karaca, Bulut Becerik, Serdar Ürkmez, Henefi Karataş, Tarife Komisyonu Üyeliklerine Cevdet Aykaç, Taner Bahar, Şahin Yılmaz, Mehmet Han Atbaşı ve Erkan Zümbül seçildiler.
  DİĞER GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
  Komisyon Üyelikleri seçimlerinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2020 gün ve 82 sayılı müzekkeresinin ekindeki Kent Estetik Kurulu Komisyon Kurul kararlarından 4 numaralı karar Belediye Meclisi’nin 05.03.2021 gün ve 46 sayılı Meclis toplantısında görüşülmüş olup, çalışmaların, araştırma ve incelemeler devam ettiğinden Meclis’te çalışmaların devamına oy birliği ile karar verildiği belirtilerek, bu konunun görüşülmesine geçildi. Yapılan müzakereler neticesinde söz konusu gündem İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
  Gündemin onuncu maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.02.2021 tarih ve 13 saylı Belediye hisselerinin devri hakkındaki müzekkeresi Belediye Meclisi’nin 05.03.2021 gün ve 49 sayılı Meclis toplantısında görüşülmüş olup, Komisyon raporunda ilgi a, b, c ve d maddelerinde belirtilen Belediye hisselerinin devrinin yapılması talebinin araştırma ve inceleme çalışmaları devam ettiğinde Meclis’te çalışmaların devamına oy birliği ile karar verildiği belirtilerek bu konunun yeniden Belediye Meclisi’nde görüşüldü ve söz konusu gündem maddesi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
  BİLİRKİŞİ SEÇİMİ YAPILDI
  Ardından İnsan kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 05.02.2021 gün ve 17 sayılı Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları hakkındaki müzekkeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.  Daha sonra gündemin 12. maddesinde yer alan Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğü’nün Bilirkişi Seçimleri hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, Bilirkişi Üyeliklerine Tahsin Akgün, Ramazan Güngör, Hüseyin Erdağ, Muhsin Kuru, Muammer Balkan ve Rafi Töre oy birliği ile seçildiler.
  Bilirkişi seçiminin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.03.2021 gün ve 22 sayılı Belediye hisseleri hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 23.03.2021 gün ve 26 sayılı Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış Pazarlama A.Ş. Genel Kurul Temsil yetkisi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, Akay’a Genel Kurulda Çerkezköy Belediyesi’ni temsil yetkisi oy birliği ile verildi.
  Gündeme sonradan ilave edilen Kızılpınar Gültepe Mahallesi’nde bulunan Aydın Sokak’ta yeni yapılan parka yazar ve şair Yaşar Kemal’in adının verilmesi talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Nisan ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisi Nisan ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunu 6 Nisan Salı günü saat 14.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapacak.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.