Çerkezköy'de hızlı tren şantiyesi kuruldu

Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin, Çerkezköy-Kapıkule kısmının önemli bir merkezi olan, Çerkezköy şantiyesi BSH kavşağı olarak bilinen yerde faliyete başladı.

Çerkezköy'de hızlı tren şantiyesi kuruldu
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
01 Mart 2022 Salı 19:07

Yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Çerkezköy-Kapıkule hattının 2023'te tamamlanması planlanıyor. Haziran 2019'da yapımına başlanan Çerkezköy-Kapıkule hattında fiziki ilerleme yüzde 50'yi geçti, altyapı işlerinde yüzde 71 ilerleme sağlandı. 153 kilometre uzunluğundaki çift hatlı projede yer alan 53 alt geçit, 59 üst geçit, 16 demir yolu köprüsü, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadüğün yapım çalışmaları sürüyor.

Bütün proje tamamlandığında Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı hızlı tren ağına bağlanacak, Halkalı-Kapıkule arasında yük trenleri için seyahat süresi 8 saatten 3,5 saate, yolcu trenleri için ise 3,5 saatten 1 saat 35 dakikaya inecek. Mevcut hat kapasitesi de 4 kat artacak.

Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule hattında taşınan yükün yıllık 1,53 milyon tondan 9,6 milyon tona ulaşması, yolcu sayısının da yıllık ortalama 600 binden 3,4 milyona çıkması hedefleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.