Çerkezköy TSO Birlik Dergisi'nin 11. sayısı yayımlandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın üç aylık sürelerle yayınladığı Birlik Dergisi’nin 11. sayısı yayımlandı. Dergi ağırlıklı olarak Çerkezköy TSO’nun Ekim, Kasım ve Aralık 2016 tarihlerindeki resmi temas ve ziyaretler ile kurumsal faaliyetleri içeren konulardan oluşuyor

Çerkezköy TSO Birlik Dergisi'nin 11. sayısı yayımlandı
09 Ocak 2017 Pazartesi 12:56

BAŞYAZI KOZUVA’DAN
‘Bütün İmkanlarımızla Devletimizin Yanındayız’ kapak konusu ve siyah kontur ile yayınlanan derginin başyazısında,  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva bu hassasiyeti ve kararlılığı şu cümlelerle ifade etti:
İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI
“Değerli Üyelerimiz; Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana belki de ikinci Kurtuluş Savaşı’nın verildiği bir süreci yaşıyoruz. O yıllarda dört bir cepheden verdiğimiz mücadeleden daha büyüğünü ve zorunu şimdi vermekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti hem içeride hem dışarıda ihanet cephelerine karşı mücadele vermektedir.
TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNULDU
Herkesin bilmesini isteriz ki iş dünyası olarak bu hain saldırılara karşı kayıtsız şartsız devletimizin ve milletimizin yanında ve emrindeyiz. Çerkezköy TSO yönetim kurulu olarak Çerkezköy İlçe Emniyet müdürümüze yaptığımız ziyarette Odamız adına hem taziyede bulunduk hem de bu kararlılığımızı ifade ettik.”
REKABET GÜÇLERİNİN ARTIRILMASI
Dergide Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi arasında ‘KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılmasına yönelik işbirliği’ protokolüne de yer verilirken NKÜ Rektörü Osman Şimşek ve beraberindeki akademik kadronun Çerkezköy TSO’ya imza törenine katılımına yer veriliyor.
MÜŞTEREK KOMİTE TOPLANTISI
2016 yılının son Müşterek Komite Toplantısında, Komite Başkanları, Başkan Yardımcıları ve üyelerin Oda tarafından düzenlenen kurs ve eğitim hizmetleriyle ilgili geribildirimlerinin de yer aldığı dergide ayrıca yıl içerisinde düzenlenen kurs ve eğitim hizmetlerine de konu başlıklarıyla yer verildi.
ÖNE ÇIKAN KONULAR
Çerkezköy’den İstanbul Sultanbeyli ilçesine tayini çıkan Çerkezköy’ün önceki Kaymakamı Metin Kubilay’a da geniş yer verilen Çerkezköy TSO’nun Birlik Dergisinde röportaj ve araştırma sayfalarından başka öne çıkan diğer bazı konular şöyle:
GLOBAL CONNECT 2016 FUARI
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının koordinatörlüğünde Trakya’daki Ticaret ve Sanayi Odaları Başkan ve temsilcileri, sanayici ve iş adamlarından oluşan büyük bir heyet 25-27 Ekim 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Stuttgart kentinde gerçekleşen Global Connect 2016 fuarına katıldı.
GENEL KURUL
Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, yaklaşık 200 civarında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının yer aldığı, Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın 12. Genel Kurul toplantısına katıldı.
84,5 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Tekirdağ’ın Ekim ayı Dış Ticaret İstatistikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan bilgilendirmede Tekirdağ’da Ekim ayında 84,5 milyon dolarlık ihracat yapıldığı belirtildi.
ÜNİVERSİTE-SANAYİCİ İŞBİRLİĞİ
Kamuoyunda takdirle karşılanan üniversite ve sanayici işbirliği projesinde tarihi adım atıldı. Çerkezköy TSO sanayici üyeleri Namık Kemal Üniversitesiyle ‘Üniversite- Sanayici İşbirliği’ projesi kapsamında Çorlu Mühendislik Fakültesinde bir araya geldiler.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerim Tanir - 7 yıl önce
Sayin Baskan Önce Adalete gidip hesap vermesini tavsiye ederim.