Çerkezköy yıldızları ile buluştu

Ulusal ve Uluslararası platformlarda dereceye giren ve Çerkezköy'ün gururu olan öğrenciler, ‘Çerkezköy Yıldızları ile Buluşuyor’ programında ödüllerine kavuştu

Çerkezköy yıldızları ile buluştu
08 Haziran 2018 Cuma 13:43

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi. Katılımlarından dolayı öğrenci ailelerine ve davetlilere teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, okul yerleri konusunda her türlü desteği sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da katkıları için teşekkür etti.

NÜFUS ARTIŞINA PARALEL BİR EĞİTİM HAMLESİNE İHTİYAÇ VAR
Çerkezköy’ün eğitim alanında son bir buçuk yılda büyük bir ivme kazandığına dikkat çeken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Geçen yıl burada anlatılan yatırımların bugün teker teker ortaya çıkmasının Çerkezköy’e, çocuklarımıza ne kadar fayda sağladığını mutlulukla izliyoruz. Nüfusu her geçen gün artan, bölgenin çekim alanı bir kentte yaşıyoruz. 4 yıl evvel Çerkezköy’ün nüfus tabelasında 112 bin yazıyordu. 2017 sayımında nüfus 158 bin oldu. 2018 yılında nüfus yaklaşık 170 bini bulacak. Yani yaklaşık yüzde 9 büyümeyle Çerkezköy bölgenin en fazla göç alan bölgelerinden birisidir. Dolayısıyla bu nüfus artışına göre bir eğitim hamlesine ihtiyaç vardır” dedi.

SINIF MEVCUTLARI 55’LERDEN 30’LARA DÜŞTÜ
Çerkezköy’ün her geçen gün nüfusu ve buna paralel olarak derslik ihtiyacı artan bir bölge olduğuna vurgu yapan Başkan Akay, “Çerkezköy’de ikili eğitimden üçlü eğitime doğru ilerleyen bir manzara yaşanıyordu. Ancak yaklaşık 1 yıl Kaymakamımız Atilla Selami Abban’ın göreve gelmesinden bugüne Çerkezköy’de bir eğitim hamlesi fiilen başlamıştır. Bütün kurumlarıyla, hayırseverleriyle, organize sanayi bölgesiyle, ticaret odasıyla, belediyesiyle, vatandaşıyla, bakanlıklarıyla, müdürlükleriyle, bir eğitim hamlesinin organizasyonu tamamlamış ve Çerkezköy bugünlere gelmiştir. Bir imece usulüyle Çerkezköy eğitim hamlesini gerçekleştirmiştir. Tekli öğretimin kapısını açmıştır. Sınıf mevcutlarının 55’leri bulduğu zamanlardan 30’lara düştüğü zamanlara geldik. Bu sayede daha kaliteli eğitimin Çerkezköy’ün çocuklarına yaşatılmasında öncü olundu” dedi ve kentimizde eğitim kalitesinin artırılması adına emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin takdimi ile devam etti. Ödül töreninin ardından program müzik dinletileri ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.