Çerkezköy'ün sembolü Ebru Sanatı olacak

Çerkezköy Kaymakamlığı’nda gerçekleşen ve Ebru Sanatını konu alan bir toplantıda yapılan görüşmeler neticesinde, Ebru Sanatını Çerkezköy’le özdeşleştirme ve bu sanatın Çerkezköy’ün sembolü haline gelmesi için çalışmaların başlatılacağı belirtildi

Çerkezköy'ün sembolü Ebru Sanatı olacak
16 Kasım 2016 Çarşamba 11:00

KAYMAKAMLIK’TA TOPLANDILAR
Çerkezköy İlçe Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Ebru Sanatçısı ve aynı zamanda Çerkezköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Atilla Can, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ve Ebru Sanatçıları katıldı.
3 YILLIK SÜREÇTE ISINMA ÇALIŞMALARI YAPILDI
Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bazen bir araya geldiğimizde gündeme getirdiğimiz konulardan biri Ebru Sanatıydı. Ebru Sanatını Çerkezköy’le özdeşleştirmek ve bu sanatı Çerkezköy’ün sembolü haline getirmeyi çokça konuştuk. Görevde olduğum 3 yıllık süreçte bunun ısınma çalışmalarını yaptık. Geçtiğimiz gün de Belediye Başkanımızla görüşüp bu konuyla ilgili toplanma kararı aldık.” dedi.
TAM BİR GÖRSEL ZERAFET
Ebru Sanatı hakkındaki düşüncelerini aktaran Kaymakam Kubilay, “Ebru Sanatı Osmanlı İmparatorluğu zamanından bir süsleme sanatı. Usta-çırak ilişkisiyle bugüne kadar geldi. Tam bir görsel zerafet. Bakıldığı zaman ciddi bir terapik özelliği var. Bence bu sanatını tanımı, renklerin suyla dansının yarattığı olağanüstü bir ahenktir. Çok dikkat isteyen bir sanat. Ciddi anlamda bir el marifeti istiyor.” ifadelerini kullandı.
GELENEKSEL BİR SANAT
Çalıştığı her ilçede, o yeri belli bir alanda marka yapmak adına çalışmalarda bulunduğunu dile getiren Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy’ün de bir tür sembolü olması gerekiyor. Ben de Ebru Sanatının Çerkezköy için bir marka değeri olduğunu düşünüyorum. En başta geleneksel bir sanat. Atilla Bey gibi bu alanda uluslar arası alanda isim yapmış bir sanatçıya sahibiz. Onun dışında Çerkezköy’de yine bu sanatla ilgilenen başarılı sanatçılar var.” açıklamasında bulundu.
EBRU SANATI ÇERKEZKÖY’LE ÖZDEŞLEŞECEK
Ebru Sanatının Çerkezköy’le özdeşleşmesi için yapılabilecek ön çalışmalardan bahseden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “OSB’nin konferans salonunda çok güzel bir panel düzenleyebiliriz. Hem tanıtımını yapmış hem de dikkat çekmiş oluruz. Belki Dünya Ebru Günü’ne Çerkezköy’ün ev sahipliği yapması için başvuruda bulunabiliriz. Hatırlanacağı üzere Çerkezköy’ün tanıtım kitabını yapmıştık. Daha sonraki baskılarda Ebru Sanatımıza yer verebiliriz. Hatta kitabımızın kapağında Ebru desenleri yer alabilir.” diye konuştu.
EYLEMPLANI HAZIRLANACAK
Konuşmalarının ardından Çerkezköy Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi yetkililerinden İrfan Danışmaz’a bir takım talimatlar veren kaymakam Kubilay, “Proje Koordinasyon Birimi tarafından Ebru Sanatıyla ilgili proje hazırlansın ya da proje hazırlamak isteyen girişimcilerimize destekte bulunulsun. Çerkezköy İlçesi Ebru Sanatı Tanıtma ve Yaşatma eylem planı hazırlansın.” dedi.
HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hayata geçirmememiz için hiçbir neden yok. Atilla Bey Ebru Sanatı konusunda uluslar arası üne sahip bir sanatçımız. İlçemizde bu sanatın öğretmenliğini yapan kişiler mevcut. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
EBRU SANATINI TANITTI
Çerkezköy Kaymakamlığı’nda gerçekleşen toplantı, Ebru Sanatçısı ve aynı zamanda Çerkezköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Atilla Can’ın Ebru Sanatı hakkında hazırlamış olduğu bilgilendirme sunumuyla son buldu.
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.