Çerkezköy Cumhuriyet ve Kurtuluş için birlik oldu

Cumhuriyetimizin ilan edilişin 94. ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü nedeni ile Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Fatma Turgut Konseri ve Cumhuriyet Yürüyüşü muhteşem bir atmosferde gerçekleşti

Çerkezköy Cumhuriyet ve Kurtuluş için birlik oldu
30 Ekim 2016 Pazar 15:20

29 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne binlerce vatandaşımız katılırken, ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile Cumhuriyet Meydanı’ndan Kapalı Pazar Yeri önünde bulunan Konser Alanı’na kortej eşliğinde yürüdüler. Yürüyüşe Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKAN VATANDAŞLARIMIZA
KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM

Çerkezköy halkının Konser Alanı’na varmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Belediye Başkanı Vahap Akay kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına “Bu ne güzel bir Çerkezköy böyle” diye başlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sevgili genç arkadaşlarım, Çerkezköylü hemşerilerim. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz. Böylesine güzel, böylesine anlamlı bir günde memleketine, yaşadığı topraklara, Cumhuriyetine, Atatürk’üne sahip çıkarak bu coşkuya katılan tüm hemşerilerime kucak dolusu sevgi ve saygılarımı gönderiyorum” dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

HEM KURTULUŞ GÜNÜMÜZÜ HEM CUMHURİYET BAYRAMIMIZI KUTLUYORUZ

“Bugün sizlerin bu kadar güzel ve coşkulu katılımlarınız ile şanlı tarihimizin en önemli bayramı olan Cumhuriyet bayramını kutuluyoruz hep birlikte. Ancak bugün aynı zamanda Çerkezköyümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun da yıldönümü. Ben bir kez daha tüm hemşerilerimin hem kurtuluş günlerini hem de Cumhuriyet Bayramlarını kutluyorum.

2.5 YILDIR ÇERKEZKÖY İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sevgili hemşerilerim 2.5 yıldır Çerkezköyümüz için çalışıyoruz. Görev süremizin yarısını tamamladık. Bugüne kadar Çerkezköyümüzün temel meselelerine çözüm getirerek ihtiyacımız olan sosyal alanlarımıza sizleri kavuşturmak, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Çerkezköy için var gücümüzle çalışıyoruz.

25 MİLYON TL’LİK YATIRIMIN TEMELİNİ ATTIK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile beraber ortak bir anlayışla Çerkezköyümüze hizmet ediyoruz. TESKİ ile 25 milyonluk bir yatırımın temelini attık. Artık kanalizasyonlar Çerkezköy’ün derelerine akmayacak. Yeni inşaatı devam eden kollektör hattı ile birlikte Veliköy’de yapılan arıtma tesisine ulaşacak. TESKİ ile Kızılpınar’da altyapı çalışmalarına başladık, hemen ardından asfalt ve kaldırım çalışmalarına başlıyoruz.

KAPALI PAZAR YERİ İHALE AŞAMASINA GELDİ

2017 yılında Ambardere’de TESKİ ile altyapı ve kanalizasyon çalışmalarına başlıyoruz. Kapalı Pazar Yerimiz ihaleye çıkma aşamasına geldi. Bu alanda yeni bir pazar alanına kavuşuyoruz. Mevcut pazarı kaldırıyoruz ve park alanımıza dahil ediyoruz. İnşallah Astsubay Lojmanlarını da park alanımıza dahil edeceğiz.

KÜLTÜR PARK ÇALIŞMALARINA BAŞLIYORUZ

Kasım ayı ile beraber hasretini duyduğumuz Kültür Park’ın çalışmalarına başlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile yeni Kültür Merkezimizin temelini Tır Parkı alanında atıyoruz. Yıldırım Beyazıt Mahallemizde Kavak Dere’nin ıslahı için ihalesi tamamladı, işbaşı yapıyoruz ve mahallemizi kötü kokulardan kurtaracağız.

PARK VE YAŞAM ALANLARI YAPIYORUZ

Trafik çözümlerimizi sizlerle bu hafta içerisinde paylaşmaya başlayacağız. Veliköy’de yeni Düğün Salonumuzun temelini atıyoruz Çerkezköyümüzün tamamına yepyeni park alanları ve yaşam alanlarını kazandırıyoruz. Vatandaşlarımız ile el ele, gönül gönüle bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

YENİ STADIMIZIN YAPIMINA BAŞLADIK

Çerkezköyümüzün sokaklarını örnek sokaklarla güzelleştiriyoruz. Özcan Sokak’tan başlangıcımızı yaptık ve hemen ardından 5 sokakta örnek sokak çalışmalarına devam edeceğiz. Yeni stadımızı 29 Ekim Spor Kompleksi’nde yapmaya başladık.

