Çerkezköy Esnafı Güvenbir’e emanet

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Güvenbir OSGB arasında Protokol imzalandı. Yapılan protokole göre, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın tüm üyeleri İş Güvenliği ve Sağlığı hizmetlerini Güvenbir OSGB’den alabilecek

Çerkezköy Esnafı Güvenbir’e emanet
28 Haziran 2016 Salı 16:18

1 TEMMUZ İTİBARİYLE SIKI DENETİMLER OLACAK
 
Güvenbir OSGB ile Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında sözleşme imzalandı. Düzenlenen imza törenine Güvenbir OSGB Genel Müdürü Dr. Ali Çolak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ve Güvenbir OSGB Satış ve Pazarlama Yöneticisi Seçil Yılmaz Bulut katıldı. Esnaf odasında yapılan imza töreninde konuşan Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve işyeri Hekimi Dr. Ali Çolak, “6331 sayılı yasa çerçevesinde az tehlikeli işyerleriyle ilgili süreç daha önce başlamıştı ama iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurma zorunluluğu 1 Temmuz itibariyle başlayacaktır. Dolayısıyla az tehlikeli iş yerlerinde işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yapılması gerekenler daha iyi takip edilecek olup, iş kazaları ve meslek hastalarının en aza indirilmesi sürecinde yapılması gerekenler 1 Temmuz itibariyle daha sıkı denetim altında olacaktır” diye konuştu.
 
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI BULUNDURMA ZORUNLULUĞU VAR
 
Katkılarından dolayı Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ’a teşekkür eden Dr.Çolak, “Üyelerin çalışanlarına yönelik periyodik sağlık kontrolleri yapılacak. Daha sonra çalıştıkları iş yerlerinin işçi sağlığına uygun olup olmadığıyla ilgili hem sağlık hem de güvenlik açısından bunların denetimleri yapılacak ve iyileştirilmeleri sağlanacak. Biz eksiklikleri görüp tespit ederek işverenlere tebliğ edeceğiz ve ona göre önlemlerini alacaklar. Bu süreç sürekli olacak. Az tehlikeli iş yerlerinde kişi başı 5 dakika doktor, 10 dakika da iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu var” ifadelerini kullandı.
 
BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPACAĞIZ
 
Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ  ise yaptığı açıklamada, “Ali Çolak beyin yaptığı açıklamaların ardından durumu esnafımıza duyuracağız. Tüm esnafımıza mesaj yoluyla ulaşacağız ve 1 Temmuz’a kadar da esnafımızla Ali beyi buluşturarak bilgilendirme eğitimleri düzenleyeceğiz. Hatta esnafımızın daha net bilgi alabilmeleri adına toplantılarda organize edeceğiz” dedi.
 
ÇOLAK UYARI DA BULUNDU
 
Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve İşyeri hekimi Dr. Ali Çolak, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan kanun kapsamında iş güvenliği uzmanı bulundurmayan firmalara her ay için 6.551 TL, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurmayan firmalara ise yaklaşık 13bin TL ceza kesileceği konusunda uyarıda bulundu.
 
SÖZLEŞME İMZALANDI
 
Yapılan konuşmaların ardından Güvenbir OSGB ile Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında sözleşme imzalandı.
 
Haber: Feyza İşcan Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.