Çevre Teknolojileri İnovasyon Merkezi Kuruluyor

Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde kuruluş çalışmaları sürdürülen Trakya Tekstil, Deri, Enerji ve Çevre Teknolojileri İnovasyon Merkezi'ne ilişkin kapsamlı ilk toplantı NKÜ Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çevre Teknolojileri İnovasyon Merkezi Kuruluyor
06 Şubat 2010 Cumartesi 00:00

Toplantıda konuşan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, inovasyon ve ARGE’nin önemine işaret etti.
Üniversite-sanayi işbirliğine de dikkati çeken Prof. Dr. Şenköylü, merkezin kurulmasının temel amacını şu şekilde açıkladı; "Kuruluş çalışmalarını yürüttüğümüz bu inovasyon merkezi, Üniversite-Sanayi işbirliğini pekiştirip verimi arttıracağından, yeni pazarlara girilmesini ve mevcut pazarların da büyütülmesini sağladığından çok önemli bir rekabet aracı olacaktır.  Bu işbirliği sayesinde üniversiteler, bölgedeki işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda donanımlı insan kaynağını yetiştirerek, AR-GE faaliyetlerini bölgedeki işletmelerle işbirliği halinde yürütürler. Böylece,  araştırma sonuçlarının bölgedeki farklı mekanizmalardan yararlanılarak ticarileştirilmesine olanak tanınmış olur. Bu da, bölge işletmelerinin yeni bilginin üretilmesi, yayılması ve inovasyon için kullanılması aşamasında işbirliğine gitmelerine olanak tanır."
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Genel Sek. Betül Çelikkaleli, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yrd. Hüseyin Öztürk, Pamuklu Tekstil Sanayicileri Birliği &Türkiye Tekstil San. İşverenleri Sendikası Temsilcisi Bülent Başer, Trakya Sanayici Ve İşadamları Derneği Temsilcisi Mehmet Ali İnce, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Temsilcisi Onur Görgün, Hamitabat Elektrik Üretim Ve Ticaret A.Ş. Genel Müdür Yönetim Kurulu Başkanı Abdürrezzak Katırcıoğlu ileTübitak Mar. Arş. Merkezi Geb. Yer. Enerji Enstitüsü temsilcileri  Taner Yıldırım ve Sinan Unan da birer konuşma yaparak, merkezin kuruluş ve işleyişine ilişkin görüşlerini dile getirdiler.
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) yürütücülüğünde ve katılımcı kuruluşlardan biri olan Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (MAKSİFED) koordinasyonunda faaliyet gösterecek olan merkez, 15 Kasım 2008 tarihinde başlatılan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) İŞBAP projesi kapsamında kuruluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.