Çerkezköy, Hizmet Binası'na kavuştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yedinci hizmet binası olan, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Edip Sokak’ta Bahar İş Merkezi’ndeki Çerkezköy Hizmet Binası’nın açılışını gerçekleştirdi

Çerkezköy, Hizmet Binası'na kavuştu
27 Aralık 2014 Cumartesi 08:49

 ÇERKEZKÖY DAR BİR COĞRAFYAYA SAHİP

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, Büyükşehir’in 7’inci hizmet binasını Çerkezköy’de açtığını ifade ederek "Binanın içi ve dışı çok güzel oldu. Ama bu güzellik vatandaşlarla anlam kazanacak. Sizlere burada hizmet verecek olmaktan gurur duyuyoruz. Çerkezköy dar bir coğrafyaya sahip. Tekirdağ arazisinin yüzde 2’lik kısmını oluşturan Çerkezköy’de, şehrin nüfusunun yüzde 15’i yaşıyor” dedi ve bu nüfus yoğunluğunda hizmet vermenin kolay olmadığını belirtti.

81 İLDEN GÖÇ ALAN BİR ŞEHİR

Çerkezköy'ün 81 ilden göç alan bir şehir olduğunu belirten Halim Orta "TESKİ olarak Çerkezköy’de öncelikle yer altı su şebekesini değiştireceğiz. Kızılpınar’ın altyapı sorununu çözeceğiz ve kanalizasyon hattını yenileyeceğiz. Çerkezköy 81 ilden göç alan bir şehir. Biz buraya göç eden insanların, bundan sonra gidecek başka bir yer aramamalarını istiyoruz. İnsanların burayı vatan edinmesini istiyoruz. Çünkü vatan değiştirmenin bir insan için ne kadar zor olduğunun bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

SU DEPOLARI TEMİZLENDİ

Çerkezköy'de bulunan bütün su depolarının temizliğinin yapıldığını belirten Orta "İnsan hayatı için su çok önemlidir. Su olmazsa hiçbir şey olmaz. Su ile ilgili sıkıntılarımız yok. Çerkezköy’deki bütün su depoları temizlendi. Klorlama çalışmaları henüz tamamlanmadığı için tat ve renk konusunda insanlar tereddüt yaşayabilir. Fakat insan sağlığı için hiçbir riski yok" ifadelerini kullandı.

PTT, İNTERNET VE BANKADAN DA ÖDENEBİLECEK

Su faturalarının artık belediye veznelerinin yanı sıra tüm PTT şubelerinden de ödenebileceğini de belirten Halim Orta, internetten ve 12 banka şubesinden de fatura ödeme işleminin gerçekleştirilebileceğini belirtti.

SORUMLULUKLAR 30 MART İLE BİRLİKTE DEĞİŞTİ

Halim Orta'nın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay "30 Mart’tan sonraki 9 aylık süreci geride bıraktık. Çerkezköy Belediyesi’nin sorumlulukları 30 Mart itibari ile değişti. Birçok birim Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçti” ifadelerini kullandı.  

BEKLENTİMİZ ÜST DÜZEYDE 

Çerkezköy'e Büyükşehir Belediyesi'nden büyük hizmet beklediklerini dile getiren Akay “Çünkü Çerkezköy, nüfus olarak şehrin en büyük 3’üncü ilçesi konumunda olmasına rağmen, diğer 10 ilçenin borcu kadar borcu var. Borçlarımızı yapılandırdık. Büyükşehir’den beklentimiz üst düzeyde" dedi

BAHARI MÜJDELEYECEK PROJELERİN AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ

Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Çerkezköy’e olan hassasiyetinin farkında olduğunu dile getirirken "Büyükşehir yapılanması tamamlandı. 2019’a kadar hizmet edecek” dedi. Akay, Bahar İş Merkezi’nde yaptıkları açılış töreninde, bu kış gününde Baharı müjdeleyecek projelerin açıklanmasını beklediklerini belirtti.

ÖZEL İLGİ GÖSTERİLMESİ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIM

Açılış töreninde son olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuştu. Albayrak "Büyükşehir Belediye Başkanlığında 257’nci günüm. Mazbatayı alıncaya kadar ki ilk 6 gün geçmek bilmemişti, fakat sonraki 251 gün su gibi akıp geçti. Çok sıkı çalışıyoruz” dedi. Bütün hizmet binalarında kendisi için bir çalışma odası ayırttığını söyleyen Albayrak "Bir sabah saat 05.00’da binanın ışığını açık görürseniz, bilin ki ben buradayım ve çalışıyorumdur. Biraz önce Belediye Başkanımız benim Çerkezköy’e olan hassasiyetim hakkında konuştu. Şunu iyi bilin ki Çerkezköy’e özel ilgi gösterilmesi gerektiğinin farkındayım” ifadelerini kullandı.

PROJELERİ UYGULAMAYA BAŞLAMAZSAM ŞİKAYET EDEBİLİR

Başkanlık süresi boyunca Çerkezköy'de sel baskını endişesi olmayacağını sözlerine ekleyen Albayrak "Seçim döneminde Kızılpınar’da çamur içinde kaldığı günleri unutmadım. Çerkezköy’ü ve Veliköy’ü yakından tanıyorum. Buradan da şunun sözünü veriyorum. Vahap Başkanımın 2015’te getireceği tüm projeleri 1 ay sonra uygulamaya başlamazsam beni Çerkezköy halkına şikayet edebilir. Hizmet bizden, takdir sizden. Büyükşehir Başkanlığı süresince bundan sonra Çerkezköy’de sel baskını endişesi olmayacak” şeklinde konuştu.

VERİLEN OYLARIN HAKKINI VERECEĞİZ

Çerkezköy halkının kendilerine verdikleri oyları helal ettireceğini söyleyen Albayrak "Göreve ilk geldiğim gün odam dahi yoktu. Bugün Çerkezköy’e dev bir kadroyla geldik. Bu binada, Çerkezköy için büyük hizmetler yapılacak. Çerkezköy halkına bize verdikleri oyları helal ettireceğiz" dedi.

AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİ

Konuşmaların ardından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası’nın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları tarafından yapıldı. Başkan Albayrak, daha sonra açılışını yaptığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası’nı gezdi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.