Çevre sağlık çalışma gurubu Akay’ı ziyaret etti

Çerkezköy Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Nurtekin Erol ve Çalışma Grubu Üyeleri Şafak Utaş ve Dr. Hakan Sevgi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar ile ilgili fikir alış verişinde bulundular

Çevre sağlık çalışma gurubu Akay’ı ziyaret etti
07 Şubat 2015 Cumartesi 08:19

 ORTAK ÇALIŞMA YAPILMASINI ÖNERDİ

Çerkezköy Belediyesi Çevre Mühendisi M. Furkan Tülin’in de hazır bulunduğu ziyarette Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Nurtekin Erol, Çerkezköy’deki eczanelerde, büyük alış veriş merkezlerinde ve teknoloji mağazalarında pil toplama kutularının olmadığını belirterek, bu konuda Çerkezköy Belediyesi’nin öncülük etmesini ve ortak çalışma yapılmasını önerdi.

SAĞLIK İÇİN ÇOK CİDDİ BİR TEHDİT

Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Üyesi Dr. Hakan Sevgi ise son yıllarda toplumun en büyük sorunlarından bir tanesinin otobüs, alış veriş merkezleri, hastane vs. gibi kalabalık ve kapalı ortamlarda sıkılan parfüm, oda spreyi olduğunu belirterek, “Alerjik rahatsızlığı olanlar için bu büyük bir tehdit ve tehlike oluşturuyor. Maalesef Türkiye’de bununla ilgili henüz yasıl bir düzenleme yok. Bu tür parfüm ve oda spreyleri sadece pis havayı yaydığı koku ile bastırıyor, havayı temizlemiyor. Bu da sağlık için çok ciddi bir tehdit” ifadelerini kullandı.

KATKI SUNMAYA HAZIRLAR

Bu konu üzerinde bir çalışma yapılmasını isteyen Dr. Hakan Sevgi, Çerkezköy Belediyesi’nin böyle bir çalışmaya öncülük edebileceğini ve kendilerinin de katkı sunmaya hazır olduklarını belirterek, “Hastane, pastane, alış veriş merkezlerine konuyla ilgili yazı yazılarak, bilgilenmeleri sağlanabilir. Vatandaşların duyarlılığı bu konuya çekilebilir” diye konuştu.

ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİ

Parfüm ve oda spreyi tehlikesine dikkat çeken Dr. Hakan Sevgi, ziyaretin sonunda Çerkezköy Serkan-Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin olduğu bölgede Mavi Minibüslerin peşi sıra park ettiğini ve çevredeki esnafların da park etmesi ile her gün okula gidip gelen öğrencilerin tehlike atlattığını belirterek, söz konusu bölgede araştırma yapılarak, önlem alınmasını istedi.

ZİYARET İÇİN KONUKLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Nurtekin Erol ve Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Nurtekin Erol’u dinleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Dile getirdiğiniz sorun ve talepler ile ilgili Çerkezköy Belediyesi olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Elimizden gelen katkıyı sunacağımızdan ve destek olacağımızdan emin olun” dedi ve ziyareti için konuklarına teşekkür etti. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali destekçi - 9 yıl önce
ey çocuk vahap başkan katılımcılara katkı sunacağınızı ve destek olacağınızı taahhüt ettiniz takip edeceğiz bakalım desteğiniz geçmişteki gibi koftimi olacak
Avatar
haydar - 9 yıl önce @ali destekçi
kofti diye senin yalakası olduğun eskilere denir. o koftiler vahap akayın 10 da biri kadar çalışmadılar adam 10 ayda 10 senelik işinizi yaptı. hadi şimdi git başka yorrumda yavşak yavşak konuş .