Çerkezköy’de festival rüzgarı esti

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen ve 3 gün süren Kültür ve Sanat Festivali büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Çerkezköy’de festival rüzgarı esti
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
31 Ağustos 2021 Salı 11:47


28-29 ve 30 Ağustos tarihleri arasında yapılan Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali’nde Bisiklet Şenliği, Uçurtma Şenliği ve Streetball Turnuvası gibi renkli etkinliklerin yanı sıra 29 Ağustos Pazar günü Ceylan Ertem, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise ünlü sanatçı Haluk Levent sahne alarak Çerkezköy halkına unutulmaz bir Zafer Bayramı coşkusu yaşattılar.
52 TAKIMIN MÜCADELESİ NEFES KESTİ
   Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri 28 Ağustos Cumartesi günü Kentpark’ta saat 16.00’da Streetball Turnuvası ile başladı. 3 gün süren ve toplam 52 takımın katıldığı Streetball Turnuvası birbirinden çekişmeli ve renkli maçlara ev sahipliği yaparken, kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
PAZAR GÜNÜ BİSİKLET VE UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
   Festivalin ikinci günü ise Kentpark’ta saat 15.30’da Bisiklet Şenliği ile başladı. 29 Ağustos Pazar günü saat 15.30’da Kentpark’ta toplanan bisiklet tutkunları saatler 16.00’ı gösterdiğinde Kuşbahçe Mevkii’ne doğru Belediye Başkanımız Vahap Akay ile birlikte pedal çevirmeye başladılar. Bisiklet Şenliği’ne katılan bisiklet tutkunlarının Kuşbahçe Mevkii’ne varmasının ardından saat 16.30’da da Uçurtma Şenliği düzenlendi. Uçurtma Şenliği’ne katılan Çerkezköylüler gökyüzünü rengarenk uçurtmaları ile süslerken, Uçurtma Şenliği’nde vatandaşlarımıza ücretsiz uçurtma dağıtıldı ve ikramlarda bulunuldu.
CEYLAN ERTEM’DEN UNUTULMAZ KONSER
   Festivalin ikinci günü olan 29 Ağustos Pazar günü saatler 21.00’ı gösterdiğinde Kentpark’ta sevilen sanatçı Ceylan Ertem sahne alarak birbirinden güzel eserlerini Çerkezköy halkı için seslendirdi. Sevilen sanatçı Ceylan Ertem’in seslendirdiği eserler ile coşan Çerkezköy halkı, şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler.
UNUTULMAZ ZAFER BAYRAMI COŞKUSU
   Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali’nin 3. günü olan 30 Ağustos Pazartesi günü ise Kentpark’ta unutulmaz bir 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşandı. Kentpark’ta saatler 21.30’u gösterdiğinde Çerkezköy halkının büyük sevgi gösterileri eşliğinde sahneye çıkan Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay, konser alanını dolduran coşkulu kalabalığı selamladıktan sonra sözlerine “Bir resim yap çocuğum. Bir portre… Paletinde mavi olsun, deniz mavisi. Sonra bozkır sarısı, çay yeşili, gül pembesi, süt beyazı. Bir resim yap çocuğum. Koy gözlerine Kara Denizi, Marmara’yı, Ege’yi, Ak Denizi. Bir resim yap çocuğum. Kondur alnına Konya Ovası’nı savrulsun başaklar bereket bereket ve çatık kaşlı Toroslar bölsün ovayı bir baştan bir başa.
TARLALAR BİR BAŞKA HAZIRLANSIN BAHARA
   Bir resim yap çocuğum. Pembe bir gülümseme, dudaklarında özgürlük türküleri söyler, aydınlık yarınları muştular gibi. Bir resim yap çocuğum. Tarlalar bir başka hazırlansın bahara, yeşile kessin Anadolu bozkırı. Davul zurna sesi gelsin harmanlardan, bir türkü tuttursun delikanlılar, kınalı parmaklarıyla halaylar çeksin kızlar.
AYDINLIĞI KOVSUN KARANLIKLARI
   Bir resim yap çocuğum. Aydınlığı kovsun karanlıkları, tutup ellerimden beni götürsün yarınlara. İçim umutla, mutlulukla, övünçle dolsun. Bir resim yap çocuğum. Yol göstersin Afrika’ya, Asya’ya yol göstersin dünyaya. Yok etsin tutsaklığı, özgürlüğün sesi olsun. Bir resim yap çocuğum. Kilim dokur gibi motif motif, dal dal, çiçek çiçek, ilmik ilmik. Atkısı özgürlük, çözgüsü uygarlık olsun. Bir resim yap çocuğum. Bakmaya doyamadığım. Bir resim yap çocuğum, bir resim adı MUSTAFA KEMAL olsun” diyerek başladı.
BUGÜN EN BÜYÜK BAYRAM
   Bugünün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümü ve Türk tarihinin dönüm noktası olduğunu vurgulayan,  “Karabasanla başlayan, 3 yıl, 3 ay, 22 gün süren, mucize ile biten bir rüya. 99. Yıldönümü bugün hepimize yeniden kutlu olsun. Bugün en büyük bayram, Zafer Bayramı. Bugün, bu bayramı unutanların, hafife alanların, yok sayanların değil coşku içinde haykıranların bayramı.
BOYUN EĞENLERİN DEĞİL TUTSAKLIĞA BAŞKALDIRANLARIN BAYRAMI
   Bugün tutsaklığa boyun eğenlerin değil, tutsaklığa başkaldıranların bayramı. Sevr’i imzalayan korkakların değil, onu yırtıp atanların Lozan’ı yazanların bayramı. Bugün bayrağını yere düşürmeyen kahramanların, toprak siperlerde korkmadan canını verenlerin bayramı. Bugün İnebolu’dan Ankara’ya karınca dizileri gibi cephane taşıyan anaların, bugün kağnıların izinde istiklal yolunda yürüyen gençlerin çocukların bayramı.
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DİYENLERİN BAYRAMI
   Bugün bir millete biçilen kadere isyan edenlerin, kafasına koyduğunu yapmak için korkmadan yola çıkanların, özgürlük ve bağımsızlığından vazgeçmeyenlerin bayramı. Korkup kaçarak boyunduruk altına giren korkakların değil ‘Türk Milleti hürdür’ diyenlerin, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diye haykıranların bayramı bugün” ifadelerini kullandı.
ŞANLI TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ
   “Bizler; bu şanlı zafer gecesinde yeniden bu meydandayız. Yan yana, omuz omuza yürüdüğümüz yollarda kol kola, kardeşçe buluştuğumuz meydanlarda Ay Yıldızlı bayrağımıza, şanlı tarihimize, 99 yıllık mirasımıza sahip çıkmak için buradayız” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Yemyeşil dalına, ağacına, mas mavi engin denizlerine, bereket fışkıran topraklarına, yaylalarına, tarlalarına, ovalarına, bozkırına, başaklarına, buğdayına, kuzusuna, kuşuna, bu güzel topraklara, yanan canım ormanlarına, sahip çıkmak için buradayız.
İYİ BAK BU TOPRAKLARA
   İyi bak bu topraklara, 99 yıllık mirasına. Dumanı tüten Toroslara, Trakya’nın günebakanına, Karadeniz’in hırçın dalgalarına, Anadolu’nun uçsuz bucaksız yaylalarına iyi bak. İyi bak Sakarya’ya, Dumlupınar’a, top sesleriyle gürleyen Afyon Ovası’na, masmavi Ege’ye, güzel İzmir’e. İyi bak sarı zeybeğin hikayesine. Bozkırın kasabasından Cumhuriyet’in başkenti Ankara’ya iyi bak. İyi bak cesaretimizi arttıran, umutlarımızı yeşerten İstanbul’a iyi bak,

