Çetinkaya’nın ipliği pazara çıktı yeni yönetim belli oldu

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin olağanüstü genel kurulu yapıldı. Genel kurulda başkanlığa Gülnur Kocaçınar seçilirken yeni yönetim listesi de belli oldu. Öte yandan derneğin olağanüstü genel kuruluna katılan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, derneğin eski başkanlarından Hayrettin Çetinkaya’nın neden görevden alındığını ve derneğin bundan sonraki yönetimi hakkında da bilgiler verdi.

Çetinkaya’nın ipliği pazara çıktı yeni yönetim belli oldu
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Mayıs 2019 Çarşamba 12:39

YENİYÖNETİM LİSTESİ BELLİ OLDU
Bir süre önce kayyum atanan ve yaklaşık 2 hafta önce kongresi yapılması beklenen Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nde çoğunluk aranmaksızın kongre yapıldı. Kongrede başkanlığa Gülnur Kocaçınar seçildi. Kocaçınar’ın yönetim listesi ise şu isimlerden oluştu: Ahmet Açıkgöz, Halil Dabanlı, Gülhan Yavuz ve Bahtiyar Gül yer aldı. Derneğin denetim kurulu üyeleri  Celal Vural, Melek Çamyar ve Yasin Kök,disiplin kurulu üyeleri ise Mürvet Uslu, Recep Kuru, Adalet Kaçmaz, Selim Açıkgöz, Tayfun Aktürk seçildi.
“YÖNETİMDE BULUNANLAR RANT PEŞİNDE KOŞUŞTURMUŞLAR”
Kongre sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin yalnızca engellilerin yararına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydettiği konuşmasında, “TSD tarihi boyunca engellilerin her alanda temsili için parti ayrımı gözetmeksizin çaba harcamaktadır. Derneğimizde hemen her partinin üyesi bulunmaktadır. Bunlar bugün kadar üye oldukları parti nedeniyle hiçbir ayrıma tabi olmamışlardır. Engellilere zarar veren, suiistimal eden, hukuku çiğneyenlere kimliği ne olursa olsun taviz verilemez” dedi. Daha önce de Çerkezköy’de tartışma konusu olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Otogarı’ndaki tuvaletlerin işletilmesi ile ilgili açıklama yapan Boyraz; “Şube yıllardır belediyeden ihale ile tuvalet işletmeciliği almaktadır. Ancak belgelerden anlaşılmıştır ki burası şube tarafından değil, hukuksuz bir biçimde başkasına devredilerek işletilmektedir. Devrettikleri kişiden kira olarak aldıkları paraların akıbeti ise belirsizdir. Tuvaletleri işleten kişi bugüne kadar kendisine makbuz verilmediğini beyan etmektedir. Dolayısıyla Çerkezköy Şubemizin yönetiminde bulunan kişiler engellileri ve derneğimizi kullanarak rant peşinde koşturmuşlardır” ifadelerine yer verdi.
ÇETİNKAYA’YI YOLSUZLUKLA SUÇLADI
Derneğin kasasından usülsüz bir şekilde para kaçırıldığını iddia eden Boyraz, “Otogarın WC’si sözle verildi. Çalıştıran kişi aylık olarak 4 bin 500 TL kira ödediğini söyledi. Ancak dernek ödemelerle ilgili makbuz almadığını söyledi. Yaptığımız araştırmalar neticesinde 83 bin TL derneğin kasasına para girmediğini gördük. Kiracılar verdiğini, eski başkan Hayrettin Çetinkaya ise kira almadığını söylüyor. Çetinkaya almadıysan neden o yeri tahliye etmedin. Başkanlar kurulu toplantısına her zaman aynı kişilerle gidiyorsunuz. Kaymakamlığa dilekçe yazarak engeliler adına para çıkartıyorlar. Kaymakamlığın kişi başına verdiği paraları üyeler Hayrettin Çetinkaya’ya veriyor, bunu belgeleyemedim. Ancak Kaymakam Bey derneğe para verdiğini söyledi. Üyelerde para aldığını doğruluyor parayı da Hayrettin Çetinkaya’ya verdiğini söyledi. Hayrettin Çetinkaya paraları cebine indirmiş, şubenin kasasından ise genel merkeze ödeme yapmıştır. Kaymakamlık tarafından verilen paraları Hayrettin Çetinkaya alıyor, bu paraları da kasaya koymuyor, makbuzunu da kesmiyor. Dernek bütçesinden bu parayı ödüyor. Bunların hepsini inceledim” şeklinde konuştu. Derneğin faaliyetlerinin devam edeceğini açıklayan Boyraz: “Belediye ile 29 yıllık protokol yapmışız. Türkiye Sakatlar Derneği lav olur ve başka amaçla kullanırsa alan belediyeye kalır. Tahsis edilen bir yeri TSD kendi elleriyle teslim etmediği sürece kimse alamaz” şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.