Çetin: “Babayiğitsen açıkla”

Cumhur İttifakı AK Parti Kapaklı Belediye Başkan adayı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan adayı İrfan Mandalı’yı sert eleştirdi. Çetin, “Ayda kaç kere Bulgaristan’a gittiğini, yılda kaç günü Bulgaristan’da geçirdiğini babayiğitsen açıkla. Sen açıklamazsan ben açıklayacağım” dedi.

Çetin: “Babayiğitsen açıkla”
14 Mart 2019 Perşembe 13:24

SAMSUNLULAR İKİYE BÖLÜNÜ
Cumhur İttifakı AK Parti Kapaklı Belediye Başkan adayı Mustafa Çetin, sabah saatlerinden Sinoplular Derneği’nde düzenlenen keşkek ikramı ve meclis üyesi tanıtımına katıldıktan sonra akşam saatlerinde ise Samsunlular Derneği’nde halk ile buluştu. CHP’nin meclis üyesi listesinde yer alan Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa Önder ise programda yer almadı.
SAMSUNLU MECLİS ÜYESİ ADAYLARI TANITILDI
Samsunlular Derneği’nin desteğini arkasına alan Çetin, meclis üyesi listesinde yer alan Samsunlu İsmail Akdaş, Ruhi Özden, Sefer Demir, Adem Sekmen, Ahmet Kaya, Emrah Sevinç, Ayhan Erdal ve İbrahim Aktürk’ü sahneye davet ederek kamuoyuna tanıttı.  Çetin, düzenlenen gecede Samsunlular Dernek Başkanı ve CHP meclis üyesi adayı olan Mustafa Önder’i ima ederek, “1 tane daha meclis üyemiz olacak. Nefsine yenildi ama olsun seçimden sonra o da bizim yanımıza gelecek ve sayımız 9 olacak” dedi.
“NEREDE BU HİZMET?”
5 yıl içerisinde Kapaklı Belediyesine ait olan arsaları satılarak belediye kasasına 21 milyon lira girdiğini ifade eden Çetin, “Öyle şeyler söylüyor ki, asfalt plentine atıfta bulunarak ‘AK Partililer bizi çalıştırmıyor, biz her yere asfalt yapacaktık ama orayı kapattılar’ diye yalan söylüyor. Bahsettiği ihale 11 milyon liralık bir ihale. Sattıkları 21 milyon. Madem 11 milyona Kapaklı’nın her yerine asfalt yapacaktın. Şu 21 milyona sattıklarınla duble asfalt yapsaydın. Nerede bu hizmet? 5 yıllık Kapaklı’nın bütçesi 350 milyon civarında. Büyükşehrin bütçesiyle bu rakam 450’lere ulaşabiliyor. Allah için soruyorum Kapaklı’da gördüğünüz bir hizmet var mı?” ifadelerini kullandı.
MANDALI’YI SAMİMYETSİZLİK İLE İTHAM ETTİ
Mandalı’nın EYT’lilerin desteğini arkasına almasına rağmen daha önce belediye işçilerini mağdur ettiğini dile getiren Çetin, Mandalı’yı samimi olmamak ile itham ederek “Kendisi 15 yıldır yapmadığı hizmeti kamufle etmek için yerel değil genel konuşuyor. EYT’den vuruyor, güya ‘işçi yanlısıyım, sosyal demokratım’ diyor. Ancak geçmiş dönemlerde Kapaklı Belediyesinde temizlik işlerinde görev yapmış işçilerin maaşlarını ödemediği için o insanları mahkeme mahkeme süründürüyor. Bu mu senin sosyal demokratlığın? Genel siyaset yapmaya çalışıyor. Soğandan patatesten bahsediyor. Patates tarlasına dönmüş bu yollarda patates soğan ekseydin tüm Trakya’ya yeterdi zaten” dedi.
MANDALI’NIN CAMİYE GİTMEMEMESİ KONU OLDU