SÜTÇÜ İMAMLARIN TOPRAKLARI
   İyi bak bu topraklara. Bu topraklar bu şanlı mirası bizlere bırakan Halide Ediplerin, Yörük Ali Efe’nin, Deli Halitlerin, Sütçü İmamların, Duru Çaylı Halime Çavuş’un toprakları. Ah bu topraklar, İsmet İnönü’nün, Kazım Karabekir’in, Mareşal Fevzi Çakmakların toprakları.
CEPHEDEN CEHPEYE KOŞANLARIN TOPRAKLARI
  Bu topraklar vatanın her karış toprağını kanları ile ıslatan kahraman Mehmetçiğin toprakları. Bu topraklar Trablusgarp’tan Balkanlara, Çanakkale’den Kafkaslara, Filistin’den Sakarya’ya, Dumlupınar’a  cepheden cepheye koşan, Samsun’dan Anadolu’ya, Amasya’ya, Erzurum’a, Sivas’a milletini zincir gibi bağlayan kapkara ufukların arasından bir kurtuluş umudu gibi ışık saçan, geldikleri gibi giderler diyerek bu vatan toprağını kaderine terk etmeyen mavi gözlü sevdamızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün toprağı” dedi.

ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
   Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşin hiç sönmeyeceğini ve Türk Milleti’nin sevgisinin hiç bitmeyeceğini belirten Akay, sözlerini “Bu toprakları vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ve silah arkadaşlarına HASRETLE, ÖZLEMLE, SAYGIYLA. Zafer Bayramımız kutlu olsun” diyerek tamamladı.

   Çerkezköy Belediye Vahap Akay’ın yaptığı coşkulu konuşmanın ardından sahneye çıkan sevilen sanatçı Haluk Levent seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla unutulmaz bir konser verirken, konser alanını dolduran binlerce kişi ünlü sanatçı Haluk Levent’in şarkılarına coşkulu bir şekilde eşlik ettiler.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.