Çevreyi ve doğayı korumalıyız

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

Çevreyi ve doğayı korumalıyız
05 Haziran 2017 Pazartesi 16:57

BAŞKAN ALBAYRAK KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI
Başkan Albayrak kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çevre, yaşamımızın kaynağını oluşturan bütün canlı ve cansız varlıkların etkileşim halinde oldukları muhteşem bir düzendir.
DOĞAMIZ KİRLENİYOR
Güzel dünyamız milyarlarca yıl süren büyük dönüşümden sonra bugünkü halini aldı. Yeryüzünde yaşayan milyonlarca canlı türü içerisinde, doğa üzerinde hâkimiyet kurabilen, onu değiştirebilen tek tür sadece insandır. Ekosistemin en üst basamağında yer alan insanların nüfusu hızla artıyor ve bunun sonucunda doğamız kirleniyor. Soluduğumuz havanın, yaşam kaynağımız olan sularımızın, besinin zincirimizin kaynağı olan toprağımızın kirlenmesi ve ayrıca diğer canlı türlerinin yok olması, bizim yaşamımızı da tehdit ediyor.
DÜNYAMIZIN KAYNAKLARINI ÖLÇÜLÜ KULLANMALIYIZ
Yapılan bilimsel araştırmalar Dünya dışında yaşanabilir ve ulaşılabilir bir başka gezegenin de olmadığını göstermiştir. Her yerinden yaşam fışkıran ve bir eşi benzeri daha bulunmayan Dünyamızın kaynaklarını ölçülü kullanmalı, çevreyi ve doğayı korumalıyız.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.