ÇESİAD'tan 5. iftar yemeği

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği’nin (ÇESİAD) geleneksel iftar yemeği Lidya Wedding Garden'da geniş katılımla gerçekleştirildi. İftar programında konuşan ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, “Ramazan ayının birleştirici manevi ikliminin ufkumuzu sarmasını iyi bir vesile sayarak, tüm insanlara saygı ve hoş görüyle davranalım. Hala gönüllerimiz insani duygularla çarpıyorsa, birbirimizi kucaklayalım, sevelim sevilelim. 11 ayın sultanı, iyilik ve güzelliklerin mevsimi olan Ramazan ayında Türk milleti kadar şanslı olmayan kardeşlerimiz de var” dedi

ÇESİAD'tan 5. iftar yemeği
03 Temmuz 2015 Cuma 17:54

 GENİŞ KATILIM OLDU


Çerkezköy Sanayici ve İş Hayatı Derneği’nin düzenlediği geleneksel iftar yemeğinin 5.'si yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Lidya Wedding Garden'da önceki akşam düzenlenen iftara ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş ile ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri misafirlerini tek tek karşılarken, iftar yemeğine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Binali Etyemez, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, özel kurum ve kuruluşların temsilcileri, sanayici, siyaset, bürokrasi ve iş çevrelerinden geniş bir katılım oldu. 


FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ


İftarın ardından kısa bir semazen gösterisi yapılırken gecenin konuşmasını ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş yaptı. İftar programına katıldıklarından ötürü davetlilere teşekkür eden Asbaş, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. ÇESİAD’ın uzun çalışmalar ile gayretlerin ürünü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu sözlerine ekleyen Asbaş, "Küreselleşen ve rekabetin hızla arttığı dünyada artık iş yapmak eskisi gibi kolay değil; hem zamana ayak uydurmak, hem de iş dünyasını iyi analiz etmek, yeni pazarlar bulmak gerekmektedir. Bunu yapabilmek için, güçlü sermayeye, güvenilir ve geniş bir iletişim ağına ve eğitimli personele ihtiyaç vardır. Firmaların bu olanaklarını hepsine birden sahip olması mümkün değildir. İşte Anadolu insanının desteğiyle küresel bir marka haline gelen TUSKON, bir sivil toplum kuruluşu olarak esnafı iş adamı, iş adamını sanayici, sanayiciyi ihracatçı yapmak için yurt içi ve yurt dışında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor" açıklamasında bulundu.


HERKESİ KENDİ KONUMUNDA KABUL VE SAYGI


ÇESİAD olarak bir yandan kendi değerlerimize sımsıkı sarılmalıyız diyerek konuşmasını sürdüren Hakan Asbaş, “Eskiden durduğumuz yerde dimdik dururken, diğer yandan da başka siyasi görüşlerin, felsefi düşüncelerin, dini telakkilerin mevcudiyetini bir realite olarak görüp, ‘Herkesi kendi konumunda kabul ve saygı’ sloganıyla yola çıktık. Bu temel değerlerimize bağlılık sayesinde hiç kimseye soy, ırk, renk, din, inanç, mezhep ve düşünce farklılığı gibi hususlardan ötürü hor görmedik, ötekileştirmedik. Sürekli beraber yaşamanın ve insani güzelliklerde buluşmanın vesilelerini araştırdık. 
Değerli misafirlerimiz, ramazan ayının birleştirici manevi ikliminin ufkumuzu sarmasını iyi bir vesile sayarak, tüm insanlara saygı ve hoş görüyle davranalım. Hala gönüllerimiz insani duygularla çarpıyorsa, birbirimizi kucaklayalım, sevelim sevilelim" dedi.


TÜRK MİLLETİ KADAR ŞANSLI OLMAYAN KARDEŞLERİMİZ DE VAR

Asbaş konuşmasının sonunda ise, “Toplumu değişik kamplara, gruplara ayırmadan her fırsatta birlik ve beraberliğimizi vurgulayalım. 11 ayın sultanı, iyilik ve güzelliklerin mevsimi olan Ramazan ayında Türk milleti kadar şanslı olmayan kardeşlerimiz de var. Suriye’de Mısır’da, Irak’ta, Arakan’da, Afganistan’da, Afrika’da, Filistin’de ve dünyanın diğer memleketlerinde zulüm altında bulunan bütün kardeşlerimizin tez zamanda felaha ermelerini diliyoruz” ifadelerini kullandı. Asbaş'ın konuşmasını sonlandırmasının ardından iftar programı sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.