Çerkezköy’de binler ‘Hayır’ diye bağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çerkezköy’de Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşa seslendi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Milletvekili İnce, “16 Nisan’da vereceğimiz oylar Ak Parti için değil, CHP için değil, Türkiye için. ‘Evet’ dersen tek adamın tahtı; ‘Hayır’ dersen bu milletin bahtı gülecek” ifadelerini kullandı

Çerkezköy’de binler ‘Hayır’ diye bağırdı
14 Nisan 2017 Cuma 16:45

TÜRKİYE İÇİN
Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yaklaşık 10 bin kişinin önünde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “16 Nisan’da vereceğimiz oylar Ak Parti için değil, CHP için değil, Türkiye için. Burada vereceğimiz oylar bizim kim tarafından değil, nasıl yönetileceğimize karar vermek için. Geçenlerde Ak Partili bir Belediye Başkanı ‘Hayır’ diyenler şerefsizdir’ demiş ve ‘Hayır’ diyen Belediye çalışanlarını işten atarım’ açıklamasında bulunmuş. Daha önceden de Cumhurbaşkanı ve Başbakan birlikte yürüttüğü çalışmalarda ‘Hayır’ diyenler teröristtir’ imasında bulunmuştu. Ve burada miting yapan bizlere parmağını göstererek, bizi işaret etti. Fakat farkında değil, diğer üç parmak kendini gösteriyordu.
BU ANAYASAYA ‘HAYIR’ DİYORUM
Pazar günü nihayete ermeye ve hayırlı günlerin başlangıcını göreceğiz. Bu Anayasa’da yer alan değişiklikte sadece tek adam hükümeti var. İstediğini hiçbir denetim mekanizması olmadan yapmak istediği için bu değişikliği istiyor. Sen sanıyor musun bu Anayasa’da senin hakların var olacak? İş artık ayağa düştü. Meydanlara gelip anayasa konuşmuyorlar. 1. Madde, 2. Madde, 3. Madde şu diyen yok. Ben bu Anayasa paketini 50-60 kere, 100 kere okudum. Bunun içinde emekliye, öğrenciye, ev kadınına, ekonomiye, terörle mücadeleye dair bir şey var mı? Hiçbir şey yok. Sana, bana yok. Tek bir kişiye ayarlanmış. Bir kişiye hazırlanmış sistem bu. Terörle mücadele yok ama şehitler son bulacakmış. Bu 18 maddenin iki maddesi hemen yürürlüğe girecek. Diğer 16 madde de 2019’da yürürlüğe girecek. Yani devletin bekası diyorlardı ya o Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil. Demek ki Devlet Bahçeli'nin bekasıymış, onun koltuğuymuş demek ki. Bu Anayasa’da işçi yok, öğrenci yok, emekli yok, esnaf yok, terörle mücadele yok. Bu yüzden ben bu Anayasa’ya ‘Hayır’ diyorum.
SEN BIRAK TANKI; BİR BEYGİRİN ÜSTÜNE ÇIKAMADIN
Bir tartışma var bugünlerde. Sayın Cumhurbaşkanı soruyor ‘15 Temmuz gecesi neredeydin?’ diye. ‘O tankın üstüne niye çıkmadın?’ diyor. Öncelikle biz darbeye her zaman karşı duruşumuzu sürekli gündeme getirdik. Sen tanka çıkmıyor diye bu milleti sorgulayamazsın. Vatan haini diyemezsin. Sen bırak tankı; bir beygirin üstüne çıkamadın. Beygirin üzerine çıkamayan, ‘Tankın üzerine niye çıkamadın?’ diye soru soramaz. İlla böyle bir soru soracaksan Başbakan Binali Yıldırım'a sor. 15 Temmuz gecesi hangi tünelde saklanmış? Melih Gökçek’e sor. 15 Temmuz gecesi hangi gecekonduya sığınmış?
