Çetin Group’tan döviz kampanyasına destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yatağının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın" çağrısına bir Çetin Group’tan destek geldi

Çetin Group’tan döviz kampanyasına destek
06 Aralık 2016 Salı 10:15

DÖVİZ VARLIKLARINI TL’YE ÇEVİRME KARARI ALDIK

Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından yapılan açıklamada “ Çetin Group Yönetim Kurulu; ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde devletimizin yanında olduğunu göstermek ve imkânlarını sonuna kadar kullanarak desteklemek amacıyla şirketlerimizin hesaplarındaki döviz varlıklarını TL’ye çevirme kararı almış ve bu kararı hayata geçirmiştir” dedi.

MİKTARA BAKMADAN KATILMAYA DAVET EDİYORUZ

Döviz  kurlarındaki öngörülemeyen dalgalanmaların Türkiye ekonomisine zarar verdiğini belirten Ahmet Çetin  “Böyle bir dönemde herkesin devletin yanında olduğunu göstermesi çok önemlidir. Bizler Çetin Group Yönetim Kurulu olarak hem şirket hesaplarımızda hem de şahsi hesaplarımızda döviz şeklinde bulunan mevduatlarımızı TL’ye çevirme kararı aldık ve bunu uyguladık. Ancak sadece mevduatlarımızı TL’ye çevirmekte yeterli gelmeyebilir. Özellikle yurt içindeki alışveriş işlemlerimizde de döviz kullanımından TL’ye geçilmesi ülkemiz para biriminin kullanım alanı arttıracak böylece dengeli bir kur hareketi sağlanacaktır. Sert dalgalanmalar beklendiği gibi ihracatçıyı mutlu eden bir tablo yaratmamakta, tam aksine oynak parite, değişken kurlar finansal planlamayı güçleştirmektedir. Böyle bir ortam ekonominin temel direği olan reel sektörü daima tedirgin eder. Günümüzde ülkeler arası güç değerlendirmesinin tamamen ekonomik kapasitelerine göre yapıldığının bilincinde olarak bu noktada herkesi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın dövizimizi bozdurma şeklindeki davetine miktarına bakmadan tüm imkanları ile katılmaya davet ediyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.