“Türkiye gündemine düşen büstü var” diyerek Mandalı’nın kendi büstünü yaptırmasının ardından ulusal basında yer alan haberleri izleten Çetin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Mandalı’nın halkın yanında olmadığını kaydetti. Çetin, “O akşam biz meydandaydık. Vatandaşlarımızı cesaretlendiriyorduk. Vatandaşlara ne pahasına olursa olsun meydanları terk etmeyeceğimizin, bayrağımızı indirmeyeceğimizin, ezanları dindirmeyeceğimizin mesajını veriyorduk. O gün İlçe Başkanımız Salih Bezgin’di. Kendisini aradı. Belediyeye ait olan sesli cihaz aracını halkı bilgilendirmek için istedi. Kendisi önce ‘olmaz’ dedi, sonra ‘olur’ dedi. Ama meydanlarda yoktu, aracı da vermedi. O gün sabaha kadar vatandaşlar meydanda nöbet tutarken bir çayı dahi bizden esirgedi. Şimdi maalesef duraklarda görüyoruz vatandaşlara çay çorba dağıtıyor. Mevlana Camiinde bizim belediye başkanını abdest alırken, vakit namazında gördün mü? Yok. Ama ne hizmetse kandil simidi dağıtmak için kapıda duruyor. Vatandaşın duygularıyla oynuyor” diye konuştu.
“MANDALI, AK PARTİ’DEN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN YALVARDI”
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’tan destek alarak devlet kurumlarını Kapaklı’ya getireceklerini belirten Çetin, “Kendisi Ankara’nın yolunu bilmiyor. Vatandaşın beklentisi söz konusu olduğu zaman bahaneler üreten belediye başkanımız Cumhurbaşkanımız o dönem başbakanımızdı Çerkezköy’e geldiğinde saatlerce bekledi. AK Parti’den belediye başkanı olmak için yalvardı. Kendi siyasi geleceği olduğunda saatlerce meydanlarda bekleyen belediye başkanımız, vatandaşın sorunları söz konusu olduğun da maalesef Bulgaristan’ı tercih ediyor. Ayda kaç kere gittiğini, yılda kaç günü Bulgaristan’da geçirdiğini babayiğitsen açıkla. Sen açıklamazsan ben açıklayacağım” şeklinde konuştu.
“MODERN BİR HASTANEYİ KAPAKLI’YA KAZANDIRACAĞIZ”
Projelerinin bazılarını halka anlatan Çetin, “15 yıldır kendisi iktidarda ve sürekli Kapalı pazar yeri vaat ediyor. Var mı, maalesef yok. İnşallah onu yapmak bize nasip olacak. Kapaklı’ya yakışan son derece modern bir Kapalı pazar yerini hayata geçireceğiz. Yine Kapaklı esnafının kazanması için, vatandaşımızın Çerkezköy yerine Kapaklı’yı tercih etmesi için tüm hizmetleri getireceğiz. 26. dönem milletvekilimiz Ayşe Doğan geldi ve müjdeyi verdi. Sağlık Bakanlığı imzayı attı. Modern bir hastaneyi Kapaklı’ya kazandıracağız. Kazak Gölü yolu üzerindeki 70 dönümlük bir alana yapılacak. İnşallah bu sene temelini atacağız ve en kısa zamanda da faaliyete geçireceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Yıldızkent Kavşağı ile ilgili çalışmalarda kısa sürede başlayacak ve oradaki trafik sorunu çözülecek. Bahçelievler Mahallemiz ile İsmet Paşa Mahallesi arasında yaşanan geçiş sorununu da OSB’ye giden viyadüğü düzenleyerek çözüme kavuşturacağız. Belediyenin gücünü doğru kullanarak, devletin gücünü de arkamıza alarak Kapaklı’yı eğitim ve kültür merkezi yapmak istiyoruz. Kapaklı’yı parlayan bir yıldız yapacağız, size söz veriyoruz” diye konuştu.
“BÜSTÜ EVİNE GÖNDERECEĞİM”
Bahçelievler Mahallesi ile Kapaklı Sahası arasında kalan kısma Trakya’nın en büyük millet bahçesini yapacaklarını kaydeden Çetin, “Pınar Bulvarına güzel bir düzenleme yapacağız. Kapaklı Müzesi yapacağız. Bülent Ecevit Parkında yer alan büstü de 1 Nisan sabahı ambalaj yaptırıp evine göndereceğim. Evindeki salonun başköşesine koysun ve karşısında selam dursun” ifadeleriyle sözlerine son verdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.