Çerkezköy'ün de Tospağa Derneği oluyor

Bir süredir Çerkezköy'de sık sık yollarda karşımıza çıkan ve Dünya çapında küçümsenemeyecek derecede bir hayran kitlesine sahip olan Kaplumbağaların (Volkswagen Kafer) Çerkezköy'deki hayranları Dernek kuruyorlar.

Çerkezköy'ün de Tospağa Derneği oluyor
18 Ağustos 2007 Cumartesi 08:27

HER YERDE VAR

Türkiye'nin ve Dünya'nın bir çok noktasında Tospağacıların Dernekler kurduklarını belirten Çerkezköylü Tospağacı Temel Öztürk, "Bu araçlar sahiplerinde hastalık yaparlar ve aracınızla kolay kolay ayrılmak istemezsiniz. Hatta ayrılamazsınız. Ben kendimi bildim bileli, çocukluğumdan beri vosvoslarda büyüdüm. Babadan vosvosçu olduğumuz için başka arabam da olmadı. Yaklaşık 10 yıldır Çerkezköylüyüm ve hemen hemen 10 yıldır da aynı arabayı kullanıyorum.

Tospağamı deyim yerindeyse çocuğum, evladım gibi seviyorum. Biz tospağacılar birbirimizi tanımasak bile yolda karşılaştığımızda selamlaşmadan geçmeyiz. Birbirini tanımadan yolda giderken selam veren başka bir araç grubu daha da zaten yok. Ancak biz vosvoscuların en büyük özelliklerinden birisi gittikleri her yerde hemen birbirlerini bulurlar ve mutlaka her yerde bir dernekleri vardır.

ÖZEL BİR DERNEK KURACAĞIZ

"on bir yıl içerisinde Çerkezköy'de de vosvos sayısı artmaya başladı ve hemen hemen 15 ile 20 arasında bir sayıya ulaştı. Geçtiğimiz günlerde de oturup artık iyi bir sayıya ulaştığımızı ve bizimde bir grubumuz, derneğimiz olması gerektiğini konuştuk. Bazı arkadaşların da girişimleri ile çalışmalarımıza başladık. Ancak kuracağımız dernek bilinen derneklerden değil, özel bir kuruluş olacak.

Ancak amacımız bu işi ticarete dökmek, resmi tüzüklü bir dernek halinde hareket etmek kesinlikle değil. Bizim düşüncemiz bir bürosu olup, yan tarafında dernek işleterek 2 sene de bir seçim yapan legal bir dernek yerine, hafta sonları bir yerde buluşup oturarak piknik ve eğlence düzenleyen, hep birlikte gezilere çıkan, birbirlerine özellikle vosvosla ilgili konularda her daim yardıma koşan, diğer şehirlerdeki dernekler ve gruplar ile irtibatta olabilen özel bir dernek/ekip olmak.

ÇORLU'NUN DA KATILMASI BEKLENİYOR

Yavaş yavaş bu oluşum başladı ve bundan sonrası artık bazı girişimler ile tamamlanacak işler. Çerkezköy'deki vosvoscu sayısı neredeyse 20'ye dayandı. Geçtiğimiz günlerde 4 araç ile Çerkezköy şehir içerisinde tur attık ve etraftaki vatandaşın da ilgisi gerçekten güzeldi. Fakat ne kadar çok araba olursa o kadar çok daha fazla ilgi oluyor ve kaynaşma da bir o kadar artıyor. Bu yüzden bu sayının artması amacı ile Çorlu'daki vosvosculara da ulaşmaya çalışıyoruz. Orada da bir dernek, bir gruplaşma şuan olmadığından ve bu konuda ilk ciddi girişim bizden çıktığı için onlarında bize katılmasını isteyeceğiz. Arzu ettikleri taktirde onların da bizimle olmalarını istiyoruz.

İLK ETKİNLİK BU PAZAR GÜNÜ

Çerkezköy'de 4 kişi ile ilk girişimlerimizi başlattık ve ilk etkinliğimizi düzenlemek üzere kolları sıvadık. Yaptığımız çalışma sonucunda ilk etkinliğimiz önümüzdeki Pazar günü düzenleyeceğiz. Çorlu'daki vosvosculara da haber verdik ve Çerkezköy'deki tüm vosvos sahipleri ile vosvos severleri Pazar günü saat 15.00'de Çerkezköy Belediye Meydanı'nda bekliyoruz.

Belediye Meydanı'nda toplandıktan sonra da Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı'na konvoy şeklinde çıkarak orada hem kuruluşumuzu kutlayacağız, hem de ilerisi için ortak kararlar alarak oluşumu geliştirmenin ve büyütmenin yollarını arayacağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.