Çerkezköy’de yapımı devam eden projeleri incelediler

Çerkezköy’de, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı altyapı ve üstyapı çalışmaları Çerkezköy Belediye Başkanı ve beraberindekiler tarafından yerinde incelendi.

Çerkezköy’de yapımı devam eden projeleri incelediler
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Ağustos 2021 Çarşamba 17:22

Çerkezköy genelinde devam eden altyapı ve üstyapı yatırımlarını CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Meclis Üyesi arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımızla beraber hem Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmalarını, hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek, hem de çalışmalarımızı bugün incelemek üzere bir araya geldik” dedi.

  ATATÜRK VE ÖZTRAK CADDELERİ KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ UYGULAMA PROJESİ SÜRÜYOR
  İlk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi’ni gezen ve burada açıklamalarda bulunan Akay,  “Öncelikle bu projede bugün 62. gün. Atatürk Caddesi’nde TESKİ’nin çalışmalara start verdiği günden itibaren bugün 62. günü yaşıyoruz. Ve şuan TESKİ Atatürk ve Öztrak Caddesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi’nin yüzde 15’ini tamamladı. İçme suyu hatları, yağmur suyu hatları, kanalizasyon suyu hatları çalışması 62 gündür devam ediyor. İşin başında program yaptığımız seviyenin, hatta biraz daha önünde çalışmalarımız devam ediyor.

