Çerkezköy'de 4906 yeşil kartlı bulunuyor

Çerkezköy'deki Yeşil Kartlı sayısının 4 bin 906 kişiyi bulduğu öğrenildi. Çerkezköy'de 2007 yılının ilk 6 ayında 847 kişi yeşil kart alırken, 218 kişinin de yeşil kartı iptal edildi.

Çerkezköy'de 4906 yeşil kartlı bulunuyor
11 Temmuz 2007 Çarşamba 08:32

Alınan bilgiye göre Çerkezköy'de 2007 yılı içinde yapılan başvurular sonucunda uygun olan 847 kişiye yeşil kart verildi. Başvuru aşamasında yapılan incelemelerde uygun olmayanlar kurula gitmeden elendi.

Yeşil Kartın, aile üyelerinin sayısına göre, gelir düzeyinin asgari ücretin 1/3 oranının altında olması durumunda Yeşil Kart verilebildiğini belirten yetkililer, isteklinin kendine ait sadece birer tane olmak üzere içinde oturduğu ve gelir getirmeyen ev veya gelir getirmeyen, kullanılmayan, tarım yapılamayan arsası olması halinde dahi Yeşil Kart verilebildiğini belirttiler.

Ayrıca ilk altı ay içerisinde daha önceden verilmiş olan 218 kişinin Yeşil Kartının iptal edildiğini belirten yetkililer, Yeşil Kart sahiplerinin de sürekli inceleme altında olduğunu ifade ettiler.

GEÇEN SENEYE GÖRE TALEPTE ARTMA VAR

Geçtiğimiz senenin ilk altı ayı içerisinde yaklaşık 700 kişinin Yeşil Kart için başvurduğunu, bu yıl ise bu sayıda artma olduğunu belirten yetkililer, "Geçtiğimiz yıl ilk altı ay içerisinde Yeşil Kart için yapılan başvuru sayısı yaklaşık 700 civarındaydı ve bu 700 kişinini içerisinden yapılan araştırmaya göre 673 vatandaşa Yeşil Kart verildi. Yani geçtiğimiz yıla göre bu sene müracaatlarda da artma var. Yapılan müracaatların incelenmesinden sonra ise duruma göre uygun olanlara kart verilmeye devam ediliyor" şeklinde açıklamada bulundular.

TOPLAM SAYI 4906

Geçtiğimiz yılın sonunda verilen Yeşil Kartlar ile genel toplamın 4277 olduğunu belirten yetkililer, "Çerkezköy'deki Yeşil Kartlı vatandaş sayısı şuanda 4906. Bunların hepsi yapılan detaylı incelemeden sonra verildi ve gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişiler. Bu yıl sonunda bu sayının biraz daha artacağını tahmin ediyoruz" dediler.

MÜRACAATLARA SIKI TAKİP

Yeşil Kart almak isteyen vatandaşlar, aile reisinin ikametgahı ile birlikte Sağlık Grup Başkanlığı Yeşil Kart Bürosu'na müracaat ediyor. Orada doldurulan formun ardından geçtiğimiz sene içerisinde oluşturulan Tek Adımda Hizmet Bürosu'na gidiyor. Daha sonra vatandaşlar hiç bir işlem yapmadan sonuçları bekliyorlar. Tek Adımda Hizmet Bürosu vatandaşın diğer kamu kurum ve kuruluşlardan incelemeleri yapıyor.

KOMİSYON ONAYLIYOR

Yapılan bu incelemeden sonra başvuru yapan vatandaşın üzerine kayıtlı bir şey çıkmaz (Ev, arsa, tapu kaydı, SSK, Bağ-Kur, Banka mevduatı) ise Yeşil Kart almak isteyen vatandaşın talebi Çerkezköy Kaymakamı Abdullah Durukan'ın Başkanlığı'ndaki Komisyona havale ediliyor. Komisyonda, gelen başvuruları değerlendirerek vatandaşlara Yeşil Kart veriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.