Çerkezköy'ü nefret söylemlerine teslim etmeyeceğiz!

Çerkezköy Fevzi Paşa Mahallesi’nde Alevi yurttaşların ev duvarlarına "Ölüm" yazıp işaret koyan provokatörlere CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi'nden tepki geldi

Çerkezköy'ü nefret söylemlerine teslim etmeyeceğiz!
13 Ekim 2016 Perşembe 17:01

PROVOKATÖRLER AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı tarafından yapılan açıklamada, Alevi yurttaşların evlerine provokatörler tarafından yazılan nefret söylemleri kınandı. Camcı, açıklamasında "Alevi yurttaşlarımızın evlerine bu tarz nefret içerikli yazıların yazılmasını kınıyoruz. Bunu yazan provokatörlerin de en yakın zamanda açığa çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Bizler Türkiye Cumhuriyeti içerisinde kardeşçe yaşamak için mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Kimsenin gücü bu tarz provokasyonlar ile bizleri birbirimizden ayırmaya yetmeyecek. Toplumda kaos yaratmaya çalışan provokatörler amaçlarına ulaşamayacaklar" ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISINDA BULUNDU

Çerkezköy halkını birlik ve beraberliğe davet eden Başkan Camcı "Halkımızı bu tarz yıkım ve nefret söylemleriyle karartılmaya çalışılan geleceğimize, kardeşliğimize, bir arada yaşama istencimize sahip çıkmaya çağırıyor; Çerkezköyümüzü ırkçı, mezhepçi nefret söylemlerine teslim etmeyeceğimizi ilan ediyoruz" dedi.

ŞİKAYETTE BULUNDULAR

İddialara göre, Çerkezköy Fevzi Paşa Mahallesi’nde bulunan ve Alevi yurttaşların yaşadığı birkaç evi işaretleyip duvarlarına ‘‘ölüm’’ yazan provokatörler, işaretledikleri evleri özellikle güvenlik kamerası bulunmayan bölgelerden seçti. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre evleri işaretlenen yurttaşlar bu işaretlemeleri yapanların bulunması için şikayette bulundu. Emniyet güçlerinin konuyla ilgili çalışmaları ise devam ediyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.