DEVLETİN ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİNİ HEP KENDİ AMAÇLARIN UĞRUNDA KULLANDIN
Devlete ait medya kanalı olan TRT’de yayın hakları hep Ak Parti üzerinden yapılıyor. Devletin parasını kullanıyorsun kendi menfaatin için, devletin uçaklarını kullanıyorsun, devletin örtülü ödeneğini hep kendi amaçların uğrunda kullandın; bir de devletin TRT'sini kullanıyorsun. Benim TRT’de her ay ödediğim vergi var. Ama TRT’de 7/24 senin propagandan mevcut. TRT’de ‘Hayır’ diyenler yok; hep ‘Evet’ diyenler var. Ben hakkımı haram ediyorum. Siz de ediyor musunuz?
BİR TARAFTAN ALLAH KORKUSU, BİR TARAFTAN TAYYİP ERDOĞAN KORKUSU
Allah için ‘Evet’ demiş. Bir de dini siyasete alet ediyorlar. Allah'ın siyasetle ne işi olabilir. Biz Anayasa, siyaset konuşuyoruz. Ey Diyanet senin şu Recep Tayyip Erdoğan'a bir fetvan yok mu? ‘Bu milletin vergileriyle propaganda yapamazsın, devletin uçağıyla gezip ‘Evet’ propagandası yapamazsın’ diyecek bir diyanet yok mu? Ey Diyanet İşleri Başkanlığı, ey Mehmet Görmez gör bunu. Korkuyor mu acaba Erdoğan'dan? Bir taraftan Allah korkusu, bir taraftan Tayyip Erdoğan korkusu… Seç bakalım Mehmet Görmez hangisinden fazla korkuyorsun.
‘EVET’ DERSEN TEK ADAMIN TAHTI; ‘HAYIR’ DERSEN BU MİLLETİN BAHTI GÜLECEK
Ben bu 18 maddeyi 100 kere okudum. ‘Bana özetler misin bu Anayasa’yı?’ diyorlar. Açıklarım tabi. Çok basit: ‘Evet’ dersem Bilal Oğlan, ‘Hayır’ dersem senin oğlan kazanacak. ‘Evet’ dersen tek adamın tahtı; ‘Hayır’ dersen bu milletin bahtı gülecek. Meydanlarda gelirken gördüm. ‘Ezan için ‘Evet’ yazmış. Yani ‘Hayır’ çıktığında minarelerden klasik müzik mi dinleyeceğiz. Günde 5 vakit bu meydanlarda ezan okunuyorsa, Aziz şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir.
PEYGAMBERE BENZETİYOR KENDİNİ
Yolda afiş gördüm. ‘Tek bayrak için ‘Evet’ yazmış. ‘Hayır’ çıkarsa çift bayrak mı olacak? ‘Allah için ‘Evet’ yazmışlar. Allah ‘Evet’ deyin de demez; ‘Hayır’ deyin de demez. Ama Allah ‘Çalmayın, çalmayın’ der. Balıkesir’de gördüm. Göklerden gelen bir karar varmış. Ne kadar ilkel bir İslam inancı. Onu da bilmiyor cahil. Allah sadece göklerde değil. Sağımızda, solumuzda, burada, her yerde. Bunların aklı sadece bir yerde. Haram helal ver Allahım, garip kulum yer Allahım. Akılları onlara çalışıyor. O kadar ileri gitti ki dün Peygambere benzetiyor kendini. Peygamber mağarada müşriklerden saklanıyor. Örümcekler ağ örüyor. Hepimiz biliriz bu meseleyi. Bir mağaranın adını yanlış söylüyor. İmam Hatip bitirmiş. Uçağa bakmışlar ‘Ben uçakta yoktum’ diyor. Uçak nerde, mağara nerede? Yahu sen kendini Peygamberle mi kıyaslıyorsun? Biz burada din iman karşılaştırmaya gelmedik.
