Çerkezköy TSO’dan şirket kuruluşlarında büyük kolaylık

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada şirket kuruluşu yapacak kişi ve kuruluşlar için büyük kolaylık getirildiği ifade edildi. 6728 sayılı kanundaki düzenlemeler gereği tüzel kişi tacirin, ticaret unvanını ve imzasını noter huzuruna gitmeden Çerkezköy TSO’da onaylatabileceği belirtildi

Çerkezköy TSO’dan şirket kuruluşlarında büyük kolaylık
25 Ocak 2017 Çarşamba 11:35

NOTER ONAYINA GEREK KALMADI
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ülke çapında ekonomik gelişmeye katkı sunmak ve müteşebbisin önündeki prosedür engelini en aza indirmek için yapılan kanun değişikliklerinin memnuniyet verici olduğunu belirterek “Bu mevcut düzenlemeyle bölgemizde ticari faaliyet göstermek isteyen kişi veya kuruluşlarımızın kuruluş aşamasında noter onayı almalarına gerek kalmamıştır. Artık doğrudan Odamız Ticaret Sicil Müdürlüğüne müracaat etmeleri yeterli olmaktadır. Bu anlamda Odamız Ticaret Sicil Müdürlüğü mesai saatlerinde hizmet vermektedir” dedi.
KURULUŞ İŞLEMLERİ ODAMIZDA GERÇEKLEŞECEK
Çerkezköy TSO’dan yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Değerli üyelerimizin şirket kuruluşlarında artık notere gitme zorunluluğu kalmamıştır. Kuruluş işlemleri bundan sonra Çerkezköy TSO’da gerçekleşecektir.
YENİDEN DÜZENLENDİ
6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 66. maddesi ile 6102 sayılı Kanunun 40. maddesi değiştirilerek gerçek ve tüzel kişi tacirin, ticaret unvanını ve bunun altına atacağı imzayı, noter onayı şartı aranmaksızın ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda yazılı beyanda bulunmak suretiyle de verilebilecek şeklinde yeniden düzenlenmiştir.
YENİ İMKAN
Ayrıca 6728 sayılı Kanunun 67. maddesi ile 6102 sayılı Kanunun 212, 215, 335, 339, 345, 566, 575, 585 ve 587. maddeleri değiştirilerek şirket kuruluşunda kurucuların şirket sözleşmesini ticaret sicili müdürü veya yardımcısı huzurunda imzalamalarına imkân verilmiştir.
ÇERKEZKÖY TSO’DA ONAYLANABİLECEK
Bu kapsamda; 06.12.2016 tarih ve 29910 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “ŞİRKET KURULUŞ SÖZLEŞMESİNİN TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜKLERİNDE İMZALANMASI HAKKINDA TEBLİĞ” çerçevesinde kuruluş aşamasında sözleşme ve imza beyannamesi ile ticari işletme açılışı işlemlerinde Ticaret Sicili Müdürlüğümüze ibrazı zorunlu olan imza beyannameler, Odamız bünyesinde bulunan Ticaret Sicili Müdürlüğümüzce onaylanabilmektedir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.”
Haber: Uğur Kılıç
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.