Çerkezköy Halk Akademisi önemli bir başarıya imza attı

Çerkezköy Belediyesi tarafından kurulan ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik 4 farklı branşta kursların verildiği Çerkezköy Halk Akademisi önemli bir başarıya imza attı.

Çerkezköy Halk Akademisi önemli bir başarıya imza attı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
28 Temmuz 2022 Perşembe 10:58

Liselere Geçiş Sistemi yerleştirme sonuçları açıklandı. Sınavlara Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi’nde eğitim görerek hazırlanan 70 öğrencimizden 18’i nitelikli liselere girme başarısı gösterdi.

18 ÖĞRENCİ NİTELİKLİ LİSELERE YERLEŞTİ

Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi’nden 70 öğrencinin bu yıl LGS’ye girdiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Halk Akademimizde 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik branşında uzman öğretmenlerimiz tarafından takviye ve destek kursları verdik. Öğrencilerimizi en iyi şekilde LGS’ye hazırlamaya çalıştık. Sonucunda da 70 öğrencimizden 18’i nitelikli liselere, 47 öğrencimiz de kentimizdeki diğer Anadolu Liselerine girmeyi başardı” dedi.

2 ÖĞRENCİ FEN LİSESİ’Nİ KAZANDI

Halk Akademisi öğrencilerinden 2’sinin Fen Lisesi, 11’inin nitelikli Anadolu Lisesi ve 5’inin de nitelikli Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerine girmeyi başardığını sözlerine ekleyen Akay, “Öğrencilerimizden Alkın Demirkol sınavda yüzde 1,44’lük dilime girerek Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi’ni kazandı. Yağmur Özcan isimli öğrencimiz de yüzde 5,87’lik dilime girmeyi başararak Mardin Midyat Fen Lisesi’ni kazandı” dedi.

Başkan Akay, “LGS’de yüzde 10’luk dilime giren öğrencilerimizden Rana Karakaş, Iraz Arslan, Elasu Gürhan, Ceylin Akın, Yusuf Emin Şirin, Delilay Mahim, Ali Yüşa Ergene, Zeynep Usta, Meldanur Köse ve Meryem Sançmış Çerkezköy Anadolu Lisesi’ni; Emre Kırmızıgül de Kapaklı Anadolu Lisesi’ni kazandı” dedi. Mehmet Ali Fırat Özek isimli öğrencimiz Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kazandığını sözlerine ekleyen Başkanımız Vahap Akay, “Halime Ceylin Yakan, Göksu Bulut ve Salim Can Özderici isimli öğrencilerimiz Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, Mustafa Muhiddin Yazı isimli öğrencimiz de Veliköy OSB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kazandı” ifadelerini kullandı.

LGS yerleştirme sonuçlarına göre 47 öğrencimizin de okul puanları ile kentimizdeki diğer Anadolu Lisesi ve Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerine girmeye hak kazandığını kaydeden Akay, “Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. Ayrıca Halk Akademisi’nde öğrencilerimizin LGS’ye hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve bizlere güvenerek çocuklarını Halk Akademimize kaydettiren velilerimize de teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.