Çerkezköy Vergi Dairesi için müjdeyi verdi

Her yıl 23 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel beraberindeki bir heyetle, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Çerkezköy Vergi Dairesi için müjdeyi verdi
26 Şubat 2015 Perşembe 19:02

 ÇTSO'YA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER

 

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik,Grup Müdürü Mustafa Çelik, Tahsilat Müdürü Celil Fidan, Satış Müdürü Nuray Aşan, İnsan Kaynakları Müdürü Sibel Karaali, İdari Mali İşler Müdürü Hüseyin Özdemir ve Elif Çakmak Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker ve Yönetim Kurulu Üyeleri konuklarını karşılayarak Vergi haftası ve çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

 

HER YIL KUTLANIYOR

 

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, her yıl 23 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle kurumlara ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydetti. Karayel, ÇTSO'ya gerçekleştirdikleri ziyarette konuşurken "Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergide gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak kutlanıyor” dedi.

 

VERGİDE ÇERKEZKÖY EN İYİ İLÇELERİMİZDEN BİRİ

 

Gerçekleşen ziyarette 'Vergi Dairesi olarak 100 birim beklerken kaç birim dönüş alabiliyorsunuz?' sorusunu Başkan Karayel'e yönlendiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker'e Karayel "Yüzde 77’sini alırken, yüzde 23’ünü alamıyoruz. Tekirdağ tahsilat oranında Türkiye’de beşinci sıradadır. Bir yıl önceki ile kıyasladığımıza göre tahsilatta yüzde 23’lük bir artış görüyoruz. Tekirdağ’ın gelişmesinde limanlar, Botaş, gümrük büyük bir rol oynuyor. Tekirdağ’da üç gümrüğün olması ithalat gelirini de artırıyor. Ayrıca Tekirdağ’ın Büyükşehir olması da ekonomiyi ve istihdamı artırdı. Vergi’de Çerkezköy ve Malkara en iyi ilçelerimizden birisidir” ifadeleri ile cevap verdi.

 

TEKİRDAĞ İKİNCİ SIRADA BİLE OLABİLİR

 

ÇTSO'ya yaptıkları ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva "Tekirdağ’da 2 bine yakın fabrika var. Fabrikaların yüzde 80'inin merkezi İstanbul’dur. Bu fabrikaların merkezlerinin Tekirdağ’a alınması konusunda ne yapmamız gerekiyor. Sanayiciler ile görüştüğümüzde Tekirdağ’a merkezi taşıdığımız zaman en büyük biz oluyoruz, vergi ödemeleri direkt bize geliyor diyorlar. İstanbul’un büyük bir il olduğundan incelemelerde ufak kaldıklarını ve incelemelere yansımadıklarını kaydediyorlar. Bunun sonuncuda ise buradaki bütün vergiler İstanbul’a gidiyor. Bu vergiler burada kalsa Tekirdağ ikinci sırada bile olabilir” şeklinde konuştu.

 

2011 YILINDA SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ OLDU

 

Süleyman Kozuva'nın konuşması üzerine tekrardan söz alan Başkan Karayel "Mükelleflerin iş merkezlerini Tekirdağ'a taşıması için cazibe olması gerekiyor. 2011 yılında sistem değişikliği oldu. Eskiden değişik birim denetimleri vardı. Vergi denetim kurulu kuruldu. İncelemelerde ciroya göre değil artık merkezden yönlendiriliyor. Bununla ilgili bakanlığımız açıklamalar ve çalışmalar yapıyor. Merkezden risk analizi yöntemini kullanarak eski mükelleflerimizi öncelikli bilgilendiriliyor. Büyük mükellefler nerede olursa olsun yeni sistemle birlikte incelemeye takılmayacaktır” dedi.

 

ÇERKEZKÖY'E MÜJDE VERDİ

 

Ziyarette son olarak ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Vergi Dairesi'nin çalışmalarından memnun olduklarını dile getirirken "Vergi Dairesine giden bir vatandaşımız işini fazla sıra beklemeden 15 dakikada halledebiliyor. Ay sonlarında biraz yapılandırmadan dolayı veznede yoğunluk olmasına rağmen biz kendilerinden çok memnunuz” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine  Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel Çerkezköy için müjde verirken “ Bugün Ankara’da sınav var. Çerkezköy’e 20, Çorlu’ya 40 ve Merkeze ise 10 vezneci bu sınavın sonucunda atanacak. Bunun ardından ise gerçekten rahat bir nefes alacağız” ifadelerini kullandı ve ziyaret sona erdi.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.