Çerkezköy tahmini tutmadı

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in 12 Eylül'de yapılan referandumla ilgili olarak yaptığı tahmin tutmadı. Ertem'in Çerkezköy ile ilgili tahmini 'Evet' iken sandıktan 'Hayır' çıktı. Ertem'in Türkiye ile ilgili tahmini de oransal olarak iki puan gibi az bir farkla gerçekleşti.

Çerkezköy tahmini tutmadı
16 Eylül 2010 Perşembe 00:00

İlçemizle ilgili olarak yaptığı tahmini tam aksi yönde çıkan Ertem'in Türkiye geneliyle ilgili tahmini ise iki puanla kaçırdı. Başkan Ertem'in referandum tahmini Çerkezköy'de "Yüzde 58-62 oranında Evet, Türkiye'de ise yüzde 60-65 arasında Evet" şeklinde idi.

ÇERKEZKÖY'DE EVET YERİNE HAYIR ÇIKTI
    Çerkezköy'ün Ak Partili  Belediye Başkanı Ali Ertem, geçen pazar günü yapılan Anayasa Değişiklik Paketi'ne ilişkin referandum ile ilgili olarak gazetemize bir hafta kadar önce bulunduğu tahminde ilçemizden 'Evet' çıkacağını ve oranın ise yüzde 58-62 arasında olacağını söylemişti. Ancak yapılan referandumda Çerkezköy kararını 'Hayır' yönünde verirken sandıktan çıkan oy oranı ise "Evet yüzde 48, hayır yüzde 52" şeklinde oldu.

TÜRKİYE'Yİ 2 PUANLA KAÇIRDI
    Başkan Ertem'in Türkiye genelinde yaptığı tahmin ise az farkla tutmadı. Ertem Çerkezköy için bulunduğu tahminle ilgili açıklamasında Türkiye genelinde ise yüzde 60-65 arasında Evet oyu çıkacağını söylemişti. Referandum sonrası Ertem'in bu tahmini 'Evet' yönünde tutarken oransal olarak örtüşmedi. 26 maddelik Anayasa Değişiklik Paketi'nin kabul edildiği referandumda yüzde 58 oranında 'Evet' oyu çıkarken Başkan Ali Ertem'in tahmini iki puan eksik çıktı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.