Çerkezköy’ü köşe bucak geziyor ​

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Cumhuriyet Kıraathanesi, Çerkezköy Tokat Artovalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çerkezköy Malatyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki Kardeşler Kıraathanesi’ni ziyaret ederek, 5 yıl boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Enesoğlu Pastanesi’nde Kızılpınar eski Meclis Üyelerinden İbrahim Eren tarafından organize edilen bir toplantıya katıldı

Çerkezköy’ü köşe bucak geziyor ​
07 Şubat 2019 Perşembe 10:40

Yaptığı ziyaret ve kahve toplantılarında Çerkezköy Belediyesi’nin son 5 yılda yaptığı çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, büyüyen ve gelişen Çerkezköy’ün önümüzdeki 5 yılında da hizmet etmeye talip olduklarını belirterek, Çerkezköy halkından destek istedi.

ÇERKEZKÖYLÜLÜK BİLİNCİNİ OLUŞTURDUK
Yaklaşık 5 yıl önce Çerkezköy halkının teveccühü, Allah’ın izni ile Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini ve 5 yıldır bu görevi yapma gayreti içerisinde olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  “Belediye kapısından içeri girerken parti rozetimi çıkardım ve herkesin Belediye Başkanı olacağımı söyledim. Görev sürecim boyunca herkese eşit ve ortak hizmet etme anlayışıyla çalışmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kentimiz 81 ilden göç alıyor. Bu vatandaşlarımızı Çerkezköylülük bilinci ile ortak hemşericilik anlayışında buluşturmaya gayret ettik. Bizler işimiz, aşımız için bu topraklarda buluştuk. Çerkezköylülük bilincini oluşturmak ve kültürümüzü yaşatmak adına hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

VELİKÖY DÜĞÜL SALONU HİZMETE AÇILDI
Veliköy’e bölgenin en modern ve şık Düğün Salonunu yaptıklarını, büyük bir park ve yeşil alan kazandırdıklarını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonlarını toplayarak, Veliköy Mahallemizde yapılan Arıtma Tesisi’ne ulaşmasını sağladıklarını kaydetti.

SU TAŞKINLARININ ÖNÜNE GEÇTİK
5 yıl önce su taşkınları ile ani sel basmaları ile anılan Çerkezköy’ün yapılan İmar Sahası Taşkın Koruma işi ve Çorlu Deresi’ndeki çalışmalar ile ortadan kaldırıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, artık Küçük Sanayi Sitesi, İmar Sitesi, Kartal Sokak gibi noktalardaki yüzlerce ev ve iş yerini suyun basmadığını ifade etti.

KIZILPINAR’DA ALT YAPI BİTTİ, ÜST YAPI TAMAMLANIYOR
Göreve geldiğinde Kızılpınar’da içme suyu hattının değiştirilmesi sonrası onarılmayan, çamur içinde yolları devraldığını anımsatan Başkan Akay, “Bunun yanında yıllardır görmezden gelinen bir altyapı sorunu da vardı. Bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya biz de bu altyapı sorununu görmezden gelip hemen üstyapı çalışmalarına başlayacaktık ya da Kızılpınar’ın bu kanayan yarasına merhem olmak için altyapı sorununu ortadan kaldıracaktık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallemizde 85 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün bitme aşamasına geldi” diye konuştu.

Kızılpınar Mahallesi’nde 250 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Akay, “Yapılan çalışmalar sayesinde Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün ise gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte İlçe Merkezimizde 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde de gerçekleştireceğiz. Diğer mahallemizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız. Önümüzdeki dönem Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan düzenlemesi yapacağız” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ VE KENT PARK AÇILIYOR
Çerkezköy’ü Büyükşehir Belediyesi’nin 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başladığını ve 14 Şubat’ta hizmete açılacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yüzme Havuzumuzun temeli atıldı. Kent Park’ta ikinci etapta bitme aşamasına geldi ve 20 Şubat’ta açılışını gerçekleştireceğiz. Kent Park’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafının yaşam alanı haline getirdik. 10 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu yeniden düzenleyerek, 29 Ekim Spor Kompleksi haline getirdik ve çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına açtık.

118 NOKTADA PARK VE YEŞİL ALAN ÇALIŞMASI YAPTIK
Çerkezköy genelinde tam 118 noktada park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirerek, Çerkezköy halkının park ve yeşil alanlarını kendilerine modern bir şekilde iade ettik. Vatandaşlarımızın girmekten imtina ettiği, karanlık alanları düzenleyip, modern hale getirerek, onların kullanımına sunduk. Kartaltepe Piknik Alanı’nı yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının kullanımına modern bir şekilde açtık. Yetmedi bir de içerisine Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını da 23 Nisan Parkı koyduk. Binlerce çocuğumuz aileleri ile birlikte burada güzel vakit geçiriyor” dedi.

KIZILPINAR’A KAPALI PAZAR YERİ KAZANDIRDIK
Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Mevcut durumda sokaklarda kurulan Pazar, trafiği olumsuz etkilediği gibi, kirliliğe de neden oluyor. Pazarcı esnafımızı yeni Pazar yerimize yerleştirdik. Vatandaşlarımız artık daha nezih ve daha rahat bir ortamda Pazar alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca trafikte yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu” dedi. 

DAHA FAZLA OKUL YAPILMASI GEREKİYOR
Belediyenin sorumluluk alanlarında olmayan konularda da önemli çalışmalar yapıldığını sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna da duyarsız kalmadık. Son 2 yılda İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar Mahallemizde geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu alanlardaki sorunların çözümü konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar Mahallemize yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

ÇERKEZKÖY-KIZILPINAR YOLU AYDINLATILDI
Yıllarca Çerkezköy–Çorlu Yolu’nun Kızılpınar Mahallesi ile İlçe Merkezi arasında kalan kısmının akşamları zifiri karanlık olduğunu anımsatan Başkan Akay, “Bu durum hem trafik açısından hem de ilçe merkezine yaya olarak gidip gelmek zorunda kalan vatandaşlarımız açısından tehlike arz ediyordu. Karayolları sorumluluğunda olan bu yolda Çerkezköy Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk ve 186 direkle bu yolumuzu ışıl ışıl yaptık. Benzer bir çalışmayı Kızılpınar Mahallemizin ana caddelerinde de yapmayı planlıyoruz” dedi.

MAHALLE EVİMİZ EĞİTİM YUVASI HALİNE GELDİ
İlki Veliköy’de açılan Mahalle Evi Projesi’nin 2’nci adımının Kızılpınar Mahallesi’nde, 3. adımının ise Bağlık Mahallesi’nde atıldığını anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mahalle evimiz kadınlarımız ve çocuklarımız için bir eğitim yuvası haline geldi. Kadınlarımız burada komşuluk ilişkilerini pekiştiriyor, kendilerini geliştiriyor ve sosyal hayata dahil olma fırsatı buluyor. Çocuklarımız da bilgisayar odası ve kütüphanede ders çalışıp ödevlerini yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK
Yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere ıslah çalışmalarını tamamladık. Kentimizde eğitim açığının kapanması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Taziye çadırı ve ikramı ile bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza evde yemek hizmeti ile dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile vatandaşlarımıza erzak yardımı ile zor zamanlarında yanlarında olduk. Çorba Çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda Belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül Belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.