Çerkezköy’e katlı otopark yapılacak

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Meclis Başkan Vekili Uğur Erem Başkanlığında yapılırken, bir önceki Meclis toplantısında Komisyonlara gönderilen konular görüşülerek karara bağlandı

Çerkezköy’e katlı otopark yapılacak
05 Aralık 2017 Salı 17:20

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısının ilk oturumunda ilk önce Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 13.11.2017 gün ve 321 sayılı ödül hakkındaki müzekkeresi ile yine Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 13.11.2017 gün ve 322 sayılı ve 23.11.2017 gün ve 337 sayılı Çerkezköy Belediye Gençlik ve Spor Kulübü’nün dilekçeleri görüşülerek, çeşitli şampiyonalarda derece yapan sporcularının ödüllendirilmesinin ve uluslararası şampiyonalarda ülkemizi başarı ile temsil eden sporcuların yol masraflarının karşılanması oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan Çerkezköy İlçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerde bulunan Belediye hisselerinin satışı konusu görüşüldü. 6 adet Belediye hissesinin satışı konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda 4 tanesi oy birliği ile 2 tanesi ise oy çokluğu ile kabul edildi.
BELEDİYE HİSSESİ DEVREDİLDİ
Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 24.10.2017 gün ve 291 sayılı Hükümet Caddesi’nde bulunan Polis Evi yanında bulunan 49 ada 9 nolu parseldeki Belediye hissesinin Maliye Hazinesine bedelsiz devri ile ilgili talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Belediye hissesinin devrinin kabul edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 27.11.2017 gün ve 1764 sayılı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 896 ada 17 parselin devri hakkındaki dilekçesi de görüşülerek, üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak, Çerkezköy Belediyesi’ne kazandırılmasına oy birliği ile karar verildi.
KATLI OTOPARK YAPILACAK
Meclis gündemine 5. maddesinde yer alan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1516 ada 3 parselde bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne ait spor tesis alanının spor salonu yapılmak kaydı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi ile ilgili talebi görüşülerek, söz konusu yerin spor tesisi yapılmak şartı ile 25 yıllığına tahsisi oy birliği ile kabul edildi ve ardından Gazi Osman Paşa Mahallesi 1720 ada 1 parselde bulunan 436,8 metrekarelik Çerkezköy Belediyesi’ne ait park alanının katlı otopark yapılmak üzere bedelsiz olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devri de İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
DERECE YAPAN SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Gündemin 7. maddesinde yer alan Öztrak Caddesi’nde ücretli otopark sistemine geçilmesi ve buradan elde edilecek gelir ile ilçe genelindeki amatör spor kulüplerine yardımda bulunulması talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda daha detaylı bir inceleme yapılabilmesi için bir sonraki Meclis toplantısına havale edilirken, Çerkezköy’de düzenlenen Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası’nda derece yapan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcuları ile kulübüne; Edirne’de yapılan 19. Balkan Tekvando Şampiyonası’nda Yıldız Erkekler 37 kg’da Balkan Şampiyonu olan Alperen Ayaz ve kulübüne ödül verilmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.