Çerkezköy'de Nevruz kutlaması

Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan baharın müjdecisi Nevruz, Çerkezköy'de bir grup tarafından kutlandı. Kapalı Halk Pazarı önünde kutlanan etkinlikte bir araya gelenler çektikleri halaylarla Nevruz Bayramını kutladılar

Çerkezköy'de Nevruz kutlaması
23 Mart 2015 Pazartesi 18:38

 KUTLAMALAR SAAT 10.00'DA BAŞLADI


Baharın müjdecisi olarak bilinen Nevruz Bayramı  Çerkezköy’de de kutlandı. Cumartesi günü Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı önünde saat 10.00'da başlayan kutlamalara HDP İl Başkanı Dr. Ömer Güveni, HDP Çerkezköy İlçe Başkanı Tuncer Rençber,  çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı.


KÜRTÇE SLOGANLARLA NEVRUZ BAYRAMI KUTLADILAR


Kutlamalar çerçevesinde bir dakikalık saygı duruşunun ardından programa katılan protokol üyeleri konuşma gerçekleştirdi. Türkçe ve Kürtçe yapılan konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakıldı. Kutlamalara katılan vatandaşlar Nevruz Ateşi’nin üzerinden atlayarak Nevruz Bayramını gönüllerince kutladılar. Kutlamaların devamında sanatçılar Zozan ve Koma Meşa Azadi sahne alırken saat 17.00'a kadar devam eden kutlamalar da vatandaşlar kürtçe sloganlarla Nevruz Bayramını kutladılar. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş - 9 yıl önce
baharın müjdecisi nevruz binlerce yıllak bir türk geleneği türk bayramıdır. dünyadak, bütün türki cumhuriyetlerde kutlanır öyle ne idüğü belirsiz birilerinin eğlencesi değildir. türklerin bahar bayramı bütün türklere kutlu olsun.