Çerkezköy'deki camiler yetersiz

Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, yapımı devam eden ve inşaat halinde olan bazı camileri gezerek son durumları hakkında bilgiler aldı.

Çerkezköy'deki camiler yetersiz

Çerkezköy'deki vatandaşların camii inşaatlarına yardım ettiğini belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, inşaat halindeki camilerin daha da hızlı tamamlanması için hayırsever vatandaşların yardımlarının devamını beklediklerini söyledi.

ÇERKEZKÖY MERKEZDE TOPLAM 15 CAMİ BULUNUYOR

Çerkezköy Merkez'de 4'ü inşaat halinde toplam 15 cami bulunurken, Çerkezköy Müftüsü son açıklanan nüfusa göre bu camilerin yetersiz kalacağını söyledi.

En azından her bölgede bir tane cami olması gerektiğini vurgulayan Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Kapaklı Beldesi'nde yakın bir zamanda bir cami inşaatı daha başlayacağını söyledi.

KIZILPINAR'DA 3 CAMİ OLACAK

Çerkezköy'de toplam 15 camiinin olduğunu belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, "Çerkezköy'de 4 tanesi inşaat halinde olmak üzere 15 cami bulunuyor. Son açıklanan nüfusa oranla Çerkezköy'deki camiler yetersiz. Kapalı'da ise 7 adet cami bulunuyor. Bu sayı kızılpınar'da 3, Veliköy'de 2, Karaağaç'ta 2 ve köylerde de 1'er adet olmak üzere Çerkezköy genelinde 34 adet camii bulunuyor. Son açıklanan nüfus yaklaşık Çerkezköy geneli 131 bin civarında. Oran yaptığımız zaman neredeyse 4 bin 500 kişiye bir cami düşüyor. Bu yüzden camilerimizin sayısı yetersiz" dedi.

VATANDAŞLAR YARDIMLARINA DEVAM ETMELİ

Çerkezköy merkez ve beldelerindeki camilerin birçoğunun inşaat halinde olduğunu belirten Müftü Mahmut Emin, "Son zamanlarda başlayan camilerimizi bir hayli yol katetmiş durumda. Ama çok uzun zamandan beri inşaatı devam eden camilerimizin de inşaatları halen devam ediyor. Bu yüzden hayırsever vatandaşların katkılarının devamını bekliyoruz. İnşaat halindeki camilerimiz bir an önce tamamlanmalı" dedi.

Kapaklı'da yeni bir camii inşaatının daha başlayacağını belirten Müftü Emin, "Kapaklı'da son bir kaç sene içerisinde çok sayıda cami inşaatına başlandı. Kısa bir süre sonra Pınarça Yolu üzerinde bir cami inşaatı daha başlayacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.