Çerkezköy TSO’dan, küçük sanayicilere büyük imkan

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO), mikro ve küçük ölçekli sanayicileri, bölge ve Trakya’daki büyük ölçekli sanayicilerle buluşturma projesi başlattı. KOSGEB destekli ve sekiz ay sürecek projeye katılım yapacak olan yaklaşık 40 firma, bu sürede 4 eğitim 1 panel ve 1 fuar organizasyonu hizmeti alacak

Çerkezköy TSO’dan, küçük sanayicilere büyük imkan
08 Kasım 2016 Salı 10:27

4 EĞİTİM, 1 PANEL VE 1 FUAR
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın mikro ve küçük ölçekli sanayici üyelerini büyük ölçekli sanayici üyeleri ve Trakya çapındaki sanayicilerle buluşturacağı KOSGEB destekli projesi geçtiğimiz hafta sonu başladı. 8 ay sürecek projede 4 eğitim, 1 panel ve en sonunda 1 fuar organizasyonu var.
MAYIS 2017’DE FUAR GERÇEKLEŞECEK
Mikro ve küçük ölçekli 40 firmanın 4 eğitim ve 1 panel ile yaşadıkları süreç sonrası, kendilerini Çerkezköy ve Çorlu başta olmak üzere tüm Trakya sanayicilerine tanıtabileceği 3 günlük fuar organizasyonu aşamasına geçilecek. Fuar, projenin son ayı Mayıs 2017’de gerçekleştirilecek.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ
Proje kapsamında, geçtiğimiz Cumartesi günü de ayda sadece 1 Cumartesi gününde yapılmak üzere planlanan 4 eğitimden birincisi olan “Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi” proje yararlanıcısı mikro ve küçük ölçekli KOBİ’lerin katılımıyla gerçekleştirildi.
ŞEHİR DIŞI FİRMALARDAN HİZMET ALIYORLAR
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş’ın projeyle ilgili verdiği bilgilere göre projenin başlatılması süreci şöyle gelişti: “Çerkezköy TSO olarak yapılan anket ve araştırmalarda üyelerin genel olarak Çerkezköy’deki sanayicilere ulaşamadıkları, sanayicilerin ise yine genel olarak Çerkezköy’deki firmalar yerine şehir dışı firmalardan hizmet almaları yönüne gittikleri belirlendi. Yine anketlerde ve ikili görüşmelerde bu durumun giderilmesi veya en aza indirilmesi konusunda Çerkezköy TSO’dan taleplerde bulunulmaktaydı.
YÜZDE 50 KOSGEB DESTEKLİ
Odamızın 8. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Murat Bakıral’ın söz konusu bu talepleri karşılamak üzere önerdiği proje fikri ile çalışmaya başlandı. Hazırlanılan ve KOSGEB’den yüzde 50 destek alınan projenin onayının ardından talep toplandı ve geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan ilk eğitimle projeye start verildi.
ÖNEMLİ VE HEYECAN VERİCİ BİR GELİŞME
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Murat Bakıral da önerdiği bu projenin, bölgedeki küçük ölçekli firmalara kazandıracağı katma değer açısından son derece önemli ve de heyecan verici bir gelişme olduğuna, proje sonunda yapılacak fuarın da projenin en cazip ve zirve noktası olacağına dikkat çekti.
YEPYENİ BİR İMKAN OLUŞTURAK
Bakıral, son üç haftalık süreçte projenin bilgilendirme toplantısının ardından, talep toplama safhasının gerçekleştiğini, projeye katılabilmek için son birkaç başvuru daha alınabileceğini belirterek Çerkezköy TSO’nun önerilen projeleri hayata geçirmek için ciddi bir çaba içerisinde olduğunu ve bu projenin küçük sanayiciler için yepyeni bir imkan oluşturacağını sözlerine ekledi.”
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.