ZENGİNİN ÇOCUĞU 18 YAŞINDA MİLLETVEKİLİ OLACAK, FAKİRİN ÇOCUĞU EL-BAB’DA ŞEHİT OLACAK
Bunlar siyasetin işi değil; biz buraya hukuk, politika, siyaset konuşmaya geldik. Bir de müjdem var sizlere. Ali Amca senin 18 yaşındaki oğlun milletvekili olacakmış. Böyle mi zannediyorsunuz? Böyle bir kandırmaca olabilir mi? Her sene 1 milyon 200 bin genç 18 yaşına basıyor. Bunların içinde 2-3 tane çocuğu milletvekili yapacaklar. Zenginin çocuğu 18 yaşında milletvekili olacak, dokunulmaz olacak, 20 bin lira maaş alacak, askerlikten muaf olacak. Fakirin çocuğu El-Bab’da şehit olacak. ‘Hayır’ buna ‘Hayır’
BU ÜLKENİN FELAKETİ OLUR
‘Evet’ derseniz milletvekili sayısı artacak. Türkiye’nin nüfusu 80 milyon, milletvekili sayısı 550. ABD’nin nüfusu 300 milyon Milletvekili 535, enayi miyiz biz? Milletvekili sayısını 600 yapacak. Bir de Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar dışarıdan atanacak. Bir de onların sayısı. Etti mi sana 650. 400 trilyon milletvekillerine vereceğiz. Ben bir Milletvekili olarak, babası kamyon şoförü olan birisi olarak 400 trilyon parayı milletvekillerine vermeyeceğim kardeşim. ‘Hayır’ diyorum ‘Hayır’. Cumhurbaşkanı olmak için 40 yaşını geçmiş olmak lazım. Bir de aslanlar gibi 4 yıllık diploma lazım. Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak için, ilkokul mezunu ve 18 yaşını doldurmak lazım. Yani 18 yaşında ilkokul mezunu birisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilecek. Sayısı 3’ü geçmez diyor Cumhurbaşkanı. İnanma. İnanma. ‘Yazalım’ dedik o zaman oraya yazmadılar. 2 mi 999 mu belli değil. Cumhurbaşkanı hastalandı, öldü. Cumhurbaşkanı yurtdışına gitti. 18 yaşında ilkokul mezunu bir yardımcı gelip bu ülkeyi yönetebilir. Bu ülkenin felaketi olur. Bu ülkede Cumhurbaşkanı yardımcılığı, atamayla gelen kişi milletvekilinin üzerinde olacak. Canı kimi isterse onu yardımcı yapacak.
NASIL HİZMETKARSA?
‘Ben sizin efendiniz değilim hizmetkarınızım’ diyor. Nasıl hizmetkarsa bin 200 odalı sarayı var, zırhlı Mercedesleri var, 10 tane uçağı var, 3 bin tane koruması var. Damadı bakan, sekreteri il müdürü, şoförü milletvekili. Nasıl hizmetkarsa? Ya efendi olsa vay halimize bizim. ‘Evet’ derseniz Anayasa mahkemesinin 15 üyesinin 12’sini Cumhurbaşkanı atayacak. ‘Evet’ derseniz eyalet yapma yetkisi vereceksiniz. ‘Evet’ derseniz şu binayı kamulaştırıyorum diyecek; hakkınızı da arayamayacaksınız.
OYLARI ÇALACAKLAR
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında TRT’yi anayasal tarafsızlığa uymadıkları, anayasayı çiğnedikleri için yargılandıklarında TRT’den onları naklen yayınlayacağız. Pazar günü yerel medyayı seçim kurullarına almayacaklar. Anadolu Ajansı’ndan açıklama yapacaklar. ‘Evet’in yüksek çıktığı sandıkları girecekler. O sandıklarda yüzde 70 ‘Evet’ çıkıyor diye haber yapacaklar. Bu haberi yaparken, hayırcıların moralini bozacaklar ve ‘Hayır’cıların sandıkları bırakmasını düşünecekler. Daha sonra ise oyları çalacaklar. Anadolu Ajansı’nın ilk geçtiği oranlara itibar etmeyiniz. Referandum öncesi çakma kahramanlık yapabilirler. Kandil’e bayrak dikebilirler ve bir mağduriyet yaratabilirler. Bunlara hazırlıklı olun. Ak Parti’ye oy verenlere sesleniyorum. Neye oy verdiğinizin farkında mısınız? ‘Evet’ derseniz bir gecede 3 buçuk milyon Suriyeli vatandaş olabilir. Bugüne kadar Suriyelilere ülke olarak 30 milyar dolar harcadık. Ülkemizde yaşayan 18-45 yaş aralığındaki 500 bin Suriyeli ülkesi için savaşacak kişilerdir. Onlar benim ülkemde gezecek, benim evlatlarım Elbab’da şehit olacak.