DSİ İLE KOORDİNELİ OLARAK ÇALIŞIYORUZ

2.5 senedir neredeyse durmadan Çorlu Deresi’nin yeni bir baskına mahal vermemesi için sürekli olarak Devlet Su İşleri ile koordineli olarak çalıştık. Çerkezköy’ün başının derdi olan su baskınları için Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ 7 milyonluk bir yatırım yaptı ve artık korkulu rüya görmüyoruz.

KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Kültür sanat çalışmalarımızı 1500 e yakın kursiyerimizle Türkan Saylan Eğitim Merkezi’nde, Kızılpınar ve Veliköy Mahalle Evlerimizde sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyemizin 11 ilçede 11 okul projesi olan ilköğretim okulunu Kızılpınar Mahallemizde tamamlamak üzereyiz. Bireysel sporlarımıza sporcularımıza sahip çıkarak destekliyoruz. Yaz Spor Okullarında binlerce çocuğumuzun eğitimine katkı sağlamaya çalışıyoruz.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZUMUZUN TEMELİNİ ATIYORUZ

Cengiz Topel Caddesi’nde Büyükşehir Belediyemiz tarafından Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun temeli atılacak. Böylece çocuklarımızın sportif gelişimine katkı sağlayacağız.

BAĞLIK MAHALLEMİZE VİYADÜK YAPACAĞIZ

Özel günleri önemli günleri vatandaşlarımız ile birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bağlık Mahallemizde Çerkezköy’ün otoyol ile ikiye bölünen mahallesini söz verdiğimiz gibi yeni bir viyadük ile birbirine bağlayacağız.

İÇME SUYU HATTI MÜJDESİ

Çerkezköy’ün en önemli sorunu belki de yeni içme suyu hattı projesi! Altyapı yatırımı zahmetli iş;  korkudan bu yatırım yıllarca yapılmadı ve şu anda Çerkezköy’de eski sağlıksız boru hatları yüzünden her gün su kesintileri yaşıyor. Proje ihalesi yapıldı ve proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah yeni içme suyu hattını Çerkezköyümüze kazandıracağız.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Yani sevgili hemşerilerim ‘Sevdamız Çerkezköy’ diye çıktığımız bu yolda sizlerden aldığımız güçle 2016 sonu itibari ile çalışmalarımıza hız veriyoruz ve sizlere verdiğimiz sözlerin hepsini teker teker yerine getirmek için sonuna kadar mücadele etmeye devam ediyoruz.
 
KAYBEDİLEN ZAMANA DEĞİL İLERİYE BAKIYORUZ

Geriye, kaybedilen zamana değil ileriye bakıyoruz. Çerkezköy’ü birlikte yönetme anlayışımız ile aynı heyecanla Çerkezköyümüzü gelecek yarınlara taşımak için durmadan yürüyoruz sizlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz.”

ACİL DEVLET YATIRIMINA İHTİYACIMIZ VAR

Hızla büyüyen ve nüfusu artan Çerkezköy’ün acil ve hızlı olarak devlet yatırımlarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şunu biliyoruz; hızla büyüyen Çerkezköy’ün devlet yatırımına ihtiyacı var, bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Çerkezköy’ün Ankara’dan desteğe ihtiyacı var. Yeni elektrik altyapı yatırımına ihtiyacımız var, yeni bir stadyuma ihtiyacımız var, çocuklarımız kalabalık sınıflarda okuyor dolayısı ile yeni okullara ihtiyacımız var.

SU SORUNUNA DİKKAT!

Çerkezköy’ün yeraltı kaynakları su kaynakları metrelerce aşağılardan çekilir hale geldi. Bu havzadan maalesef İstanbul’a su gönderiyoruz. Biz Çerkezköy’ü besleyecek barajların yapılmasını DSİ’den istiyoruz.

KEPÇE İLE VERİP ÇAY KAŞIĞI İLE ALMAK İSTEMİYORUZ

Sanayisi ile Türkiye’ye önemli katma değer sağlayan Çerkezköy’ün, buradaki sanayicilerin, esnafın, burada yaşayan vatandaşlarımızın alın terleri ile çalışarak ödedikleri vergilerin karşılığını yine bu topraklara geri istiyoruz. Kepçe ile veren Çerkezköy’e çay kaşığı ile geri alması doğru değil. Biz hakkımızı istiyoruz. Bu konuda bölgemizin tüm milletvekillerini göreve çağırıyoruz” dedi.

