Çerkezköy’ü 18 delege ile temsil ettiler

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na(DİSK) bağlı Lastik-İş Sendikası geçtiğimiz günlerde 26. Olağan Genel Kurul’unu topladı. The Greenpark Pendik Hotel’de gerçekleşen genel kurula Çerkezköy Lastik-İş Temsilciliği’nden iki yönetici ile Trelleborg ve Tristone firmalarından 16 delege katıldı

Çerkezköy’ü 18 delege ile temsil ettiler
30 Haziran 2011 Perşembe 00:00

Geçtiğimiz günlerde 26. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilen Lastik-İş Sendikası, genel kurulda Çerkezköy’den 18 delege ile temsil edildi.

Sendikanın 26. Olağan Genel Kurul’u hakkında bilgi veren Lastik-İş Sendikası Çerkezköy Bölge Temsilcisi Bülent Topçu, “Genel Kurulumuz geçtiğimiz günlerde The Greenpark Pendik Hotel’de gerçekleştirildi. Genel Kurul’da Genel Başkanımız Abdullah Karacan, DİSK’in eski başkanlarından CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, EMCEF Politik Sekreteri Sylvain Lefebvre, ICEM temsilcisi Kemal Özkan, DİSK eski genel sekreteri CHP İzmir Milletvekili Musa Çam katıldılar ve birer konuşma yaptılar” dedi.
ABDULLAH KARACAN YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
Üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Genel Kurul ‘un şölen havasında geçtiğini belirten Topçu, “Genel Kurul programı günün erken saatlerde başladı. Genel Kurul’da sendikamızın tarihini anlatan belgeselin izlenmesinin ardından açılış konuşması yapıldı. Sonrasında Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na eski Kocaeli Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çakar, yardımcılığa Kocaeli Şube Başkanı İsmail Kandaz, İstanbul Şube Başkanı Bülent Yavaş, Sakarya Şube Başkanı Suat Güzel, Gebze Şube Başkanı Ziya Ünal seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Divan Heyeti Genel Kurul gündemini gerçekleştirdi. Genel Kurul’da yapılan seçimler sonucunda ise Genel Başkanlığa yeniden Abdullah Karacan seçilirken, Alaaddin Sarı Genel Sekreter, Nejdet Ulusoy Eğitim, Basın-Yayın, Hukuk ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı, Muharrem Özen Toplu İş Sözleşmesi ve Örgütlenme Dairesi Başkanı, İhsan Malkoç Mali İşler Dairesi Başkanı oldu” dedi.
Lastik-İş Sendikası’nın Genel Başkanlığına yeniden seçilen Abdullah Karacan’ın kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdiğini belirten Topçu, Karacan’ın konuşmasında şu ifadelere yer verdiği söyledi:
TEMEL SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLEMEDİĞİ GÖRÜLMEKTEDİR
“Enflasyon, işsizlik, gelir dağılımı bozukluğu, istihdam yaratamayan büyüme, bir türlü çözülemeyen borç batağı, etnik ve dinsel kimliklere göre toplumun kamplaşması, düzensizliklerin ve yasa dışılıkların artışı, yurttaşların güvenliğini tehlikeye sokacak her türlü olayın hızla yaygınlaşması, Türkiye’nin tümünde deprem riskinin hiçbir önlem alınmaksızın en önemli tehlike olarak durmaya devam etmesi ve anti-demokratik siyasal, toplumsal yapının varlığını sürdürmesi, geçmiş yıllarda temel sorunlarımızın çözülememiş olduğunun açık göstergeleridir.
ÇALIŞMA SÜRELERİ AZALTILMALI, EMEKLİLİK YAŞI DÜŞÜRÜLMELİDİR
O nedenle, bugün, ülkemizin, 12 Eylül darbesinin sonrasında ortaya çıkan baskıcı toplumsal yapıyı tümüyle değiştirecek bir dönüşüm programına ihtiyacı vardır. Bu dönüşüm programı, sendikal hak ve özgürlüklerdeki sınırlamalar başta olmak üzere anti-demokratik tüm düzenlemeleri ortadan kaldırmalı, sosyal devleti yerleştirmeli, çalışma hakkını güvenceye almalı, örgütlenme ve insanca yaşama koşullarını sağlamalıdır. Çalışma yaşamında esnekliğe değil, korumaya ve güvencelere ihtiyacımız vardır. Bu nedenle insanca yaşanabilir bir toplum olabilmemiz için çalışma süreleri azaltılmalı, emeklilik yaşı düşürülmeli, işsizlik ödeneğinin süresi ve miktarı işçiler yararına geliştirilmelidir. Çünkü demokrasi soyut bir ideal değil, somut bir yaşam biçimidir. Temelinde dokunulamaz bireysel özgürlükler olduğu kadar ve aynı düzeyde toplumsal haklar yatar. Bu çerçevede örneğin; demokratik bir devlet, yaygın işsizliği doğal karşılayamaz. Yurttaşlarına ya iş yaratmalı ya da işsizliğin olumsuz sonuçlarını ortadan kaldıracak tüm önlemleri almalıdır.”
18 İŞÇİ ÇERKEZKÖY’Ü TEMSİL ETTİ
Lastik-İş’in Genel Kurulunda Çerkezköy’deki işçileri, Lastik-İş Sendikası Çerkezköy Bölge Temsilcisi Bülent Topçu, Lastik-İş İstanbul Mali Şube Sekreteri Necmettin Bayram, Trelleborg Otomotiv’den İlhan Çıkıkçı, Kamil Bayaner, Eren Gürbüz, Bülent Kazar, Serbülent Kaya, Abdullah Kortal, Halit Kahraman, Tristone’den Yakup Yılmaz, Erkan Yörüker, Muharrem Demirbaş, Mehmet Kaymaz, Mesut Tınmaz, Sami Korkmaz, Mutlu Yeğen, İsmail Kınay ve Enver Bayram temsil etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.