Çerkezköy Okuyor’un kitapları teslim edildi

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında okullara kitapları dağıtıldı.

Çerkezköy Okuyor’un kitapları teslim edildi
23 Ocak 2015 Cuma 18:18

 5 VE 8’İNCİ SINIFLARA KİTAPLARI TESLİM EDİLDİ

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı özendirmek ve okumayı sevdirmek, Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmek, okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusu geliştirmek amacıyla Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çerkezköy Okuyor’ projesinde 5-8 sınıflara on takım kitap teslim edilirken, proje kapsamında 8 bin 30 öğrenci değişmeli olarak kitapları okuyacak.

PROGRAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE DÜZENLENDİ

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen kitap dağıtımı programına Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Abdullah Nair, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, okul müdürleri, Türkçe öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

YARIŞMAYA 8 BİN 30 ÖĞRENCİ KATILACAK

Programda konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,  “Amacımız paydaşlarımızı aktif hale getirmek onları okuyan, okuduğunu anlayan, anladığı ile iyi bir şeyler üreten çalışma içersinde olacağız. Bu maksatla proje ekibinin katkıları ile bu projeyi başlattık. Bu projede tüm çalışmalar öğretmenlerimize aittir. Biz milli eğitim olarak biz sadece organizasyonunda ve destek anlamında okullara kitap dağıtımını sağlıyoruz. Temennimiz bunları yarışmaya katılacak olan 8 bin 30 öğrencinin okumasıdır” ifadelerini kullandı.

HEDİYE VEREREK TEŞVİK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Erdoğan konuşmasının devamında ise, “Öğrencilerimizi yazarlarımız ile tanıştırmayı hedefliyoruz. Çerkezköy’de okuma alışkanlığını en üst seviyeye çıkarmayı istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın buna benzer projeleri ve çalışmaları var. Biz de onlardan ilham alarak öğrencilerimizi bu konuya kanalize etme ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Dereceye giren öğrencilere hediye vererek teşvik etmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Dağıtılan kitapların tüm öğrenciler tarafından okunmasını istediğini sözlerine ekleyen Hüseyin Erdoğan, “Öğrencilerimiz Vlademir Tumonov’un ‘Kraliçe’yi Kurtarmak’, Ferda İzbudak Akıncı’nın ‘Mutluluk Sokağı’, Mavisel Yener ve Aytül Akal’ın ‘Kayıp Kitaplardaki İskelet’, Michael Ende’nin ‘Momo’, Sevim Ak’ın ‘Domates Saçlı Kız’, Behiç Ak’ın ‘Postayla Gelen Deniz Kabuğu’, Bilgin Adalı’nın ‘Zaman Bisikleti 1’, Natelie Babbit’in ‘Ölümsüz Aile’ eserlerini okuyacaklar. Tüm öğrencilerin bu kitapları okumasını istiyoruz. Bu projede yer alan Nurullah Narin Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Kemal Şahin, 75.Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emine Tüfekçi, Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Serpil Kayan, Tepe Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yahya Kemal Gebeş’e de çok teşekkür ediyorum” dedi.

PROJE NİSAN AYINDA SONA ERECEK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından okullara protokol üyeleri tarafından kitapları teslim edildi. Proje Nisan ayında sona erecek. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.