Çerkezköy Sakatlar Derneği Saray'a doğru uzandı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Çerkezköy ve beldelerinde yaptığı çalışmalardan sonra şimdi de Saray'a doğru uzandı.

Çerkezköy Sakatlar Derneği Saray'a doğru uzandı
09 Temmuz 2007 Pazartesi 07:52

Çerkezköy ve beldelerindeki sakat ve özürlü vatandaşların tespitinden sonra Saray'da Sakatlar Derneği Şubesi bulunmaması üzerine Dernek Yönetimi Saray'da da çalışmalar başlatıyor.

ÇERKEZKÖY'DE YAPILANLARIN AYNISI YAPILACAK

Çerkezköy ve beldelerinde yaptıkları çalışmalar ile sakat ve özürlü vatandaşları tek tek tespit ettiklerini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Bir süredir elimizden geldiğince Çerkezköy ve beldelerinde sakat ve özürlü arkadaşlarımızla yakın temas kurarak kendilerine hakları ve mevzuatlar ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulunduk. Üye olmak isteyen arkadaşlarımızın üyelik işlemlerini tamamladık.

Geçtiğimiz gün Saray Belediyesi'nden Derneğimizi aradılar ve Saray'daki sakat, özürlü vatandaşlar ile ilgili ne gibi bir çalışma yapabileceğimizi sordular. Biz de kendilerine oraya gelebileceğimizi ve Çerkezköy'de yaptığımız çalışmaların aynılarını yapabileceğimizi söyledik.

ÖNCE TESPİTLER YAPILACAK

Önümüzdeki Çarşamba günü Saray Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Saray'daki sakat ve özürlü arkadaşlarımızı toplayarak kendilerine kanuni hakları hakkında bilgilendirme yapacağız. Ayrıca Derneğe üye olmak isteyen arkadaşlarımızında kayıtlarını yapacağız. Oraya giderek özürlü ve sakat arkadaşlarımızın durumları, tespitleri ve sayılarını belirleyeceğiz. Bu konu ile ilgili de Saray Belediyesi gereken desteğin verileceğini belirtti. Durumu çok önemli olan arkadaşlarımızın da tüm işlemlerini biz halledeceğiz. Pazartesi gününden itibaren Çarşamba günü yapacağımız Belediye'den toplantı ile ilgili anonslar yapılarak sakat ve özürlü arkadaşlarımıza haber verilecek.

FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dernek Yöneticileri olarak bizler de sakat ve özürlü insanlarız. Aslında sağlam olan bütün insanlar da birer özürlü adayı. Çünkü ne zaman ne olacağı belli değil maalesef. Allah herkese sağlık ve sıhhat versin, herşeyin başında da bu gelir. Bizler öyle ya da böyle bir şekilde sakat veya özürlü kalmış insanlarız. Kurduğumuz bu Dernek Şubesi'yle de bizim gibi olan arkadaşlarımıza elimizden geldiğinice yardımcı olmaya, faydalı olmaya çalışıyoruz.

Biz sakatlar için Devletimiz bazı imkanlar sunmuş ancak bir çok arkadaşımızın bu imkanlardan haberi yok. Bizim de amacımız bu haklarımızı kendilerine bildirmek, onların bu faydalardan yararlanmalarını sağlanmak. Önümüzdeki günlerde derneğimizin ilk kongresini gerçekleştireceğiz. Ondan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.