HİZMET EDEN VE HİZMET EDECEK HERKESE
TEŞEKKÜRLERİMİ VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

“Ben bugün Çerkezköyümüzün kurtuluş günü olması sebebiyle geçmişten bugüne Çerkezköyümüze hizmet eden herkese, bundan sonrada katkı sağlayacak herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” diyen Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasını şöyle tamamladı:

BUGÜNÜN DİĞER ADI CUMHURİYET

“Bugünün diğer adı Cumhuriyet; vatan topraklarını savunmak, bağımsızlığını canı pahasına korumak için işgalcilere karşı onur savaşı veren, bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun adı. Bir tarihi değiştirme amacıyla gerçekleştirilmiş dünyanın en önemli projesi. 19 Mayıs 1919’da işgal altındaki vatan topraklarında inançlı bir direniş ile başlayan bir mucizenin adı Cumhuriyet.

ATATÜRK’E MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM

Bu mucizenin baş kahramanı ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek Anafartalar’da Conk Bayırı’nda düşmanı yerle bir eden sonra ulusal kurtuluş mücadelesini Samsun’dan başlatarak Anadolu topraklarında milletini ayağa kaldıran, Sakarya’da, Dumlupınar’da düşmanı yerle bir eden komutan. Cumhuriyeti bizlere armağan eden, ulusal kurtuluş savaşımızın lideri, sarı saçlı mavi gözlü eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüze şükran ve minnet duygularımı bir kere daha sunuyorum.

YEPYENİ GELECEKLERE UMUT İLE YÜRÜYORUZ
Bu topraklar için şehit olan askerimize polisimize vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler tarihimizde bin bir güçlükle bu topraklarda milli bağımsızlığımızı gerçekleştirenlere, bu devleti kuranlara olan saygımız ve bağlılığımızla yepyeni geleceklere umutla yürüyoruz.

TEK YÜREK OLMA GÜNÜ

Bu yürüyüşte Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz ile el ele birlikte yürüyoruz. Bu yürüyüşte Cumhuriyetimize de demokrasimize de dokunmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Gün; Cumhuriyetin 93. Yılı’nda hepimiz Türk Milleti’nin bir parçasıyız diyerek içerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı tek yürek olma günüdür

GÜN BİR VE BERABER OLMA GÜNÜ

Gün laik cumhuriyeti kararlılıkla sahiplenme ve savunma günüdür. Gün bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, hukukumuzun, bu coğrafyada başı dik dolaşıyor olmamızın güvencesi devletimize sahip çıkma günüdür. Gün bu coğrafyada bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, kardeşçe yaşamış Türk Milleti’nin birer parçaları olarak bizleri ayırmak, bölmek isteyen hainlere, kansızlara karşı bir olma beraber olma günüdür.

GÜN ANT İÇME GÜNÜ

Gün  ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek ulusal kurtuluş mücadelesini başlatan, bu ülkenin en büyük liderine, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkma günüdür. Gün onun açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içme günüdür.

GÜN ATATÜRK’E DAHA SIMSIKI SARILMA GÜNÜ

Gün cephede kazıyarak kazanılan zaferin ardından bunu milletinin çocuklarına armağan eden eşsiz liderimize Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüze her zamankinden daha fazla sıkı sıkı sarılma günüdür.

AYDINLIK GELECEĞE KARARLILIK İLE YÜRÜYECEĞİZ

Bu duygularla hepinizin Cumhuriyet Bayramlarınızı bir kere daha kutluyorum. Bizler; ülkemizin bu sıkıntılı zamanlarında el ele vererek omuz omuza vererek ülkemizi sahipleneceğiz. Devletimize de, milletimize de sahip çıkacağız. Türkiyemizi kimseye teslim etmeyeceğiz. Türkiyemizi kurda kuşa yem etmeyeceğiz. Atatürk’ün çizdiği yolda sonsuza kadar onun ilke ve devrimlerine sahip çıkarak aydınlık geleceğe kararlılıkla yürüyeceğiz. Ve her fırsatta ‘YAŞASIN CUMHURİYET’ diye haykıracağız. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

FATMA TURGUT ÇERKEZKÖY’Ü COŞTURDU

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptıktan sonra Çerkezköy Belediyesi’nin tanıtım videosu ile kıza bir Çerkezköy’ün tarihçesini anlatan video izlendi. Yapılan muhteşem havai fişek gösterisinin ardından sahne alan ünlü sanatçı Fatma Turgut Çerkezköylüleri coşturdu. Uzun süre sahnede kalan Fatma Turgut’un şarkılarına hayranları eşlik ederken, sanatçı Fatma Turgut’a konser sırasında Belediye Başkanımız Vahap Akay tarafından çiçek takdim edildi ve teşekkür edildi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.