Çerkezköy'de kültürel etkileşim

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile liseli öğrencilerin ortaklaşa hazırladığı 'Çerkezköy'de Kültürel Etkileşim' adlı program çeşitli yörelerden Çerkezköy'e gelip yaşamını sürdürenleri biraraya getirdi. Öğrenciler, yöresel yiyecek ve içecek, giyim ve yaşam tarzı ile halk oyunlarını derlediği 9 ili tanıtan sosyal platform oluşturdu. MYO Müdürü Prof.Dr.  Ziya Özek çalışmanın devamının yapılacağını söyledi

Çerkezköy'de kültürel etkileşim
20 Haziran 2011 Pazartesi 00:00

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇMYO) öğrencileri ile Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler  'Çerkezköy'de Kültürel Etkileşim' programı düzenledi. Çerkezköy'deki hemşeri derneklerinin de katkısıyla hazırlanan programda 9 ilin yöresel yiyicek, içecek, giyim, kültürel ve sosyal etkinlikleri tanıtıldı. Öğrenciler hazırladıkları halk oyunları gösterileriyle davetlilere kültürel bir ziyafet çekti.
KÜLTÜREL ETKİLEŞİM PROGRAMLARI DEVAM EDECEK
Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ile lise öğrencileri "Kültürel Etkileşim" adıyla hazırladıkları etkinlikte Malatya, Erzurum, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Kars, Kafkaslar, Bulgaristan Türkleri, Romanlar ve Gümüşhaneliler derneklerini sosyal bir platformda buluşturdu. Kültürel Etkileşim Platformu Çerkezköy Belediye Nikah Salonu'ndaki gösterimi ile yöresel kültürlerin Çerkezköy'e etkisini yansıttı. Programın açılışını yapan Meslek Yüksek Okulu Müdürü  Prof. Dr. Ziya Özek, "Bu programın amacı Çerkezköy'e başka illerden, yörelerden gelen insanların buraya kültürel olarak ne kattığını anlamak. Bu kültürlerin de Çerkezköy'den nasıl etkilendiğini anlamak. Çerkezköylülük bilincine katkıda bulunmak. Çerkezköy Türkiye'nin önemli kentlerinden biri ve çok göç alıyor. Meslek Yüksek Okulu olarak Çerkezköy'ün değerlerini ön plana çıkarılmasını destekliyoruz. Bu arada bize destek olan Milli Eğitim Müdürümüze ve lise müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bugün 9 bölgenin kültürlerini aktaracağız. İlk kez bu yıl böyle bir çalışma yaptık. Bundan sonra 'Kültürel Etkileşim' atölye çalışması devam edecek. Çerkezköy'deki tüm yöreleri ele alacağız" diye konuştu.
TÜRKİYE'DE YAŞAYAN HERKES TÜRKTÜR
ÇMYO Müdürü Ziya Özek ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal programda bir konuşma yaptı. Ayrımcılığın yapılamayacağına dikkat çeken Müdür Zenginal, "Türkiye'de yaşayan herkes Türktür. Ayrımcılık yapılmamalıdır"dedi.
YÖRESEL GÖSTERİLER EĞLENDİRDİ
Daha sonra program Malatya, Erzurum, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Kars, Kafkaslar, Bulgaristan Türkleri, Romanlar ve Gümüşhane yörelerinin sosyal ve kültürel tanıtımından oluşan 10'ar dakikalık sinevizyon gösterisi sunumu yapıldı. Sinevizyon gösterileri sırasında yöresel halk oyunları ekipleri sahne aldı. Liseli gençlerle üniversitelerin hazırladıkları oyunlar Belediye Nikah Salonu'nu dolduranlara neşeli anlar yaşattı. Müzik eğlence programına dönen etkinlikte gençler yerlerinde duramadı. Halk oyunları ekipleriyle birlikte oynayan üniversiteli gençlere liseliler eşlik etti.
Dernek Başkanlarının yoğun ilgi gösterdiği programda yöresel yiyecek ve giysilerde tanıtıldı. Gümüşhane yöresinin köme ve pestili, Trabzon ekmeği, Erzurum'un semaveri, Kars'ın kaşarı ve daha birçok damak tadı dikkat çekti. Davetlilere ikram edilen yöresel yiyeceklerin ardından Çerkezköy'deki hemşehri derneklerinin faaliyetlerinin anlatıldığı program akşam saatlerinde sona erdi. Atatürk Caddesi'nde çıkan yangın nedeniyle protokolün sonuna yetiştiği programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal'ın yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Akbank Müdürü Erol Taşdelen ile Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Ziya Özek, MYO Genel Sekreteri Ali Ağbal ve öğretim görevlileri ile dernek başkanları katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.