Çerkezköy Şubat ayı meclisi gerçekleştirildi

Çerkezköy Belediyesi’nin Şubat ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Belediye Meclis Salonumuzda yapıldı.

Çerkezköy Şubat ayı meclisi gerçekleştirildi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Şubat 2020 Perşembe 11:12


Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Akay, Ocak ayı içerisinde Elazığ ve Malatya’da deprem felaketinin yaşandığını belirterek, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum. Ayrıca depremzede vatandaşlarımız için başlatılan yardım kampanyasına destek olan hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
ŞEHİTLER   İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU
Bugün İdlib’te meydana gelen hain saldırıda şehit olan 6 Mehmetçiğimize de Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar dileyen Başkan Akay, daha sonra tüm Belediye Meclis Üyelerini 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmaya ve İstiklal Marşımızı söylemeye davet etti.
YAZILI CEVAP VERİLECEK
Bir  dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Meclis Başkanlık Divanına AK Parti ve MHP Grubu tarafından Belediye Başkanlığı’nın yazılı olarak cevaplaması istemi ile önergeler verildi.
GÜNDEM GÖRÜŞÜLDÜ
   Önergelere yazılı cevapların verileceğini belirten Başkan Akay, ardından gündemin ilk maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğü’nün 29.01.2020 gün ve 6 sayılı ön protokol hakkında yetki verilmesine ait müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Emniyet Müdürlüğü ile ön protokol yapabilmek için Akay’a oy birliği ile yetki verildi.
TAPU DEVRİ İPTAL EDİLECEK
   Ardından gündemin 2. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 30.01.2020 gün ve 10 sayılı İlçemiz G.O.P Mahallesi 921 ada 7 parselin (eski 921 ada 2 parselin) tapu devrinin iptal edilmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Akay, söz konusu parselin tapu devrinin şartlı olarak Türk Hava Kurumu’na devredildiğini fakat 2 yıl içerisinde Türk Hava Kurumu tarafından parsel ile ilgili bir tasarrufta bulunulmadığını belirterek, tapu devrinin iptalinin yapılacağını ifade etti.
PERGOLA SONRA KARARA BAĞLANACAK
  Gündemin 3. maddesinde yer alan Belediye Meclisi’nin 03.01.2020  gün ve 2020/14 sayılı kararında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25.09.2019 gün ve 15 sayılı pergolalar (gölgelik) hakkındaki müzekkeresinin daha detaylı bir şekilde incelenebilmesi amacıyla görüşmelere devam edilmesi  sonraki Meclis’te gündeme getirilmesi kararı alındığından bu konunun Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin müzakeresi görüşülerek, son kez oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ KOMİSYON’DA
   Çerkezköy Belediyesi’nin Şubat ayı Meclis toplantısı Belediye Meclisi’nin 08.01.2020  gün ve 2020/20 sayılı kararında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.12.2019 gün ve 53 sayılı plan notu değişikliği hakkındaki müzekkeresinin daha detaylı bir şekilde incelenebilmesi amacıyla görüşmelere devam edilmesi ve sonraki Meclis’te gündeme getirilmesi kararı alındığından bu konunun Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
   Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisi bugün 15.00’da Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere yeniden toplanacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.