Çerkezköy’de trafiği rahatlatma çalışmaları başladı

Çerkezköy’ün büyük sorunlarından biri olan trafik akışının rahatlatılması için çalışmalar başladı. Trafik sirkülasyonunu düzenlemek için hazırlanan 2 proje, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıyla incelemeye alındı

Çerkezköy’de trafiği rahatlatma çalışmaları başladı
29 Eylül 2016 Perşembe 18:06

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma ve Planlama Hizmetleri Şube Müdürü Fevzi Uğurlu, Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı ve Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez katıldı ve projeler masaya yatırıldı.
2 FARKLI ALTERNATİF VAR
Alternatif projeleri Çerkezköy Belediyesi yetkilileriyle paylaşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma ve Planlama Hizmetleri Şube Müdürü Fevzi Uğurlu, “İlk alternatif projemizde Öztrak, Uğur Mumcu ve Atatürk Caddeleri’nin tek yön olmasını öngördük. Mevcut yapısına dokunmadan Öztrak ve Uğur Mumcu Caddeleri ilçe merkezine, Atatürk Caddesi de Altıyol Kavşağına doğru tek yön olacak.” dedi.
TEK YÖNLÜ SİRKÜLASYON SAĞLANACAK
İkinci alternatifte ise yine bu üç caddenin aynı şekilde tek yön olacağını dile getiren Fevzi Uğurlu, “Kaldırımlar genişletilip caddelere bisiklet yolu yapılacak. Toplu taşıma araçları için cep duraklar yapılacak. Tek sıra park verilecek ve trafik akışı harici iki şeritten sağlanacak. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde orta refüjler kalkacak. Refüjde bulunan ağaçlar da Kent Park alanı içine ekilecek.” diye konuştu.
ÇERKEZKÖY HALKININ GÖRÜŞÜ ALINACAK
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da konuyla ilgili görüşlerini belirterek, “Biz projeleri millete soracağız. Orta refüjdeki ağaçları söküp başka bir yerde değerlendirerek orta refüjü kaldıralım mı? Milletin talebine göre projeye karar verip hayata geçireceğiz. Sonuçta bu yolu millet kullanacak. O zaman nasıl olması gerektiğine de milletin karar vermesi gerekiyor.” dedi.
İLÇENİN GELECEĞİ DE DÜŞÜNÜLÜYOR
Bu iki alternatif proje için görsel projeler hazırlayıp Kasım ayı meclisinde meclis üyelerini bilgilendirmek istediklerini ifade eden Başkan Akay, “Amacımız hem mevcut trafik sorununu çözmek, hem de şehrin gelecek yıllarını da düşünerek kalıcı bir projeye imza atmaktır.” şeklinde konuştu.
BAĞLIK MAHALLESİ’NİN İKİ YAKASI BAĞLANACAK
Bağlık Mahallesi’nde yapılması planlanan 2. Viyadük projesi hakkında da bilgilendirmede bulunan Başkan AKay, “2. Viyadük projesi Kasım ayı sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor. Projenin onaylanmasının ardından ihale sürecine girilecek. Böylelikle Bağlık Mahallesi’nin iki yakası birbirine daha sağlıklı bir şekilde bağlanmış olacak.” açıklamalarında bulundu.        
Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent Akkoç - 8 yıl önce
İki projede birbirinden berbat. Proje üretmek vizyon gerektirir. Çerkezköy'ün kaldırımları yeterince geniş siz bu genişliği hiçe sayan esnafla mücadele etmelisiniz. Trafik içinde mevcut parkları daha dar açılı cepler şeklinde ücretli hale getirmelisiniz. Trafik kurallarını uymayanlara göz yummak yerine daha sık denetim ve uygulama yapmanız sorunları zaten çözecektir. Örnek: Hatalı park edenleri Trafik cezası ile cezalandırmak, İşletmeciliğini yine belediyenin yapacağı otoparka çekici ile çekilmesi, çekici ücreti alınması ve otopark ücreti alınması gibi.
Avatar
VATANDAŞ - 8 yıl önce
Merhaba.Bence çok önemli bir çalışma TEKPARK kaldırıldıktan sonra Atatürk caddesinde park ve trafik sıkışıklığı sorunu ortaya çıktı.Bu çalışmayla bu sorunların önüne önemli ölçüde geçilmiş olacak.