Çerkezköy'ün sorunlarını dinlediler

Demokrat Parti Tekirdağ Milletvekili adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, çiftçinin sorunlarını dinledi ve Demokrat Parti'ye destek istedi.

Çerkezköy'ün sorunlarını dinlediler
09 Temmuz 2007 Pazartesi 07:55

Çiftçinin girdi maliyetlerindeki artış karşısında açıklanan taban fiyatların çiftçiyi borç batağına süreklediğini ve tarımın bitme noktasına geldiğini belirten DP Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, kendi iktidarları döneminde çiftçinin primlerle destekleneceğini ve çiftçinin kullanacağı mazotta ÖÖzel tüketim Vergisi'nin kaldırılacağını ifade etti.

TAM KADRO İLE DESTEK İSTENDİ

Çerkezköy Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, destek isteyen Demokrat Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Çolakoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Adayları Enis Sülün, Müjdat Güler çiftçinin sorunlarını dinledi.

ÇÖZÜMLERİ BİLİYORUZ

Çerkezköy Ziraat Odası'na tam kadro ile çıkartma yapan DP Çerkezköy İlçe Yönetimi ve Milletvekili Adayları çiftçiliğin bitirilme noktasına geldiğini belirterek "Çiftçinin durumu maalesef kötü. Sorunların neler olduğunu hepimiz biliyoruz, ayrıca çözümlerinin de neler olduğunu biliyo

ruz. DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Hükümet geçtiğimiz günlerde de Ofise yurt dışından Buğday ithalatını serbest bıraktı. Ülkedeki çiftçi biğday fiyatlarını mecburen dışarıya göre ayarlamak zorunda bırakıldı. Ama çiftçinin girdileri yurt dışındaki çiftçiler ile aynı değil. Daha bir sürü yük var çiftçimizin sırtında. Ama bunların çözülmesi için desteğe ve oylarınıza ihtiyacımız var. Desteğinizi bekliyoruz" dediler.

MALİYETLER ARTIYOR

Çiftçilikteki girdi maliyetlerinin arttığına dikkat çeken DP Adayı Enis Sülün, "Bir yandan girdi maliyetleri yani mazot, gübre ve ilaç fiyatları sürekli artarken, buğdayın fiyatı son 3 yılda aynı. Ayçiçekte te farklı bir durum söz konusu değil. Şuanda buğdayın enaz 500 bin, ayçiçeğinin ise 750 binlira olması gerekiyor.

BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEMEYİN

Bu fiyatları dünya piyasalarının üzerinde olduğunu ifade edenler çıkabilir, o zaman ya gfirdi maliyetlerini düşürün ya da çiftçimizi primlerle destekleyin, borç batağına sürüklemeyin" dedi. Çerkezköy Esnaf ve sanatkarlar Odası'nı da ziyaret eden Demokrat Parti Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, burada esnafın sorunlarını dinlediler. Esnaf Odası ziyaretinde konuşan DP 1. Sıra Adayı Enis Sülün, esnafın AKP iktidarı döneminde bitirildiğini ve hergeçen gün kepenk kapatan iş yerleri sayısının arttığını belirterek, "Esnaf ağır vergi yükü altında eziliyor. Esnaf kazanmıyor, çiftçi kazanmıyor, yatırım yapılmıyor ve hala herşey güllük gülistanlık gösterilmeye çalışılıyor" dedi.

Demokrat Parti iktidarında esnafın, çiftçinin destekleneceğini, KOBİ'lere özel önem verileceğini belirten DP Adayı Enis Sülün, "Diyorlar ki efendim döviz son 3-4 yılda aynıymış. Allah aşkına bizim döviz ile ne işimiz var, Türkiye'de kaç kişinin döviz almaya gücü var. Yok effendim borsa rekor kırıyormuş, yükseliyormuş. Ya kaç tane Türk vatandaşının borsada parası var, kaç kişiyi borsada olup biten şeyler ilgilendiriyor" dedi.

AKP iktidarının uyguladığı düşük kur, yüksek faiz politikasını sert bir dille eleştiren DP Adayı Enis Sülün, "ABD ve AB gibi ülkelerde sıcak paraya %2 faiz verilirken, Türkiye'de %14 faiz veriliyor. Yani adam 1 milyon dolarını getiriyor ve burada bozdurarak faize yatırıyor. 1 sene sonra ise dünyanın hiçbiryerinde alamayacağı faiz parasını alıyor ve tekrar ülkesine dönüyor. Bu kur politikasının kime ne faydası var Allah aşkına" dedi.

KOBİ'lerin, çiftçinin, esnafın yüzünün Demokrat Parti iktidarında güleceğini ve hak ettikleri değerin verileceğini belirten Milletvekili Adayları Enis Sülün ve Müjdat Güler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyaretinin ardından Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'ni, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nı, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni, Tarım Kredi Kooperatifi'ni, Yağlı Tohumlar Kooperatifi'ni, Türk Metal sendikası'nı, Teksif Sendikası'nı ziyaret etti ve akşam da Pınarça Köyü'nü ziyaret etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.