Çerkezköy’de sağ duyu galip

Suriye’nin sınırındaki Kobane’de çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de HDP’liler sokaklara döküldü. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda toplanan grup basın açıklaması yaptıktan sonra, Atatürk Caddesi’nde yürüdü ve AKP İlçe Teşkilatı önüne giderek, 10 dakika oturma eylemi yaptı

Çerkezköy’de sağ duyu galip
09 Ekim 2014 Perşembe 08:07

IŞİD çeteleri ile savaşan Kobane halkı ve YPG savaşçılarının lehine slogan atan göstericiler, ‘Kobane halkı yalnız değildir’, ‘Biji Berxwedana Kobanê’, ‘Kobane IŞİD'e mezar olacak’, ‘Katil İŞİD, işbirlikçi AKP", ‘Kobani'den düşene dövüşene bir selam’, 'Kürdistan faşizme mezar olacak' ve 'Diren YPG seninleyiz' şeklinde slogan attı. Zaman zaman bölücü başını lehine de sloganlar atan göstericiler için kolluk kuvvetleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yürüyüşün ardından AKP İlçe Teşkilatı önüne giden ve orada yaklaşık 10 dakikalık oturma eylemi yapan protestocular daha sonra HDP İlçe Binası’na doğru yürüyüşe geçerek, gösterilerine son verdiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aydın - 10 yıl önce
karaktersiz korkak herifler kobaniyi düşünüyorsunuzda niye kendiniz gitmiyorsunuz, askerden kçarsınız vicdani ret geyiği yaparsınız vrgi vermziniz kaçak elektirikle yaşarsınız devlet mallarına zarar vrirsiniz birde devletten yardım beklersiniz. sıkıyora siz gidin ayn el araba, kafanıza göre oraya buraya isim takmayın.