O KADAR DOLARLAR AYAKKABI KUTUSUNA SIĞMAZ
Başbakan Binali Yıldırım evimizin neşesidir. 45 gündür otobüslerde özellikle uzun yolculuklarda yorgun düştüğüm zaman Binali Yıldırım’ın videolarını izliyorum. ‘Evet’ verirseniz Başbakanlık ortadan kalkacak ve Binali Yıldırım olmayacak. Meydan meydan gezip ‘Beni yok edin’ diyor. ‘Üçüncü köprüyü yaptık’ diyor. Birinci köprüyü 45 yıl önce Demirel yaptı. O kadar dolarlar ayakkabı kutusuna sığmaz, artanlarla tabi ki köprü yapacaksın. Yalan rüzgarının içinde gidip geliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Ben tarafsızım, bu yaptığımız köprüden kimin geçip geçmeyeceğine karışmıyorum’ diyor. Onu babanın parası ile mi yaptın ki kimin geçip geçmeyeceğine karar veriyorsun? O köprüleri milletin parası ile yaptın. Erdoğan torununa Kuran öğretiyor. Çocukluğum aklıma geldi. Rahmetli dedem de bana öyle öğretmişti ama benim dedem benimle fotoğraf çektirip gazetelere göndermedi. Torununa Kuran öğreten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan keşke Egemen Bağış’a da Bakara suresini öğretseydi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEVLETİ İSTİYOR
FETÖ’cü hakim, savcı, öğretmen, hemşire, baklavacı, davulcu ve zurnacı var. Ama FETÖ’cü bir tane Milletvekili yok. Anayasa değişikliği için oy kullandık. Milletvekili olarak ben gizli oy kullandım. Bazıları ise Ak Parti yönetimine yaranmak için açık oy kullandılar. Bunların abdestinden şüphesi var. Bu açık oyu kullananların hepsi FETÖ’cüdür. Koca Türkiye’nin tapusunu tek kişiye neden veriyorsunuz? Tek başına Türkiye’yi bir kişiye teslim edeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan devleti istiyor. Oslo’da, Habur’da yanıldılar. 2010 Referandumunda ‘Evet’ deyin hukukun üstünlüğü gelecek’ dediler. 2010 yılında yargı FETÖ’nün eline geçtiği için 15 Temmuz’da meclise bomba yağdırdılar. FETÖ’yü kendilerinden kenara atmaya çalışıyorlar.
BEYGİRDEN DÜŞTÜĞÜ İÇİN GAZİLİK VEREBİLİRİZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Gazilik unvanının verilmesi düşünülüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bu unvan Sakarya Meydan muharebesinden sonra verildi. FETÖ’cüleri hakim-savcı yaptığı için FETÖ’cülere hizmetlerinden dolayı madalya verilsin. Savaş kazanmadığına göre beygirden düştüğü için Gazilik verebiliriz. Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır. Bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit memleketi kurtarır”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çerkezköylü - 7 yıl önce
10 bin kişimi kendiniz buna gerçekten inanıyormusunuz ha ha ha
Misafir Avatar
ismail - 7 yıl önce @Çerkezköylü
Referandum sonucuna ve yukardaki resme bakarsak evet inanıyoruz haha ha... sen şimdi git teee yozgattan konyadan çıkan evetlere sevin.