Çerkezköy ve satranç üzerine sohbetler 1

Çerkezköy ve satranç üzerine sohbetler 1
11 Ekim 2018 Perşembe 10:41

Sizlere bir sorum olacak. Zoru mu seçersiniz kolayı mı? Zoru diyenlerin sayısının fazla olacağını düşünmüyorum. Diyelim ki zor dediniz; uygulamada bunu yapabilen sayısı çok az. Örneklere bakacak olursak kitap okuma oranı, sigarayı bırakma başarı yüzdesi, düzenli antrenman yapmak v.b.

Peki biz yapamıyorken çocuklarımızdan zoru seçmesini neden istiyoruz? Çocuk için samimi bir istek mi? Tablet oynamak mı ekstra test çözmek mi?  Bilgisayar oyunu mu kitap okumak mı? Kendimiz yapamadığımız bir şeyi neden çocuğumuzdan bekliyoruz?

Her aile çocuğunun çok fazla bilgisayar oyunu oynadığından ve tablet oyunları ile fazla zaman harcadığından şikayetçi. Ne demiş Ahmet Haşim; “Türk söylemez, söylenir.” Peki ne yapıyoruz ve ne yapmamız gerekiyor?

Sorunun cevabı basit; kendi alışkanlıklarımızı değiştirip alışkanlığın gücünü kullanmalıyız. Çocuk çevresinde olan biteni takip eder. Biz her akşam iki bölüm dizi seyreder iken çocuğumuz yan odada 4 saat ders çalışmaz. Çocuğumuza zaman geçirecek hobi, spor v.b etkinlikler edinmesinde yardımcı olmalıyız.

Çocuklarımıza satranç öğretelim. Satranç bilen çocuğun problem çözme yeteneği gelişir kazanma ve kaybetme duygusunu nasıl yöneteceğini öğrenir. En önemlisi Bilgisayar ve tabletten uzak tutar.

Şanslıyız çünkü Çerkezköy’de çocuğumuzun yapabileceği çok fazla faaliyet var. Çocuklarımızın ilgi alanlarına göre yapabileceği faaliyeti bulmasında yardımcı olalım. Spor çocuğumuzun derslerine iyi gelecek. Düzenli spor yapan çocuğun yaptığı spor dalına göre özgüveni, kondisyonu ve iletişim becerileri artar.

Ömür ÇELİK
TSF Çerkezköy ilçe temsilcisi
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.