  MEYDAN ALTI OTOPARK PROJESİ 1 AYA KADAR BAŞLAR
  Bununla beraber hepinizin de bildiği gibi bu projeye ilave olarak bir de Meydan Altı Otopark Projemiz vardı. Meydan Altı Otopark Projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çıktığı bir ihaleydi biliyorsunuz. Yaklaşık 1 buçuk ay, 2 ay Kamu İhale Kurumu süreçleri beklendi ve artık bugün sözleşmeye davet sürecine gelmiş durumda. İnşallah yakın zamanda sözleşmesi yapılacak ve yine burada, bu meydanda benim ön görümle yaklaşık 25-30 gün içerisinde bu çalışmalar başlayacaktır” dedi.
  TREDAŞ’A ÇAĞRI
  “Bu safhada sadece Çerkezköy Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin değil diğer tüm alt yapı kurumlarının, TREDAŞ’ın, Telekom gibi tüm alt yapı kurumlarının da bu proje kapsamında deplase işlerinin olduğunu daha önce ifade etmiştik” diye açıklamalarını sürdüren Akay,  “Bu noktada TREDAŞ’ın hassasiyetle bu önemli projeye destek olarak deplase çalışmalarını hızlandırması talebimizi buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum. Bugün Atatürk ve Öztrak Caddeleri Projesi kapsamında TESKİ’nin yaptığı çalışmalara ilave olarak, Belediye önünden Altıyol Kavşağı’na kadar kısımla ilgili TESKİ’nin çalışmaları sona ermiş durumda. Ve şu anda içme suyunun kontrol sürecini yaşıyoruz. Ve Çerkezköy Belediyesi de bu noktadaki çıktığı üstyapı ihalesinde dün itibari ile çalışmalara başlandı. Testler bittiği andan itibaren muhtemelen 1-2 gün içerisinde Çerkezköy Belediyesi’nin bu noktadaki üst yapı işleri hız alacak.  
  ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
  Altıyol Kavşağı’ndan Belediye Meydanı’na kadar olan kısımla ilgili üstyapı çalışmalarına Çerkezköy Belediyesi bugün itibari ile başladı diyebiliriz. Dolayısıyla biz bugün hem Atatürk Caddesi’nde hem Çerkezköy’ün diğer tüm mahallerindeki çalışmalarla ilgili bir tur atacağız. Bugüne kadar TESKİ’nin Fevzipaşa Mahallesi’nde yaklaşık 3 kilometre yağmur suyu inşaat çalışmaları oldu. Keza şu an hala devam eden Çerkezköy’ün en sorunlu yağmur suyu, ani su baskınlarına konu olan en zor bölgelerinden bir tanesi de Polis Evi arkasında bulunan alan. Polis Evi arkasındaki alanda şu anda yağmur suyu çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.
  SICAK ASFALT VE SOĞUK ASFALT SEFERBERLİĞİ
  Çerkezköy’ün 12 mahallesini kapsayan yaklaşık 17 milyon TL’lik bir sıcak asfalt yatırımının Haziran ayı başında başladığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, sıcak asfalt çalışmaları kapsamında yaklaşık 205 bin metrekarelik yol ağının sıcak asfalt ile bu yıl içinde kaplanacağını kaydetti. Ambardere ve Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılması planlanan soğuk asfalt çalışmalarının da başladığını ve şuan Ambardere’de devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, soğuk asfalt kaplama çalışmaları kapsamında 48 cadde ve sokakta yaklaşık 76 bin metrekarelik bir yol ağının iki tabaka astarlı bitümlü sathi kaplama ile kaplanacağını sözlerine ekledi.
  UTKU VE GÜLER SOKAK YAPILIYOR
  İstasyon Mahallesi’nde Utku ve Güler Sokak’ta yol yapım çalışmalarının devam ettiğini ve bu iki sokaktaki yol yapım çalışmalarının tamamlanması ile Cengiz Topel Caddesi ile Hikmet Uğraş Caddesi’nin birbirine bağlanacağını ve her iki caddenin trafik yükünün azalacağını kaydeden Akay, devam eden yapım çalışmalarının yaklaşık 2 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.
  BETON YOL VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR
  Kent genelinde ihtiyaç duyulan noktalarda beton yol, kaldırım çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini belirten BaşkanVahap Akay, yaz sezonunda çok yoğun bir yol kaplama ve kaldırım çalışmasının gerçekleştiğini ifade etti.
  4 ADET YENİ PARK YAPILIYOR
  Çerkezköy genelinde 4 adet yeni park yapımının devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, Poyraz Sokak, Şeyma Sokak, Aşık Veysel Parkı ve Yaldız Sokak’ta yapımı süren park ve yeşil alanların kısa sürede bitirilerek, kent sakinlerinin hizmetine sunulacağını söyledi.
  AÇIK HAVA DÜĞÜN SALONU YAPILACAK
  Fatih Mahallesi Ambardere Bölgesi’nde Çerkezköy Belediyesi tarafından açık hava düğün salonu yapılacağını ve çalışmaların kısa sürede başlayacağını belirten  Akay, ayrıca Ambardere Bölgesi’nde bulunan Necmettin Erbakan Caddesi’nin de sıcak asfalt ile kaplanacağını açıkladı.

  CELAL BEY MESCİDİ RESTORE EDİLECEK
  İstasyon Mahallesi’nde bulunan Celal Bey Mescidi’nin etrafı ile birlikte restore edilerek, Çerkezköy halkının hizmetine sunulacağını belirten Akay, Celal Bey Mescidi ile ilgili ihale sürecinin devam ettiğini ve hedeflerinin yıl sonuna kadar restorasyonu tamamlamak olduğunu ifade etti.
  TIR PARKI VE GÜMRÜKLEME ALANI YAPILACAK
  Veliköy Mahallemizde bulunan eski top sahasının olduğu alanın Tır Parkı ve Gümrükleme Alanı yapmak için gerekli girişimlerin yapıldığını ve prosödürlerin aşıldığını belirten Akay, 52 dönümlük alanda içerisinde 170 araçlık tır parkı, gümrükleme alanı, sosyal donatı alanları ile lojistik firmalarının olacağını ve bu alanı Çerkezköy Tarımsal Kimyasal Satış Pazarlama A.Ş.’nin işleteceğini söyledi.
 Akay açıklamalarının ardından CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları, Meclis Üyelerimiz ve Belediye çalışanlarımız ile birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.