Çerkezköy’deki çevre felaketi meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy’de yaşanan çevre katliamlarını bir kez daha meclis gündemine taşıdı. Geçtiğimiz hafta ilçe girişine atılan 20 ton kimyasal atıkla tekrar gündeme gelen sanayi kenti Çerkezköy’de yaşanan çevre felaketini meclis gündemine taşıyan Yüceer, çevre katliamlarıyla ilgili meclis araştırması açılmasına dair önerge verdi.

Çerkezköy’deki çevre felaketi meclis gündeminde
24 Şubat 2019 Pazar 14:12

SORUMLULUK DEVLETİN
Sanayileşme ile birlikte çığ gibi büyüyen atık bertaraf sorununa değinen Yüceer, denizlerin, akarsuların ve toprağın her geçen gün daha fazla kirlendiğini belirtti. Yüceer, geri dönüşüm konusunda devletin gerekli sorumluluklarını artırması gerektiğini kaydetti. Geri dönüştürülmeyen atıkların bir taraftan doğayı tahrip ederken, diğer taraftan insan sağlığını tehdit ettiğini ifade eden Yüceer, “Atıkların bertaraf edilmesi ve geri kazanılması için var olan yasal düzenlemelerin uygulanması ve denetimi devletin sorumluluk alanındadır. Uygulanmakta olan market poşetlerinin ücretlendirilmesi atık yönetimi bağlamında olumlu bir adım olsa da düzenlemenin geri dönüşüm ve diğer atıklara dair içeriğinin olmaması bir eksikliktir.  Yapılacak düzenlemeler, geri dönüşümü teşvik edecek, ödüllendirici uygulamalar olmalıdır. Aktif şekilde geri dönüşüm yapılmadığı takdirde market poşetlerinin ücretlendirilmesi geçici bir çözüm olmaktan öteye gitmeyecektir. Ayrıca yapılan düzenlemeden elde edilen gelirin nasıl kullanılacağına dair bir program bulunmamaktadır” dedi. Yüceer, atıkların yönetimi ve çevrenin korunması ile ilgili uygulamaların ve denetimin verimli hale getirilmesi için sorunların tespiti, çözümü ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan - 5 yıl önce
Gündeme getirdiği konular çok güzel. Ama kimsenin umursadığı yok. İkdidar sessiz.