Çerkezköy’de internet kafeler bir bir kapanıyor

Çerkezköy’de son bir yıl içinde kapanan internet kafe sayısı hızla artıyor. Teknolojinin gelişmesiyle oluşturulan internet kafeler, internetin tarifelerinin ve bilgisayarların ucuzlaması ile teker teker kapanıyor.

Çerkezköy’de internet kafeler bir bir kapanıyor
01 Haziran 2011 Çarşamba 00:00

İnternet tarifelerinin ve bilgisayarların ucuzlaması internet kafeleri olumsuz etkiliyor. Son iki yıl içerinde bireysel internet kullanımı hızla artarken, internet kafeler peşi sıra kapanıyor.
İNTERNET KAFE AÇMAYIN
Firmalarının farklı yerlerdeki internet kafelerini kapatmak zorunda kaldığını belirten Oscar İnternet Kafe’nin sahibi Hüseyin Seymen şu şekilde konuştu:
“ İnternet Kafeler’de işlerinin durmasına neden olan iki durum olduğunu söylüyor. Bunların ilki her bireyin evine internetin girmesidir. İkincisi ise CD üzerinden oynanan oyunların rağbet görmemesi, internet üzerinden oynanan Knight gibi oyunların yoğun ilgi görmesidir. Son 2-3 yıldır internet Cafe açılmıyor gibi. Açmaya çalışan arkadaşlar olursa da ilk önce ben uyarıyorum açmayın diye. On sene önce internetin saat fiyatı 600 kuruştu, şimdi ise 1 lira. Buna karşın insanları yaşaması için gerekli olan temel ihtiyaçların fiyatları o kadar çok yükseldi ki, kazandığımız para ile harcadığımız para arasında derin bir uçurum oluştu. Onun için bu saatten sonra teknolojik olarak yapılacak yenilikler bile internet kafeleri kurtarmaz.”
ZAR ZOR GEÇİNİYORUM
Bundan 2-3 yıl önce müşterileri kafelerinden çıkarmak için uğraştıklarını belirten Mehmet Ali Açici ise, “Şuan sizinde gördüğünüz gibi müşteri gelsin diye bekliyoruz. 2 yıl öncesine kadar kafemizde çalışan iki elaman vardı. Bizlerde kendi çapımızda istihdam yaratmıştık. Ama bu son süreçte çalışanlarımızı çıkarmak zorunda kaldık. Şuan kendim bile zar zor geçiniyorum. Böyle giderse kısa süre içinde bide kapatmak zorunda kalacağız” dedi.
İKİ ÜÇ YIL İÇİNDE TAMAMEN KAPANACAK
Bir diğer İnternet Cafe İşletmecisi Mutlu Yelekçi ise, internet kafelerin üç yıl içinde kapanacağını söyledi. Aylık 10 TL’ye internet paketlerinin olduğunu hatırlatan Mutlu, Bağlantı ücretlerinin ve bilgisayar ücretlerinin ucuz olması doğal olarakta bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor. Fiyatları uygun gören herkes evine bilgisayar ve bağlantı alabiliyor. Kirada olan yerler müşteri olmamasından dolayı giderlerini karşılayamadıkları için teker teker kapanıyorlar. Bizim gibi daha şehir merkezinde bulunan Cafeler ise zar zor ayakta durmaya çalışıyor. Ama başta da dediğim gibi bizlerinde uzun süreli bir yaşama şansı kalmadı” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.