Çerkezköy’ün muhtarları ‘Hayır’ diyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Mahalle Muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Akay, bir bölümü Çerkezköy ilçe sınırları içerisinde yer alan termik santral planı kapsamında acil kamulaştırma kararının çıkmasına değin açıklamalarda bulunurken; muhtarlar, kendilerine sorulması üzerine Çerkezköy’de termik santral kurulmasına ‘Hayır’ dediler

Çerkezköy’ün muhtarları ‘Hayır’ diyor
28 Şubat 2017 Salı 14:29

TALEPLERİNİ NOT ALDILAR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Çerkezköy Mahalle Muhtarlarını ağırladığı kahvaltı Kafega’da gerçekleşti. Düzenlenen kahvaltıya Başkan Akay’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Gümüş ve Esengül Güven de katılarak muhtarların taleplerini dinledi ve not aldı.
ACİLEN KAMULAŞTIRMA KARARI HAKKINDA KONUŞTU
64 hektarı Çerkezköy, 480 hektarı ise Silivri sınırlarında olmak üzere toplam 544 hektar üzerine konumlandırılması planlanan kömürlü termik santralin yapımı için sahaya isabet eden taşınmazların acilen kamulaştırılması kararını değerlendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu kararı 22 Şubat 2017’de aldılar. Daha önce yapmış olduğumuz itirazımızı mahkeme sürecine dönüştürdük. Biz, Çerkezköy Belediyesi olarak bahsi geçen bölgede parsel sahibiyiz. Bu alanın hissedarı olarak da kamulaştırmaya karşı dava açacağız. Hissedar vatandaşlarımız da dava açacaklar.” dedi.
HUKUK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
Hukuk mücadelesini sürdüreceklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Vatandaşlarımızın bu konuya biraz daha fazla eğilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız koku meselesi nefesimizin ne kadar değerli olduğunu bizlere hatırlattı. Bir de buraya termik santral kurulduğu takdirde alacağımız oksijenin kalitesini siz düşünün.” ifadelerini kullandı.
OKULUN BAHÇESİNE TERMİK SANTRAL KURMAYA ÇALIŞIYORLAR
Kurulması planlanan termik santralin Ambardere Mevkii’nde bulunan Eğitim Kampüs Alanına da çok yakın olduğunu ifade eden Başkan Akay, “Okulun bahçesine termik santral kurmaya çalışıyorlar. Planlanan yer Eğitim Kampüsüne 2 buçuk kilometre uzaklıkta yer alıyor.” dedi.
MUHTARLAR ‘HAYIR’ DİYOR
Toplantının sonuna doğru basın mensuplarının termik santral konusu hakkında mahalle muhtarlarının görüşlerini sorması üzerine muhtarlar, ortak kararlarının ‘Hayır’ olduğunu dile getirdi.
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.