Çerkezköy yeni pazar yerine kavuştu

2017 yılının ikinci yarısında yaklaşık 7 milyon 700 TL bedel ile ihalesi yapılan, otopark ve çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 9 milyon TL’ye mal olan Çerkezköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri hizmete açıldı

Çerkezköy yeni pazar yerine kavuştu
13 Temmuz 2018 Cuma 13:38

Çerkezköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nin açılışı nedeni ile düzenlenen tören 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi kısa bir konuşma yaparak, “Sayın Başkanım, kıymetli misafirler, sayın basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Sayın Başkanım bize böylesine güzel bir yer hediye ettiği için kendisini canı yürekten kutluyorum. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Başka bir şey de konuşmak istemiyorum, çok duygulanıyorum” dedi.

1 YILDA TAMAMLADIK
Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi’nin ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sözlerine açılışa katılan tüm konuklara ve misafirlere teşekkür ederek başladı. Bir yıl evvel kapalı pazar yeri inşaatına başlandığını belirten Başkan Akay, yaklaşık 7 milyon 700 bin TL’lik yatırım ile kapalı pazar yerinin ihalesini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “1 yıl sonra da bugün Perşembe Pazarı’nın olduğu gün buranın açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

ÇERKEZKÖY’E HİZMET ETMENİN MUTLULUĞU YAŞIYORUZ
Kapalı pazar yerinin sadece 7 milyon 700 bin TL’lik yatırım olmadığını, otoparkı, çevre düzenlemesi ve asfalt çalışması ile birlikte neredeyse 9 milyon 500 bin TL’lik bir yatırım olduğuna dikkat çeken Başkan Akay, “Göreve geldiğimizden bu yana 4.5 yıldır tüm hemşerilerimiz ile Belediye Meclis Üyelerimiz ile, muhtarlarımız ile el ele, kol kola gönül gönle Çerkezköy’e hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

HER YAĞIŞTAN SONRA DAHA İYİ ANLIYORUZ
Çerkezköy’ün bütün cadde ve sokaklarında dokunmadıkları yeşil alan çalışmasının neredeyse kalmadığını, altyapıya TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ciddi yatırımlar yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy’ün sıkıntılarını, geçmişten bugüne bu alanların, buraların sular altında kaldığını hepimiz hatırlıyoruz. Toprağın altına gömdüğümüz o yatırımların Çerkezköy’e ne kadar katkı sağladığını, her yağıştan sonra görme fırsatını buluyoruz”  diye konuştu.

KIZILPINAR’DA EYLÜL SONUNDA ÜSTYAPI SORUNU KALMAYACAK
Altyapı ve üstyapı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkan Akay, yeşil alan çalışmaları, park ve bahçe çalışmaları ile Çerkezköy’e hizmete devam ettiklerini belirterek, “Veliköy’de yaptığımız kapalı düğün salonu vatandaşlarımızın hizmetine girdi. Kızılpınar’da altyapı çalışmalarından sonra bugün asfalt, kaldırım, beton yol çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Eylül ayından sonra Kızılpınar Mahallemizin üstyapıya dair bir sorunu kalmayacak” ifadelerini kullandı.

YEŞİL ALAN DÜZENLEMELERİ DEVAM EDECEK
Kızılpınar ve Veliköy dışında kalan 8 mahallede bulunan 10 binlerce metrekarelik alanda park ve yeşil alan düzenlemesi yaptıklarını kaydeden Başkan Akay, kalan 6 aylık süre içerisinde de park, bahçe ve yeşil alan düzenlemelerinin devam edeceğini, Çerkezköy’e yeni yaşam alanları ile buluşturacaklarını söyledi.

KÜLTÜR MERKEZİMİZ TAMAMLANIYOR
Aşkan Akay ayrıca, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, otogarın yanında bulunan alanda geçtiğimiz yıl 27 milyon TL’lik bir yatırım ile temel attığını ve inşallah Kasım ayında bu temelin tamamlanarak, Çerkezköy Kültür Merkezi olarak hizmete açılacağını, yine Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Cengiz Topel Caddesi’nde yarı olimpik yüzme havuzunun temelinin atıldığını ve inşallah yıl sonunda onun da açılışının gerçekleşeceğini ifade etti.

