Çerkezköy'ü 23 Nisan coşkusu sardı

Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği 3 misafir ülkenin de çocuklarının katılımı Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nin ardından Çerkezköy’de yapılan muhteşem etkinlikler ile kutlandı

Çerkezköy'ü 23 Nisan coşkusu sardı
23 Nisan 2018 Pazartesi 12:01

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamaları Vatan Size Minnettar Anıtı önünden başlayan ve 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin yapıldığı alan olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kapalı otopark üzerinde sona eren kortej yürüyüşü ile başladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, festivale katılan misafir ülkelerin çocukları ve Çerkezköy halkı il birlikte gerçekleştirilen kortej yürüyüşü boyunca bando takımı çeşitli marş ve müzikler çalarak, Çerkezköy halkına ve kortej yürüyüşüne katılan binlerce çocuğa unutulmaz anlar yaşattı.

AÇILIŞ KONUŞMASI BAŞKAN AKAY’DAN
Kortejin 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin yapılacağı alana ulaşmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan coşku ile söylendi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, festivale katılan misafir ülke çocuklarını ve Çerkezköylü çocukları selamladıktan sonra, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı diğer ülke çocukları, ülkemizin çocukları ile barışın, kardeşliğin coğrafyası, Türkiye Cumhuriyeti’nin toprağı olan Tekirdağ Çerkezköy’de kutluyor olmanın mutluluğunu ve gururunu hep beraber yaşıyoruz” dedi.

ŞANLI TARİHİMİZİN DEVAMIDIR 23 NİSAN
23 Nisan’ın takvim yapraklarında herhangi bir gün olmadığına dikkat çeken Başkan Akay, “Çanakkale’de başlayan ve yurdumuzun dört bir yanında mücadele ile geçen, ardından Ulusal Kurtuluş Mücadelesi ile devam eden şanlı tarihimizin devamıdır 23 Nisan. Bir büyük önderin peşinde, binlerce, yüz binlerce şehidi ile bağımsızlığını kazanmış bir millet ve büyük bir lider. O büyük önderin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak üzerine ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazarak, milletine armağan ettiği 23 Nisan, bizim bağımsızlık tarihimizdir.

23 NİSAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR
Yani bir ruhtur 23 Nisan. Birliktir, beraberliktir, kardeşliktir 23 Nisan. 23 Nisan umuttur, 23 Nisan mücadeledir. 23 Nisan gelecektir, 23 Nisan vatandır, ay yıldızdır, ay yıldızlı şanlı Türk bayrağıdır 23  Nisan. 23 Nisan bağımsızlık ruhudur, 23 Nisan çocuktur, 23 Nisan Cumhuriyettir ve 23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

ÇOCUKLARIMIZLA BERABER YÜRÜYORUZ
Bizler de Cumhuriyetimizin 95. yılında, Cumhuriyetimizin çocukları ile Atatürk’ün evlatları ile ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ diyen bir büyük önderiz izinde geleceğe emin adımlarla, çocuklarımızla beraber yürüyoruz. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin temellerini 95 yıl evvel, 98 yıl evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak, Cumhuriyetin temellerini attığında, geleceğe dair umutlarının temelini attığında bugünü, 23 Nisan gününü çocuklara, bu ülke çocuklarına, dünya çocuklarına armağan eden bir büyük önderimiz peşinde, bugünlere kadar gelmiş Cumhuriyeti, çocuklarımız ile beraber yaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
Bugün birlik ve beraberlik, kardeşlik içerisinde yaşıyorsak, bu topraklarda hep birlikte aynı duygular ile çocuklarımızı büyütüyorsak tarihimize, şanlı geçmişimize, Atatürk’ümüze bağlılığımızı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu duygular ile 23 Nisanımızı ülke çocuklarımız ile yabancı ülke çocuklarımızla, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizden gelen çocuklarımız ile Çerkezköy’ümüzün çocuklarını buluşturarak kutluyoruz. Ben bir kere daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. Geleceğe dair umutlarımızın devam ettiği, bu şanlı tarihi, bu önemli günü kutlayan, bizlerle buluşan tüm çocuklarımıza, tüm vatandaşlarımıza kucak dolusu sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum. Bir kere daha Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

HALK OYUNLARI EKİPLERİ SAHNE ALDI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Halk Oyunları Ekibi hazırladığı muhteşem gösterisini sundu. Ardından Bulgaristan Halk Oyunları Ekibi ile İzmir Border Halk Oyunları Ekipleri hazırladıkları enfes gösterilerini sunduktan sonra Çerkezköy Satranç ve Halk Oyunları Spor Merkezi Halk Oyunları Ekibinin Artvin Yöresi oyunlarını sahneledikten sonra Mevlana İlk Okulu Dans Gösterisini gerçekleştirdi.

BİRBİRİNDEN GÜZEL GÖSTERİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Çerkezköy Belediyesi Ritm Grubu’nun sahne almasının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halk Oyunları Ekibi ile Arnavutluk Halk Oyunları Ekibi hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri sahneledi. Halk oyunlarının sahnelenmesinin ardından Sirk Trockia gösterisi yapıldı ve Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Palyaço Müzikali olan Sihirbaz Müzikli Çocuk Gösterisi ve Maşa ile Koca Ayı adlı oyunların sahnelenmesi ile sona erdi.

ÇEŞİTLİ İKRAMLARDA BULUNULDU
22 Nisan Pazar günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark üzerinde yapılan Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği boyunca festival alanında çocuklar, şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katıldılar. Ayrıca etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu.

KIZILPINAR’DA MUHTEŞEM ATMOSFER
Çerkezköy Belediyesi 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamaları bir önceki gün Kızılpınar Mahallesi’nde 125. Yıl Orta Okulu Bahçesi’nde saat 12.00’da Nurullah Narin Ortaokulu Korosu gösterileri ile başladı. Şehit Mustafa Baykuş İlk Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile devam eden etkinlikler Cumhuriyet Orta Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ve Sirk Trockia gösterisi ile devam etti. Bulgaristan Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, ardından da İzmir Border Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Kızılpınar Mahallesi’ndeki kutlama programı Palyaço Müzikali ve Sihirbaz Müzikli Çocuk Gösterisi ile sona erdi. Kızılpınar Mahallesi’ndeki kutlama programı boyunca çocuklar, şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katıldı. Ayrıca etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu

VELİKÖY ÇOCUK ÇIĞLIKLARI İLE ŞENLENDİ
Çerkezköy Belediyesi 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamalarının gerçekleştirdiği bir diğer nokta ise Veliköy Mahallesi Hürriyet Parkı oldu. Veliköy’deki etkinlikler Özel Gülerçin Orta Okulu Gençlik Korosu’nun sahne alması ile başladı. Arnavutluk Halk Oyunları Ekibi ve Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile devam eden etkinliklerde Palyaço Müzikali, Sihirbaz Müzikli Çocuk gösterisi sahnelendi. Kıbrıs Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından Sirk Trockia gösterisi sahnelendi. Veliköy Mahallesi’nde de kutlama programı boyunca çocuklar, şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katıldı. Ayrıca etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.