Çerkezköy TSO, İŞKUR Hizmet Noktası haline gelecek

Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü ile Çerkezköy TSO arasında ‘Hizmet Noktası’ protokolü imzalandı. Protokolde Çerkezköy TSO üyelerinin İŞKUR hizmetlerinden Çerkezköy TSO bünyesinde oluşturulacak hizmet noktasından yararlanabilmesi amaçlandı

Çerkezköy TSO, İŞKUR Hizmet Noktası haline gelecek
20 Şubat 2017 Pazartesi 10:30

İMZALAR ATILDI
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası arasında ‘Hizmet Noktası’ protokolü imzalandı. Protokol, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen arasında imzalandı. İmzada Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin ile Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Hizmet Müdürü İlhan Kütük de hazır bulundu.
ÜYELERİMİZE BÜYÜK KOLAYLIK
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva protokol imzalanması esnasında yaptığı konuşmada, “İŞKUR’un bir şubesi olacak şekilde bu hizmetin Oda’da açılacak bir ‘Hizmet Noktası’nda yürütülecek olmasından mutluluk duyarız. İŞKUR ile böylesi ortaklaşa yürütülecek projeyle üyelerimiz İŞKUR ile ilgili mevzuatlarda doğrudan bu hizmet noktasına gelerek bilgi olabilecek ve işlem yaptırabilecekler” dedi.
ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2017 yılında uygulanacak istihdam teşvikine ilişkin bilgi notunda ise özetle şu bilgilere yer verildi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonrası işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu 6 Ocak 2017 Cuma günü Konya’da ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı başlatmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 7 Şubat 2017 Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerimizin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıklamıştır.
81 İLDE YÜRÜTÜLÜYOR
Bu çerçevede 81 il Müdürlüğümüz işverenlerimiz başta olmak üzere tüm sosyal taraflar ile hızlı bir şekilde bir araya gelerek yeni teşvik konusunda bilgilendirmede bulunmalıdır. İl Müdürlüğümüz de bu kapsamda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile de bir protokol imzalamıştır. Protokol e-İŞKUR portalı üzerinden iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak, işgücü uyum programlarına başvuru yapmak ve takip etmek, işyeri kaydını yapmak, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi hizmetleri kapsayacak.”
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.