Çerkezköy'de bir çevre felaketi daha

Çerkezköy aynı noktasından bir kez daha ağır bir darbe aldı. Binlerce işçiye istihdam sağlayan Çerkezköy’ün kaçak yollarca çevreye bırakılan sanayi atıklarıyla başı dertte. Geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişilerce Kuşbahçe mevkiine bırakılan 29 çuval atık için hukuki süreç başlarken Çerkezköy İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban bölgede birtakım incelemelerde bulundu.

Çerkezköy'de bir çevre felaketi daha
15 Şubat 2019 Cuma 16:46

NUMUNE ALINDI, İNCELENECEK
Kuşbahçe mevkiine 29 çuval atığın kaçak olarak bırakılarak adeta bir çevre falaketine yol açılmasının ardından harekete geçen Çerkezköy İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, olay yerinde bir takım incelemelerde bulundu. İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte yaptığı incelemede açıklamada bulunan Abban, atıklardan numune alındığını ve çevreye zararı olup olmadığının araştırılacağını kaydetti.

ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR
Yapılan incelemelerin ardından detaylı açıklamaların yapılacağını kaydeden Abban, “13 Şubat 2019 tarihinde öğlene doğru İlçemiz Kuşbahçe mevkiine 29 çuval bırakıldığı atık telefonla tarafıma ihbar edilmiştir. İlçe Jandarma Komutanına gerekli çalışmaların yapılması hakkında gerekli talimat verilerek, İl Çevre Ve Şehircilik Müdürü telefonla aranmış ve bir ekip gönderilerek gerekli çalışmaların yapılması istenmiştir. Saat 13.30’da İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile birlikte atıkların bulunduğu yerde gerekli incelemeler benim nezaretimde yapılmış atıkların çevreye zararlı olup olmadığı hususunda laboratuvar çalışması için numuneler alınmıştır. İl Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ve İlçe jandarma Komutanlığınca gerekli tahkikatlar yapılmakta olup sonucundan ayrıca bilgi kamuoyuyla paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.