KÜLTÜR PARK PROJESİ’NİN İKİNCİ ETABI BAŞLADI
Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere ıslah çalışmalarının 1. etapının tamamlandığını ve 2. etap çalışmasının devam ettiğini kaydeden Başkan Akay, yeni kapalı pazar yerinin yan tarafında bulunan alanı Kültür Park yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildiğini ve 1. etabı tamamlanan Kültür Park Projesi’nin 2. etabının 120 gün sonra tamamlanarak, söz konusu bölgeyi yaşam alanı haline getireceğini sözlerine ekledi.

PINARÇA DERESİ’NİN ETRAFINA MÜTHİŞ PROJE!
Fatih Camii’nden kapalı pazar yerine kadar olan Pınarca Deresi’nin iki tarafını da yaşam alanı haline getireceklerini ve ihalesini yaptıklarını belirten Başkan Akay, “İhalemizi gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki hafta sözleşmemizi imzalayıp, yer teslimini yapacağız. Fatih Camii’den kapalı pazar yerimizin olduğu bu noktaya kadar Pınarça Deresi’nin iki tarafını yaşam alanları, yaşam koridorları ile donatarak buraya kadar ulaştırmış olacağız” dedi.

ADIM ATMADIĞIMIZ SOKAK VE CADDE, DOKUNMADIĞIMIZ NOKTA KALMAD
4 buçuk yıldır adım atmadıkları sokak, cadde kalmadığını, hizmet götürmek için dokunmadıkları sokak kalmadığını belirten Başkan Akay, kalan 6 aylık dönemde de yerel seçimlerden önce Çerkezköy’ün mahalle ve sokaklarında ne söz verdiyse yerine getireceklerini ve alınlarının akı ile bu milletin karşısına çıkacaklarını kaydetti.

HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN
Bu güzel eserin ortaya çıkmasında emeği geçen Çerkezköy ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, 1 yıllık çalışmada sabır gösteren pazarcı esnafına, ardından olumsuz şartlarda pazara gelen vatandaşlara teşekkür eden Başkan Akay, “Bu güzel pazar yerimizin Çerkezköy’ümüze bir kez daha hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu güzel eseri bize kazandıran, zamanında teslim eden kıymetli müteahhidimize teşekkür ediyorum. Güzel günlerde, umutla inşallah Çerkezköy’ün güzel günlerine, yarınlarına el ele, kol kola hizmet etmek için buradayız. 4 buçuk yıl önce söz verdiğimiz her şeyi adım adım yaparak bugünlere kadar geldik. Kalan sürede de verdiğimiz sözleri tamamlayacağız ve bu milletin karşısına çıkacağız inşallah” açıklamasını yaptı.

BELEDİYE HAYALİ GÖRMEK GÜZEL BİR ŞEYDİR!
“Belediye hayali görmek güzel bir şeydir, umutlu bir şeydir” diye konuşmasını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ancak bu hayalleri ortaya koyarken arkaya bakarak ortaya koyduğunuz eserlere de, yapamadıklarınıza da bu millet bakacaktır. Bunun da altını çizerek bu güzel eserin Çerkezköy’ümüze, vatandaşlarımıza, esnafımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde Çorlu’daki tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün 15 Temmuz’un arefesindeyiz. 15 Temmuz şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

41 KERE MAŞALLAH
Başkan Akay’ın konuşmasının tamamlanmasının ardından Hayrabolu Belediye başkanı Fehmi Altayoğlu kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaparak, Çerkezköy’e böylesine güzel, muhteşem bir eseri kazandıran Başkan Akay’ı kutlayarak, “Yakın arkadaşım olduğu için söylemiyorum, kendisi Trakya’nın en başarılı Belediye Başkanlarından bir tanesi. Hele bu yıl Çerkezköy’e 41 milyon TL’lik yatırım yapıyor, kendisine 41 kere maşallah diyorum. Kendisine nazar değmesin diye bir ‘Maşallah’ takdim edeceğim” dedi.

ESNAFI ZİYARET EDEREK ‘HAYIRLI İŞLER’ DİLEDİ
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi, Başkan Akay’a Çerkezköy’e böylesine şık, modern ve güzel bir pazar yeri kazandırdığı için teşekkür ederek, plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından açılışa katılan konuklarla birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kapalı pazar yerinde tezgah açan esnafları ziyaret ederek, ‘Hayırlı işler’ temennisinde bulundu ve vatandaşlar ile sohbet etti.

Kapalı pazar yerinin açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, Enver Bayram, Esengül Güven, Kemal Gümüş, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve esnaflar katıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.