‘Çerkezköy Okuyor’ projesinde 12 öğrenci ödüllendirildi

Çerkezköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘Çerkezköy Okuyor’ projesinin ortaokullar bölümünde yapılan sınavın ardından dereceye giren ilk 12 öğrenciye Kaymakam Metin Kubilay tarafından ödül verildi

‘Çerkezköy Okuyor’ projesinde 12 öğrenci ödüllendirildi
23 Nisan 2015 Perşembe 17:41

 12 ÖĞRENCİYE HEDİYELERİ VERİLDİ

‘Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında beş aylık bir sürenin sonunda yapılan sınav ile dereceye giren isimler belli oldu. Çerkezköy Kaymakamlığı’nda düzenlenen programda ilk 12 öğrenciye hediye vermek için tören düzenlendi. Törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “bu proje ile amacımız kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı özendirmek, okumayı sevdirmek, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmek, okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek amacıyla düzenlendi” diye konuştu.

İLK 80 ÖĞRENCİ BURSA GEZİSİNE GİDECEK

Projenin 11 Kasım 2014 tarihinde başladığını sözlerine ekleyen Kubilay, “Beş aylık bir sürenin sonunda 18 Nisan 2015 tarihinde yapılan sınavla son bulmuştur. Öğrencilerimiz sekiz kitaptan onar adet olmak üzere toplamda 80 soruya yanıt vermişlerdir. 1518 öğrencimiz sınava katılırken, proje kapsamında kitaplardan hepsini okumayarak yarışmaya katılmayan öğrenci sayısı sınava katılandan çok fazladır. Yarışmanın kitaplarını okuyan tüm öğrencilerimiz okumanın hazzını yaşamışlar ve en büyük ödülü kazanmışlardır. Ancak okumaya teşvik etmek amacıyla ilk 80 öğrencimiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirilmiştir” dedi.

ÖDÜLLER 22 MAYIS TARİHİNDE VERİLECEK

Yarışmaya İlçeden 10 ortaokulun katıldığını ifade eden Metin Kubilay, “ilk 3’e giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci üçe giren öğrencilere tablet, üçüncü 3’e giren öğrencilere bisiklet, dördüncü 3’e giren öğrencilere MP çalar ve ilk 80 öğrenciye Kültür gezisi (Bursa) ile ödüllendirilecektir. Öğrencilerimiz ödüllerini 22 Mayıs saat 19.00’da Anfi Tiyatroda yapılacak olan törenle alacaklardır” açıklamasında bulundu.

DERECEYE GİREN 12 ÖĞRENCİ

Dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde; “75.Yıl Ortaokulundan Gül Serra Çoban 97,5 puan, İmam Hatip Ortaokulundan Deniz Metin 96,25 puan, Veliköy Belediyesi Ortaokulundan Elif Karademir 95 puan, Nurullah Narin Ortaokulundan Aygül Kuruoğlu 95 puan, Veliköy Belediyesi ortaokulundan Hilal Karademir 93,75 puan, İmam Hatip Ortaokulundan Elif Pıtırlı 93,75 puan, Tepe Ortaokulundan Muhammet Karadeniz 92,5 puan, Veliköy Belediyesi Ortaokulundan Fadime Arınmış 92,5 puan, Raif Dinçkök Ortaokulundan Edanur Köse 92,5 puan, Tepe Ortaokulundan Tuğçe Kara 92,5 puan, Nurullah Narin Ortaokulundan Sude Yıldız 92,25 puan ve Nurullah Narin Ortaokulundan Ferhan Akkan 90 puan almayı başardı”

HEDİYE TAKDİM ETTİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay öğrencileri tek tek tebrik ederek kendilerine hediye takdim etti. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.